איך לאמץ ילד – מדריך ללסביות

איך לאמץ ילד – מדריך ללסביות

אחת לכמה זמן עולה כאן השאלה, ואם מישהי כבר כתבה כ"כ בפירוט ומעודכן זה רק שירות לציבור להעלות את זה לכאן :). אני חשבתי שאני יודעת כל מה שקשור לתהליך האימוץ, אבל גיליתי כאן שהמידע העדכני הוא שכבר לא צריך להגיע לבית משפט כדי לקבל צו אימוץ, מקבלים אותו אוטומטית בדואר (אחרי תהליך מול עו"ס כמובן).

משמח, ואולי צעד אחד בדרך להורות ע"י רישום כמו אצל סטרייטים?

ואני קיוויתי שההודעה היא על

אימוץ תינוק/ילד שזקוק להורים ולבית, כלומר אימוץ מישראל או מחו״ל. אשמח למידע, אם יש למישהי/ו.

ממה שאני יודעת

אם מדובר באימוץ בישראל - התור לתינוקות בריאים אורך בערך שבע שנים. אם מדובר בילדים בריאים מעל גיל שנתיים התור מתקצר לבערך שנתים, אם מדובר בילדים בעלי צרכים מיוחדים התור קצר יותר. אני לא מכירה באופן אישי אף זוג לסביות שאימצו דרך השירות למען הילד, אבל מתישהו ראיתי איפשהו שיש לפחות אחד כזה.

אימוץ מחו"ל נעשה דרך עמותות ייעודיות לנושא. בעולם לא מאשרים לאמץ ילדים בני פחות משנה וחצי כדי למנוע סחר בילדים. מטופש מאוד בעיני שנותנים לילדים לגדול בבתי יתומים עד הגיל הזה כשיש כ" הרבה הורים בעולם שהיו רוצים לגדל אותם.

בכל מקרה, מדובר בתהליך די יקר כי עובדים דרך עמותה שמשלמים לה סכום מסוים, לרופאים במדינה שממנה מאמצים, לבית משפט באותה מדינה, ועוד לכל מיני מנגנונים כאלה. לא יודעת לנקוב במחיר, אני מניחה שזה משתנה ממקום למקום.

עד כמה שאני יודעת

אימוץ מחו"ל אפשרי כרגע לרווקות רק מרוסיה ועלותו כ-100 אלף ש"ח.
אם הבנתי נכון אז מישראל האימוץ ללסביות לא נפסל, אבל גם הן בסטטוס של רווקות ולכן נמצאות בסוף תור האימוץ, כך שאין סיכוי ממשי לתינוק, גם לא לתינוק עם "מאפיינים חריגים" (צבע עור כהה, מוצא זר וכו') וגם לא לילדים קטנים. אשמח לגלות שאני טועה בנקודה הזו.

een ogenblik

New member
לגבי אימוץ חו"ל

לסביות תוכלנה לאמץ רק ממדינות המאפשרות אימוץ לחד-הוריות (קרי נכון לעכשיו - רוסיה), כי מדינות אופציונליות לאימוץ אינן מאשרות אימוצים לזוגות חד מיניים.
בארץ נדרש סכום אחיד של 22 אלף יורו לאימוץ בינלאומי, ולא משנה מהיכן ובאיזה גיל. על זה מתווספות הוצאות שונות, כמו נסיעות ודיור, אך איני מתגוררת בישראל, אז איני יודעת מה הן בדיוק.

זה לא שלא מאשרים באימוץ ילדים בינלאומי אימוץ לילדים בני פחות משנה וחצי כדי למנוע סחר בילדים. מדובר על חצי שנה מציאת פתרון פנים ארצי לילד, כדי לספק פתרון לילד מבלי לקרוע אותו מכל המוכר לו. הבעיה היא שחצי שנה נספרת למן הרגע שהילד הגיע למאגר הילדים המועמדים לאימוץ, ולא כל הילדים מקבלים מועמדות לאימוץ ביום לידתם. להפך. כאוס, למשל, הגיעה לאימוץ כשהייתה רק מעל שנתיים, למרות ששהתה בבית הילדים מיום לידתה (טוב, מגיל 11 יום). למאגר אימוץ בינלאומי היא הגיעה רק בהיותה מעל שנתיים וחצי. מציאת זוג מתאים מאושר לאימוץ לקח עוד זמן מה, ואז מתן האישורים לזוג הזה (אנחנו) להגיע לקזחסטן, ולהגיע לעיר הנידחת לקח עוד זמן. הבירוקרטיה האימוצית עצמה לקחה עוד שלושה חודשים (זה הליך מהיר למדי, דרך אגב), שלחלקן יש סיבות טובות כמו הליך חיברות הדרגתי למניעת טראומות ככל האפשר. יוצא שהיא הגיע הביתה בגיל שלוש שנים וחודש וחצי. כשאני חושבת על זה, אני מתרגזת על העיכובים הבירוקרטיים, אבל לא על תשעת החודשים שההליך הרישמי היה אמור לקחת. מה גם שאם היא הייתה מגיעה בגיל 11 יום למאגר הילדים בני האימוץ, אני מאמינה שהייתה מוצאת באמת בית מקומי, והאימוץ לא היה נגרר תשעה חודשים (בדיוק בגלל זה מאפשרים זמן למציאת בית מקומי).

אמא

New member
יש גם נישה קטנה בחוקים

שאני לא מתכוונת להרחיב עליה כאן,
אבל מעוניינותים במידע יכולותים להמסיר לי.

צנשה

New member
פוסט מקסים

הפוסט מקסים וזה תירוץ לומר פה כמה מילים.
לגבי הפוסט- מקסים ושימושי עם טוקבקים נוראיים אבל זה בטח היה צפוי.

לגבי אימוץ- מוזר לי קצת מה שנכתב כאן לגבי הגיל, את אחי אימצו כבר בגיל חצי שנה בחו"ל.. יכול להיות שהעלו את הגיל עם השנים..
אנחנו בזמנו ניסינו להיות משפחה אומנת לפעוט סודני שהיה נתון בסכנה ממשית לחייו וברגע שהעוס"ית שמעה בטלפון שמדובר בזוג בנות היא גימגמה, ניתקה השיחה במהירות וכמובן שמעולם לא שמענו ממנה.. הרגשתי אז די רע עם כל העניין. בעודי בתהליכי כניסה להריון משלי לחשוב שמישהו חושב שאני לא אהיה אם מספיק טובה לקטנטן במצוקה כל כך גדולה..

ומה שאני באמת רוצה לכתוב פה כבר כמה שבועות- אני קוראת בפורום המון שנים, ברגעים של זוגיות ושל לבד, כל הזמן במחשבה על זה שבעתיד גם אני אהיה חלק ממנו. בחודשים האחרונים הוא היה די שקט ומדכדך ונדדתי לפורומים שכנים (כמו הפורום המקסים "אמהות יחידניות מבחירה") שם יכולתי לדלות מידע לגבי תהליכי הריון (הרגשתי קצת לא שייכת )
בשבועות האחרונים (תודות למטיילת בענן) מרגיש לי שהפורום שב לחיים וזה מאוד משמח.
אז תודה רבה לך ומקווה שבעתיד הלא מאוד רחוק נוכל גם אנחנו להצטרף למפגשי פורום ואירועים משמחים

תירוץ מצוין :)

הפוסט מתייחס למה שנקרא "אימוץ קרובים", כלומר רישום גם של בת הזוג שהיא האם הלא ביולוגית כהורה מבחינה רשמית. אימוץ חו"ל זה סיפור אחר לגמרי ואין לי מושג מה הזמנים שם. מבאס לשמוע על השיחה עם העו"ס - נראה לי שאנחנו הרבה פעמים חיים בתחושה שהכל בסך הכל בסדר עם יחס הרשויות למשפחות להט"ביות, אבל המציאות מכה מפעם לפעם.

כיף לקרוא את המילים שלך, וגם אני מקווה שניפגש גם בחיים שמחוץ לוירטואליה :).

Sunshine11

New member
תודה רבה!! קישור מעולה

הבן שלנו נולד בשבוע שעבר וזה בדיוק מה שהיינו צריכות.
כבר מילאתי את הטפסים והם יטופלו בהקדם :)

מזל טוב!!!

רוצות לספר קצת חוויות?

(טוב, אני נורא בקטע של לשמוע סיפורי לידה כרגע, אבל גם סתם חוויות מבית החולים או ימי ההורות הראשונים זה אחלה :))

למעלה