עדכון בוקר לשבוע פורימי

• פותח הנושא m70
  • פורסם בתאריך

m70

New member
עדכון בוקר לשבוע פורימי

והחורף התחפש לקיץ, למרות שתחילת השבוע יש כמה הזדמנויות לגשם. כך הבוקר בקבוצת מזג האוויר -הנבחרת, שהיא הקהילה הגדולה בארץ בנושא.

https://www.facebook.com/groups/140293843313725/

shlomobar

New member
אנסמבל

לאחר יום שלישי, אפשרות לעוד מערכת קטנה ב-5 למרס ואולי (טווח רחוק מאוד) בסביבת 11-10 למרס

יאן ו

New member
צפי משקעים גפס ואיסי עד חצות יום שלישי.

איסי הרבה יותר אופטימי.
יום שני גשמים קלים בבוקר והצהריים ברחבי הארץ. יום שלישי המנה העיקרית, משעות הבוקר המוקדמות עד לשעות הצהריים

יאן ו

New member
עדכון צהרים. אפיקונצ'יק ב5 למרץ. נו טוף!

גשמים קלים צפוים...

Uriel Lifshitz

New member
אפיקונצ'יק? רק בגלל שהצבע שלו לא ירוק?

לי זה נראה לא רע בכלל והקרקע משתפת פעולה לחלוטין.

יאן ו

New member
חס וחלילה! אבל תראה מפה 3 שעות אחרי...

אם זה לא הגדרה של אפיקונצ'יק, אז אני לא יודע מה כן.
בהחלט מקווה לשיפורים...

פה זה אפילו "חמור יותר". אלו כמה שעות של פעילות

אינטנסיבית.
כמובן שמומלץ לשפר רזולוציה! וכמובן להמתין עוד כמה ימים.

יאן ו

New member
יכול להיות...עניין של הגדרות. למשהוא כזה צר וזריז אני

קורה אפיקונצ׳יק.

רק לצורך העניין ולמרות שזה כבר לא קיים במפות, ציר האפיק

שחצה אותנו הלילה, הרבה פחות עמוק וצר ממה שצרפת ועם זאת, התקבלו יופי של משקעים וסופות רעמים. לגבי המפה שאתה משתמש בה לצורך צפי לסופות רעמים, אתה נכשל עם זה שוב ושוב מכיוון שזהו לא המדד הנכון לצורך תחזית אמיתית לסופות רעמים.

יאן ו

New member
או, סוף סוף תגובה עניינית מצדך. תודה. מקבל את ההערה שלך

לגבי הגדרת האפיק. למרות, שלדעתי בפורום חובבים כמו זה, כל הרעיון הוא לא להישאר רק דבוקים להגדרות יבשות, אלה גם להשתובב מעט למען העניין. בכל זאת, כאן זה לא השמ"ט...
ובנושא מפות שאני מצרף לצפי סו"ר. לא בטוח שהבנתי. כתבתי שיש סיכוי לסו"ר להיום בבוקר על סמך מפות אלה. ואכן זה בדיוק מה שקרה. למשל היום בבוקר באשקלון היו רעמים לא קטנים. וגם, ע"פ האתר עצמו, המפות האלה הם כן דרך כדי להבין סיכוים לסו"ר

ראשית כל, אני תמיד ענייני.

שנית ולעניין האפיק, בלי הגדרות אלא רק עובדות. ולעניין סופות הרעמים, כתבת בפירוש סיכוי קטן! הסיכוי לא היה קטן עם ערכי הקייפ שהיו חזויים באותו עדכון להלילה. סופות הרעמים היו נרחבות לאורכו של כל החוף. אם תשים לב במפה שצרפת, היו "כתמים אפורים" ממערב לישראל, כאשר זה... א, לא רלוונטי ולא מלמד אותך על ערכו ומיימדו האמיתי של גוש האוויר ו...ב, אם אתה כבר מתייחס לצבע האפור, אזי מעל ישראל נקיון כללי. בפועל, המציאות שונה לחלוטין. מה אתה מבין מזה? כדי לחזות סופות רעמים, צריך הרבה הרבה מעבר.

יאן ו

New member
אומר את זה שוב.אני לא מתייחס במפות האלה לכתמים האפורים כלל!

אלא רק למספרי אינדקס הסורינג.
אידקס 5 פירוש סיכוי נמוך לסו"ר. זאת ע"פ ההסבר של האתר עצמו.
בנוסף, המפות האלה הם תחזית בלבד, ע"פ גפס. זה שבסוף הסיכוי לא היה כזה קטן, לא אומר כלום על הצורה שצריך לקרוא את המפות האלה. זה כמו שאומר, שעל פי מפת משקעים מסוימת צפוים מעט משקעים בירושלים, כשבפועל ירד מבול. קראתי את המפה נכון, אבל התחזית עצמה היתה קלוקלת. את מפת הסורינג פרשתי נכון, אבל בפועל בהחלט יכול להיות שהתחזית של גפס לא היתה מדויקת.

אתה טועה יאן ואני אחזור שוב.

מפות הקייפ, משרע הטמפ' האופקי והוורטסיטי באותו עדכון, הראו בפירוש תנאים מצויינים לסופות רעמים נרחבות במישור החוף! למפת אינדקס הסורינג הזו שצרפת, לא היה קשר למציאות סופות הרעמים כלל. זה לא שהתחזית של גפ"ס לא היתה מדוייקת אלא התחזית שלך. כדי לצאת בתחזית, גם אם רק לסופות רעמים, צריך שיהיו לך ביד כלים, דבר שלא היה לך או לא השתמשת בהם.

למעלה