לחם שום...יאמי

ira m

New member
לחם שום...יאמי

1 כוס מים פושרים
1 כף סוכר
3 כפות שמן זית/ קנולה
1/2 כפית מלח
1 כף שמרים של שמרית, אפשר להוסיף גם משפר אפייה
3 כוסות קמח

מערבבים הכל יחדיו, עד ליצירת בצק אחיד, מחלקים לכדורים, (אפשר לשמן את הילדים עם שמן ,נח יותר לעבודה) מעצבים בתבנית. מכסים במגבת לכ20 דקות .
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כ 30-35 דקות

בנתיים מכינים רוטב-
1/3 כוס שמן זית
בצל ירוק או פטרוזיליה
2 שיני שום כתושים
1/3 כפית מלח גס
מערבבים יחדיו

ברגע שהמאפה יוצא מהתנור לשפוך את הרוטב בצורה אחיד על כך המאפה....האתגר לשמור על המאפה שלי לטעום עד שמתקרר....בהצלחה!

מבוסס על מתכון של אירנה רסין ז״ל
 

shron17

New member
ira m את התכוונת לשמן את הידיים ,,,או את הילדים ?

ראי שוב בהוראת ההכנה.
 
שאת משמנת את הילדים לפני העבודה

הם ....

סתתתתתאם, אבל זו היתה טעות הקלדה מצחיקה
תודה שהצהלת את רוחי
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מתכון קצת בעייתי הייתי אומר

חצי קילו קמח עם כף אחת של שמרית והתפחה אחת של 20 דקות יפיקו בלוקים נוקשים, לא לחם.

חוץ מזה בצק כזה דורש לישה טובה של לפחות 8 עד 10 דקות, עירבוב המרכיבים בלבד ממש לא מספיק.
 

yair_bar

New member
מנהל
יחס הקמח לשמרים נשמע לי סביר

תמיד עדיף תפיחה ולישה ארוכים יותר, אבל לפעמים רוצים משהו פשוט ומהיר.
&nbsp
אני בכלל לא בטוח שהתוצאה היה בלוקים נוקשים. אם מתחשק לך בשביל האתגר - נסה ותגיד לנו איך יצא. נראה לי רק הוגן אחרי כזו הודעה נחרצת מצדך
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
שים לב מה כתבת בעצמך

תפיחה ולישה ארוכים (כך במקור) עדיפים תמיד אבל היא מדברת על תפיחה אחת בלבד למשך 20 דקות ובכלל בלי לישה וכל זאת עם מעט מאד שמרים.
&nbsp
אני עדיין סבור שמי שינסה את המתכון ככתבו וכלשונו יקבל בלוקים.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ל20 דקות התפחה ללא לישה כן, זה מעט מאד.

לעומת זאת כף שמרים יבשים, לישה טובה והתפחה ראויה (רצוי שתים) יפיקו יופי של לחם.
 

yair_bar

New member
מנהל
ביום שישי אמורים לתקן לי את התנור

אקנה לראשונה מזה שנים שמרית ואנסה את המתכון כלשונו - דווקא מתחשק לי לחם שום
&nbsp
אחזור עם תובנות
 

r5566

New member
לא כזה בעייתי

סה"כ מדובר בפחות מחצי ק"ג קמח וכף שמרית זה לא מעט בכלל ועם הסוכר והשמן יתקבל בצק רך.
בנוסף, אם מחלקים את הבצק לכדורים כפי שכתבה אז ההתפחה קצרה יותר וכך גם האפיה.
לגבי הלישה, תמיד טוב ללוש היטב ולפחות 10 דקות אבל בלחם שום בניגוד לכיכר לחם שפורסים זה פחות נורא.
 

ronnie 123

New member
עשיתי את המתכון

5 דקות לעמוד ואז ישר לתנור ממש לא מספיק. חייבים לתת זמן לתפוח.
הרוטב נעשה בלי פטרוזילה והיה מעניין..
 
יש לי רעיון

אם מחליפים מי " כף שמרים של שמרית, אפשר להוסיף גם משפר אפייה"
לשקית אחת של שמרית / חצי קובית שמרים טרים + משפר אפיה
ו
מחליפים מי "מכסים במגבת לכ20 דקות ."
למתפיחים עד שמכפיל את ניפחו לשיום ומוצאים את האוויר, ומתפיחים שוב ל 15 - 20 דקות
אני חושב שכולנו סבבה עם המתכון, נראה לי שפשוט זה טעיות הקלדה, חושבים על דבר אחד ורושמים שני ....
 
למעלה