שלמו עוד 200 שקל, או שנחזיר את החבילה לחו"ל

אבי לב50

New member
שלמו עוד 200 שקל, או שנחזיר את החבילה לחו"ל

שורה של לקוחות שהזמינו חבילות מאתרים בחו"ל גילו שהם צריכים להתמודד עם חברת GCX שמפתיעה ודורשת תשלומים גבוהים כדי לשחרר אותן. לעתים מדובר במחצית ממחיר הרכישה המקורי. הרשויות השונות טרם החליטו איך להתמודד עם החברה, אבל דבר לא התחרה בתגובה של רשות המסים: "אנשים צריכים להתפרנס". GCX: "הטענות מופנות בטעות אלינו. יש להפנות אותן אל אתרי הסחר".

כל הכתבה נמצאת כאן:
http://www.mako.co.il/finances-consumer/Article-59094a6a5591a51006.htm

וכדאי לכולם לקרוא אותה (לדעתי).

trilliane

Well-known member
מנהל
מי שהזמין דרך GSP של איביי או אמזון מכוסה, צריך לפנות אליהן

תנאי השירות הם שהלקוח משלם את כל התשלום מראש ומקבל שחרור מהמכס + שליח לדלת ללא הפתעות וחיובים נוספים. אם דורשים ממנו תוספת תשלום (בהנחה שאין בעיה חוקית עם המוצר) זה לא תקין, וכבר היה כאן מקרה של גולש שסיפר שדרשו ממנו כל מיני מסמכים ותוספות וברגע שהוא פנה לאיביי/אמזון הם לקחו אחריות, טיפלו במשלוח והוא לא שילם כלום.

גם במקרה שמזמינים מחנות אחרת הייתי תמיד מתחילה מפנייה לשירות הלקוחות של החנות ולא מתעסקת עם חברה מפוקפקת (וודאי שלא עם המכס, הם לא ממש קשורים). צריך לזכור שהמוען הוא הלקוח, הוא זה ששילם על המשלוח ורכש את השירות ולכן יש לו כוח מול ספק השירות. לכל חברה מכובדת בחו"ל יש שירות לקוחות מצוין, וזה גם האינטרס שלהן שהלקוחות יהיו מרוצים ויקבלו את המוצרים ללא טרטור ועצבים.

אבי לב50

New member
הכל טוב ויפה, רק ש...

רק שזה לא מעניין את התחמנים האלה שמתעלקים על הלקוחות.

אז נכון שאפשר וצריך לעשות כהצעתך, רק שבינתיים יש מי שמחזיק את החבילות אצלו.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא ברור לי איך תגובתך רלוונטית לדבריי.

מה זה משנה ש"בינתיים" יש מי שמחזיק את החבילות אצלו? אז יש עיכוב זמני, זה לא נדיר במשלוחים ולא על זה היו טורחים להכין כתבה. הנושא המהותי הוא הכספים הנוספים, למי פונים ואיך מטפלים. כאמור, ברגע שפונים לאיביי/אמזון שניהם נפתרים ומקבלים את החבילה בלי שום כספים מיותרים (ולכן גם אין טעם להחזיק אותה מעבר לכך).

חבל שבמאקו ירו לכל הכיוונים ופנו לגופים שונים (רובם לא רלוונטיים) במקום להתמקד בתכלס – לבדוק את מהות השירות ולהבין שהוא שירות "הכול כלול" במוצהר, ושבכל מקרה החברה שמספקת את השירות ללקוח (איביי, אמזון או כל אתר אחר שהלקוח קנה בו) היא המוען והיא אחראית לשירות ללקוח והיא המקור הראשון שאליו פונים בכל בעיה כזאת.

אבי לב50

New member
זה הרי לא חדש שיש בינינו קצר בתקשורת.

ואני לא מדבר על הסכמה או חוסר הסכמה.
רק לאחרונה מישהו העיר לך שאת לא עונה בנעימות, וחבל שכך, כי את באמת בעלת ידע ונסיון, ועם גישה יותר נכונה ונעימה מצידך המצב פה היה יכול להשתפר פלאים.

ולעצם הדיון: הבאתי סיפור ממאקו שלמרות שאישית לא קשור אלי, מצאתי לנכון להביאו כדי שאנשים ילמדו מכך.
ואת כל כך אוהבת לרדת לדקויות של מה שייך ומה לא שייך...
חבל. ממש חבל.
דרך אגב, התגובה שלי רלוונטית לתגובה שלך שרלוונטית להודעה שהבאתי, בין אם תרצי ובין אם לא תרצי.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני עונה לגופו של עניין ולא לגופו של אדם

התייחסתי לתוכן דבריך ולא אליך, בתגובה בחרת לבקר ולחנך אותי. זו הסיבה שאני משתדלת להימנע מלהגיב לך, הגבתי הפעם כי היה לי חשוב להבהיר לקוראי הפורום מה עושים במצב כזה (מאחר שמאקו לא ידעו למי פונים). תודה ושלום.

אבי לב50

New member
כנ"ל אני

רק שאיתך אין ברירה כי את הופכת את עצמך לנושא פה לעיתים קרובות, בין אם תרצי ובין אם לא תרצי, בגלל צורת התגובות המאוד מתנשאת שלך.

trilliane

Well-known member
מנהל
אל תאשים אותי בבחירות שלך. אתה ורק אתה אחראי על דבריך.

אבי לב50

New member
כנ"ל, רק בלשון נקבה.

את עושה את הבחירות שלך ומקלקלת את האוירה פה בגלל יהירותך.
בניגוד ליהירות שלך, אני לא מבין כלום. סתם איש פשוט ולא צבוע אנוכי.
ולכן כשמגיעה לך מילה טובה תקבלי אותה, כפי שגם קיבלת בשרשור הזה על הידע שלך, וכשמגיעה לך מילה לא טובה תקבלי גם אותה.
שאי ברכה והצלחה.

trilliane

Well-known member
מנהל
מילה טובה...
מי בכלל מוצא אחת כזאת בים של תוכחה

אירוני שאחרי שהפכת את הדיון לאישי אתה עוד מאשים אותי בקלקול האווירה
. אני לוקחת אחריות מלאה על דבריי; הם היו ענייניים לחלוטין עד לרגע שבו בחרת לתקוף אותי אישית, ולא בפעם הראשונה. אין לי שליטה בבחירה שלך להצמיד לי נימה מתנשאת ויהירה או בבחירה שלך לבקר ולחנך אותי שוב ושוב במקום להתאפק, להגיב בפורום לגופו של עניין, ואם יש לך מסר אישי להעביר לי, לשלוח לי אותו במסר אישי. חשבתי לשלוח לך את כל זה במסר אישי, אבל מכיוון שבחרת (שוב) לתקוף אותי פומבית, זה לא הוגן שלא אוכל להתגונן. מקווה שמנהלי הפורום ימחקו (לא בפעם הראשונה) את הסרח העודף הזה.

למעלה