בריחה זה דבר אחד, ובזה אין ספק
הבריחה סוחבת, כי היא נוחה ונעימה וכיף.
והיא ברירת מחדל.
אבל יש עוד דבר - זכרון של קושי, פחד מהקושי, חוויות של קושי שלא מעצימות, שמפחידות.
אין לי מספיק זיכרון של הנאה מהכתיבה. היא נחווית אצלי כקושי מפחיד. כנ"ל הציור. כשאני מכריחה את עצמי זה סיוט חוזר כל פעם מחדש. מה יכול לתת לי כוח להמשיך להכריח את עצמי? אין תחושת סיפוק כשהמשימה מתבצעת, וזה מפחיד.
גם הליכות - אומרים שמשתחררים אנדורפינים, וזה גורם להנאה. לא יודעת לאן הם משתחררים, אבל אין לי הנאה בהליכות, רק תחושה של "אוף, מתי זה ייגמר", סיוט, ורצון להיות בבית ולא לצאת ממנו לעולם. אחרי כמה הליכות כאלה שהכרחתי את עצמי - שום כוח לא גורם לי להחליט על מסגרת הליכות קבועה.
בלי מסגרת של כתיבה, ציור, שעה שבועית קבועה לעבודה בגינה וכו' - אני לא מצליחה בשום אופן להתארגן, רק נעה בין חרדות לא ברורות ומבקשת לברוח מהן.
גם לפני שאני יוצאת לעבודה יש לי חרדות וקושי להתארגן, אבל יש לי יותר כללים ומסגרת, וחווייה של סיפוק כשאני עושה את הדברים טוב ולא מאחרת. כמובן שבעבודה יש לי אינטרקציה עם אנשים וזה נותן לי כוח (וגם מעייף, אבל בעיקר נותן כוח).
וכמובן לריקודים אני הולכת בלי שום עצלות, 3 פעמים בשבוע (אם אין התחייבות אחרת), כי גם אם קשה שם ולא כל כך בא לי לצאת מהבית, יש שם הרבה הנאה, הרבה סיפוק, יש מסגרת, יש אנשים, יש לי תפקיד ומקום. וכל זה נותן את המוטיבציה והכוח.
ואגב, ברור שלבנות אתר עולה הרבה כסף. את מספרת לי? אבל עשו לך אותו מאוד נוח וידידותי, וגם יפה במיוחד. שווה את הכסף.