הערותי/דעותי/חוויותי מהפרק
אם הייתי צריכה לסכם את הפרק הזה במילה אחת היא היתה "הפתעה".
כל דבר שחשבתי שיקרה לא קרה, כל תגובת דמות שציפיתי שתהיה לא היתה. סצנה אחרי סצנה הופתעתי יותר ויותר וככל שהפרק התקדם גם יותר ויותר נהניתי ממנו. וצפיה שניה בכלל היתה תענוג.
סאלי - כל רגע שלה על המסך הוא תענוג. היא הופכת להיות בין ההברקות הגדולות של הסדרה. מהתחלה שהיא משקרת על מה קרה עם הטלפון עד המילה שלה שחותמת את הפרק היא היתה תענוג.
מתחיל ונגמר איתה וגלן בטלפון וההרגשה, שלי לפחות היתה שמצד אחד מדובר בילדה דעתנית שמודעת לעצמה ויודעת מה היא רוצה ובמקביל מצד שני היא עדיין בכל זאת ילדה קטנה שעוד לא לחלוטין מבינה את הכל. ההתייחסות שלה לגלן שנפרד מחברה שלו בברור מראה את הילדותיות שלה וחוסר ההבנה שלה דברים, אבל הנוכחות שלה, הדיבור שלה עם המבוגרים, השקר שלה, וגם ההבנה שלה של מה היא ראתה בלי ספק מסמנים ילדה בוגרת יותר.
כולי ציפיה לראות מה עוד יקרה איתה בהמשך.
מייגן - למרות כל התרומה שלה לקמפיין היא לוקחת צעד אחורה ונותנת לדון לקבל את הקרדיט (בדיוק מה שפגי התקשתה בו בעבר). בהתחלה חשבתי שהיא עושה זאת לא כי דון הוא הגבר אלא כי דון הוא הבוס וראש המחלקה ולכן הוא זה שצריך להציג את הרעיון - זה התפקיד שלו. ואולי היא באמת לא לוקחת לעצמה קרדיט רשמי אבל ברור לכל הצופים שהיא מביימת את דון כרצונה ומובילה אותו לאן שהיא רוצה כדי שיציג את הרעיון איך שהוא רוצה שהוא יציג אותו. הכל נכון וטוב ויפה עד שמתקרבים לסוף הפרק ואבא של מייגן מרחיב לנו על התמונה הזאת. הוא חינך אותה אחרת ומצפה ממנה לטוב יותר. היא לא אמורה להיות אשת איש, אלא אמורה להיות אדם בפני עצמו, לפחות לפי הראיה שלו את המצב הנוכחי שלה. אביה של מייגן וביחוד השיחה הזאת בין שניהם היו בין הדברים שהכי נהניתי מהם בפרק. ביחוד הרגע שהיא מבקשת ממנו להפסיק והוא מפסיק. מראה כמה הם קרובים ומכירים אחד את השני.
הפליטה/ספק פליטת דיבור שלו למשל שמראה בדיוק מה הוא חושב על כל הנשים בחדר כולל הבת שלו שהוא כל כך מאוכזב ממנה וכמובן אשתו היתה נפלאה.
פגי...פגי הפתיעה פה הרבה אנשים אני משערת. משיחת האחת מהחבר'ה שלה בהתחלה עד השמלה שלה בהמשך. חשבתי בהתחלה שאייב רוצה להעיר לה על ההתנהגות שלה עם הבנים במשרד והוא לא התייחס לזה אפילו (מאוד הפתיע אותי). משם השיחה שלה עם ג'ואן שאחריה היא מופיעה עם "שמלת ג'ואן". האכזבה שלה שאייב לא מציע נישואים, רצון לקבל אישור מאמא שלה. הרבה דברים פה שלא ציפיתי יגיעו מפגי.
האם היא באמת לא רוצה להתחתן? האם היא אמרה כן למגורים ביחד כי לא היה לה נעים להגיד שהיא רוצה יותר או כי היא באמת לא רוצה להתחתן (בכלל או עדיין)?
ואני אישית חשבתי שאם אמא שלה שם, ופגי מדברת על זה שהיא בוגרת ועצמאית, באמת שציפיתי שאמא שלה תעלה את עניין התינוק כתגובה לכל מה שפגי אומרת....אבל כנראה רק לי זה מפריע שהנושא לא מקבל יחס.
עוד הפתעה מפגי - לא ממורמרת בכלל על ההצלחה של מייגן עם היינז. ציפיתי לקצת מרמור, ציניות, משהו ולא. פגי היתה תומכת ועושה רושם באמת שמחה בשביל ההצלחה של מייגן.
ואז...כל הפרק בונה לקראת הפרס לדון. בשביל זה כולם התכנסו, בשביל זה ההורים של מייגן באים, סאלי מתלבשת יפה, רוג'ר מגיע, הכל מתנקז לשם. ואז אנחנו מגלים שהכל שקר. דון אכן מקבל פרס אבל אף אחד לא רוצה לעבוד איתו. הערב הזה שכולו סגידה לדון הוא בעצם שקר שלא עומד מאחוריו שום דבר. הכל זיוף.
לא סומכים עליו ולכן לא רוצים לעבוד איתו. מה זה אומר בשבילו? האם השיא מאחוריו? כמה הוא עוד יוכל לעבוד אם ככה רואים אותו? האם סופו בחברה קרוב?
ואחרי שהוא מגלה את זה, ואחרי שמייגן חוטפת על הראש מאבא שלה, ואחרי שאמא שלה בגדה עם רוג'ר ואחרי שסאלי ראתה את זה כולם חוזרים לשולחן ורק סאלי מדברת ואומרת שהיא סיימה עם האוכל. או כנראה סיימה בכלל.
שיחת טלפון מסכמת לגלן. איך העיר? וסאלי עונה מלוכלכת. סוף. סיכום מופלא של כל הפרק וביחוד כל מה שקרה סביב ארוחת הערב.
ועוד הערה קטנה - רגע דון קלאסי כנראה היה כשהוא לא הבין מה הבעיה בזה שאבא של מייגן דיבר עם סטודנטית שלו במקום אשתו. האם זהו דון הישן שמרים את ראשו? אני משערת שעוד נדע בהמשך.
(הוצאתי הפעם מהפרק כמה פריימים שאהבתי במיוחד אבל הם על המחשב בבית ואני לא אז אני אצרף אותם בהמשך)
ולא התייחסתי בכלל לעניין הדורות שהיה כל כך בולט בפרק - סיפור ההיינז של מייגן על דורות של אמהות שמאכילות את ילדיהן בעוד שיש לנו שלוש דורות נשים תחת קורת גג אחת אצל דון. אמא של מייגן, מייגן וסאלי. וכמובן את פגי ואמא שלה מהצד השני. בשולחן בסוף כשכולם חוזרים אליו יש את אמא של מייגן - הבוגדת, זאת שכבר כנראה ויתרה על אושר, מייגן שעל פי אבא שלה בדרך להגיע לשם כנראה, וסאלי, שמסתכלת מהצד על הכל ונגעלת וכנראה רוצה משהו אחר לעצמה.
ועוד נקודה זה הזוגיות של דון/מייגן שמוצגת לפחות בהתחלה כטובה ורגועה ושניהם נראים במצב הרבה יותר טוב אחרי הפרק האחרון. והשיחה עם אבא של מייגן כמובן מערערת כל מה שחשבנו על שניהם (או לפחות אני).