הבן שלי השתלט לי על הצל של אנדר

pix37

New member
הבן שלי השתלט לי על הצל של אנדר

ביום שישי חזרתי לקרוא את הצל של אנדר ושכחתי אותו בסאלון.
הבן הבכור שלי בן 8.5 מצא אותו בבוקר והתחיל לקרוא אותו ומאז הוא לא מחזיר לי אותו
עכשיו ברור שהספר ממש לא לגילו אבל אני לא מסוגל לעצור מישהו באמצע הקריאה.

מה שמעורר שתי בעיות:
א. מה יהיה כאשר הוא ירצה לקרוא את המשחק של אנדר - אשר ללא ספק אינו מתאים לגילו
ב. אני תקוע באמצע המתח של הסיפור ולא נראה שאני אצליח לקבל את הספר חזרה בימים הקרובים.

NoalePaz

New member
אין לי תשובות

אבל לקרוא את הצל לפני שקוראים את אנדר צריכה להיות חוויה מעניינת.
אם אפשר, תתחקר אותו קצת אחר כך כדי לראות מה נקודת המבט שלו על אנדר, על בית הספר וכ'ו, נראה אם זה שונה מאוד מהחוויה של אנשים שקוראים בסדר הפוך.
כמובן זה מחקר בעייתי כי אני לא רואה איך אפשר לבודד בו משתנים (כמו הגיל בו הוא קורא וכ'ו).

אלודאה

New member
אצלנו הסתבר שהוא כן מתאים לגיל.

שלי בן תשע וחצי שהניח את ידיו על משחקי הרעב (ממש לא לגיל) ועל אנדר (גם לא לגיל). בשיחה תוך כדי ואחרי הקריאה של הספרים התברר שהוא הבין אותם היטב, ואפילו מאד נהנה מההתייחסות אליו כאל מבוגר. הספרים האלה כתובים בצורה אחרת מאשר ספרים לילדים, ואני חושבת שזה חלק מהקסם שלהם.
בקיצור - לא לדאוג, אבל כן ללוות את הקריאה של הילד בנסיון לתווך חלק מהמסרים.

agamkedem

New member
יש לך בן נפלא.

אני קראתי את המשחק של אנדר+סדרת הצללים בגיל 10 למיטב זכרוני, ולא נתקלתי בהרבה בעיות. לדעתי רוב הקטעים הלא מאוד מתאימים לגילו נמצאים במשחק של אנדר, ולא בצל.

pix37

New member
תודה - אני יודע

האמת שנורא נעים לדבר איתו על הספר - יש בו כל כך הרבה רבדים ונושאים לשיחה.

כריכרכה

New member
יש קצת תיאורים על זנות ברוטרדם

בפתח הצל, מעבר לכך לא זכור לי משהו.

משפחה מופרעת

פעם ראשונה שאני שומע על משפחה שרבים בה על הספרים.....
ממש חולי נפש....

מה הפתרונות: לקרוע הספרים - גם לי גם לך לא יהיה
לחלק שעות קריאה.
להשאיל עוד עותק מהספריה....
להוריד מאמזון קום באנגלית ספר אלקטרוני, למי שקורא אנגלית....
לשמוח שהבן מתעניין בספרים ולא משתולל עם האופניים....
לחשוב שבן כזה אולי אספרגר.....
בהצלחה

shershku

New member
אם אני זוכר נכון

אני התחלתי לקרוא ספרי "מבוגרים" במד"ב כבר לפני גיל 11. פנטזיה, קראתי באותה תקופה עיבודים יותר "קלים", למשל האיליאדה לילדים (אני לא מצליח לקרוא היום את התרגום של טשרניחובסקי להומרוס). כמובן, רק לאחר שהתבגרתי (אחרי הצבא) שמעתי על סטניסלב לם, שהוא בכלל רמה אחרת של כתיבה.
ככה, שהמסקנה שלי נהיא שיש מעט מאוד ספרי "מבוגרים", השאר תלוי ברמה האישית של הבן אדם ולא בגיל. כדוגמא, במאה ה-19 זול ורן לא היה קריא לילדים ונשים, היום הוא נחשב כסופר שכן שייך לעולמם של הילדים.
ככל שהתברגתי יותר עזבתי קראתי יותר ויותר ספרי "מבוגרים", כמובן במד"ב, פחות בפנטזיה. אבל היום, אני מעדיף פנטזיה.

למעלה