

1 כוס מים פושרים
1 כף סוכר
3 כפות שמן זית/ קנולה
1/2 כפית מלח
1 כף שמרים של שמרית, אפשר להוסיף גם משפר אפייה
3 כוסות קמח
מערבבים הכל יחדיו, עד ליצירת בצק אחיד, מחלקים לכדורים, (אפשר לשמן את הילדים עם שמן ,נח יותר לעבודה) מעצבים בתבנית. מכסים במגבת לכ20 דקות .
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כ 30-35 דקות
בנתיים מכינים רוטב-
1/3 כוס שמן זית
בצל ירוק או פטרוזיליה
2 שיני שום כתושים
1/3 כפית מלח גס
מערבבים יחדיו
ברגע שהמאפה יוצא מהתנור לשפוך את הרוטב בצורה אחיד על כך המאפה....האתגר לשמור על המאפה שלי לטעום עד שמתקרר....בהצלחה!
מבוסס על מתכון של אירנה רסין ז״ל