Macphista

New member
כל הסיפורים- א"ב יהושע

חיבתי לסיפורים קצרים גם יוצאת מעולם האגדות וסיפורי ילדים וחוצה ז'אנרים נוספים.

הספר הזה מאגד את הסיפורים הנפלאים של הסופר ה- הו כה כל כך מוכשר א"ב יהושע.
זה ספר שיצא איתי לפני הרבה מאוד שנים כיצאתי לטיול תרמילאים של שנה, ודי מהר נפרדתי ממנו והחלפתי אותו איפשהו, אבל בשבוע הספר שנה שעברה נפגשתי בו וקניתי עותק חדש.
הוא עמד כמה זמן ורק בשבוע האחרון התחלתי קריאה מחודשת.
הסיפורים האהובים עלי הם גם הקלאסיקות שבטח מוכרות לכם- שתיקה הולכת ונמשכת של משורר, בתחילת קיץ 1970.
גם השאר מוצלחים כמובן.
אתמול בלילה קראתי את "יום שרב ארוך, יאושו, אשתו ובתו" וזה הרגיש כאילו לא קראתי אותו מעולם. מאוד מוצלח ומרתק.

PPL - אפשר להבין מה הסיפור הגדול?!

ראיתי את העונה הראשונה עוד בישראל (לפני שנה וחצי), ואת הפרק הראשון של העונה השנייה שלשום ..... לא התלהבתי אז, ולא ממש מוצאת מה מעניין בה עכשיו. אבל חברה שלי אמרה שאני חייבת לראות, ושזו הסדרה הכי הכי מסקרנת מאז אבודים (לא שנראה לי שזה אפשרי בכלל)

מישהו יכול להודיע למורה החתיך שהוא פדופיל שצריך לשבת בכלא?!! סטורי ליין ממש מחריד...... אך אף אחד לא שם לב לזה, אך החברות של אריה לא מוטרדות מזה?! הבנות שם יודעות שהן בתיכון ולא בנות 25 משועממות בחיים?! ההורים שלהם קצת יותר מושלמים מדני טאנר ואנקל ג'סי..... בחיי אם אני אהיה אימא כמו אלה, אני אהיה די שמחה.....
וכל המיסתורין עם הA הזאת..... יש לזה סוף בכלל!? בנתיים זה מזכיר לי את ספרי המתח שהייתי קוראת בחטיבת הביניים.....

אפשר לעשות ספויילרים, ממש לא מפריע לי.....
ואיפה הנסיך המושלם פיליפ?! אני לא מזהה אותו בלי גלימה וחרב

אממממ אני לא רואה מקום להשוואה עם אבודים

אין שם שום דבר על טבעי או משהו כזה.
כל המיסתורין זה לפצח את תעלומת מי רצח את אליסון ומי זו A שמתעללת בהם ככה.
יש כל מיני סיפורי משנה, דמויות שנכנסות ויוצאות בין לבין (רובן יוצאת בבאדי באג).
אני אישית מאוד מאוד אוהבת אותה, משהו בליהוק הזה של הבנות ממש עובד, אני נקשרתי אליהן, הן מאוד עגולות עם שכבות ורבדים.
יש שם סיפור אהבה שאני מאוד אוהבת, ולא זה לא אריאה ועזרא. אני לא אוהבת את עזרא, אבל איכשהו מקבלת את הסיפור שלהם, אני רואה את הסיפור אהבה הזה כאהבה ממבט ראשון, משהו שהם לא יכלו לעמוד מולו, לכן אני פחות שופטת אותו.
"פיליפ" לעומת זאת דוחה אותי ברמות מטורפות כי הוא ממש פדופיל, הוא מגיע מתישהו בעונה 2 כחבר של האחות הגדולה של ספנסר ומתאהב בה, ואז אחרי תקופה מתאהב בהאנה, אין לו ממש מקצוע קבוע, הוא רופא שצץ בחכל חור ובכל מקום - דמות לא אמינה בכלל בעיני.

אבל הסדרה הזו היא אחת האהובות עלי

יסמין@

New member
PLL
גמני

לא רואה שום קשר עם LOST. דווקא רואה קשר לגוסיפ גירל. חבורה של נערות בתיכון, שבמהלך הסדרה מכירים אותן יותר ויותר, במצבים שונים ועם אנשים שונים. סדרת מתח - ט'רילר של גיל הנעורים, עם המון טוויסטים, ועם הרבבבבה יותר מדי דמויות משניות, הרבה יותר מאשר בוואנס. אני רואה אותה כסדרה מעניינת, לא מעמיקה מי יודע מה, אבל כייפית למדי. וואנס הרבה הרבה יותר מעמיקה ומעניינת לדעתי. אבל בהחלט, PLL ראויה לצפייה וטובה בז'אנר שלה. מה גם, שאני מאוד אוהבת סדרות וסרטים שבהם יש גיבורות ראשיות ופעילות - גם הטובות וגם הרעות - ושהכל סובב סביבן

Macphista

New member
צפייה חוזרת בוואנס- ציר הזמן בהמשך לפרק 105

אז לפני כמה ימים השעמום הכה בי וחיפשתי מה לראות בזמן ארוחת צהריים ופשוט שכחתי מזה שאני איפשהו באמצע העונה של קוגר טאון (כן, אפשר להבין כמה הסדרה הזו מושכת...) וראיתי את הפרק הראשון בוואנס.
נהנתי, וכך התחלתי סבב של צפייה חוזרת בסדרה.
אתמול ראיתי את פרק 5, שזה הפרק עם סיפור הרקע של הצרצר. עשו לו סיפור ממש מעניין ומוצלח. מפתיע כמה שהפרק היה טוב ומעניין לעומת השוליות שהדמות שלו נדחקה אליה בהמשך, ולעומת שאר הפרקים על דמויות יחסית שוליות.
בכל מקרה, שמתי לב למשהו שגרם לי להרהר בציר הזמן שוב.
הצרצר הולך לרמפל, נותן לו כל מיני דברים שגנב מאנשים שבאו לראות את מופע הבובות של ההורים שלו, נותן לו גם את השמות שלהם (באמת שהסדרה לא הסבירה לעומק את אובססיית השמות של רמפל) ומבקש דרך להיפטר מההורים שלו. רמפל נותן לו שיקוי ואומר שהוא יבוא לקחת את מה שישאר ממי שישתה את השיקוי בתמורה.
ואיפה זה היה? בחדר העבודה שלו/הספרייה שלו. הספרייה שהוא לכאורה נתן לבל בפרק 219 כבר הייתה קיימת בפרק 105.
לרגע חשבתי שאולי הוא קודם נתן לה את הספרייה ורק אח"כ היה את סיפור הצרצר, אבל סיפור הצרצר קודם- כשהוא הפך לצרצר ג'פטו עוד היה ילד קטן.
אז תהיתי אולי בל פשוט לא הכירה את החדר הזה ובפרק 219 הוא פשוט הראה לה אותו, אבל היא כבר ניקתה את הבית שלו תקופה לפני שנתן לה את הספרייה והיא ממש דיברה על כך שהוא עשה את זה עבורה.

Macphista

New member
...

אז... כן לא ברור אם זה פשלה של הכותבים או סתם משהו לא חשוב באמת והספרייה כבר הייתה קיימת.

בכל מקרה, צפייה חוזרת זה כיף.

אני מתלבטת אם לראות דם אמיתי.

ממש הגיוני שהוא הראה לה את הספרייה בפעם

הראשונה אז, זה אומר שהוא מספיק סמך עליה להסתובב בכל הבית היא הרי דיי הייתה אסירה שלו עד לאותו זמן

Macphista

New member
הגיוני, אבל

אבל משום מה אני זוכרת שהיא שאלה אותו אם הוא עשה את זה בשבילה והוא ענה שזה רק עוד חדר לנקות.
מזה הבנתי שהספרייה הוקמה עבורה...
אבל, אולי כמו שאת אומרת הייתה קיימת והוא רק הראה לה אותה.

לא רואה איך זה סותר

מכמה שאנחנו מכירים את רמפל הוא לא היה מודה שזה בשבילה בשלב הזה ככה שהביטול של העניין הוא כמעט כמו תשובה חיובית

Macphista

New member
נכון, אז זו בדיוק הסתירה.

אם הספרייה אכן הייתה בשבילה אז יש בעיה, כי אנחנו רואים אותה עשרות שנים קודם לכן לפני שהצרצר הפך להיות צרצר- כשג'פטו היה עדיין ילד.
מכאן התחילה התהייה שלי.

לא לזה התכוונתי

זה לא שהספריה הייתה בשבילה זה שהיא מצאה חן בעיניו מספיק כדי להנות מהספרייה הפרטית שלו.

Macphista

New member
תאריכי סדרות ב CBS

http://tvline.com/2013/06/17/cbs-premiere-dates-2013-fall/
CBS הכריזו על התאריכים בהם יעלו הסדרות בעונת סתיו-חורף.
הדבר המעניין לגבינו הוא שאינטליג'נס, הסדרה של מייגן אורי, תעלה רק לקראת סוף פברואר.
כך שמבחינת לו"ז לפחות, זה לא בלתי אפשרי לראות את רובי בפרקים הראשונים של וואנס.

למעלה