איך זה קרה

Justacook

New member
איך זה קרה

הפעם יש לי משהו מעניין בשבילכם שתוכלו להכין בבית.

את המנה הזו הכנתי כשרק התחלתי להתעסק עם מטבחים לפני מעל 6 שנים (מצטער על איכות הצילום, בצילום אני לא להיט עד היום). אתם יכולים לראות במנה הזו חזה עוף, נשיקות תפו"א ובמבה. כן חברים קראתם נכון, במבה.

אני בטוח שאתם מבינים כבר שלמורות הדמיון לבמבה אתם מבינים שזה לא זה.

אז בואו ונראה מי יצליח לנחש למה יש משהו דמוי במבה על הצלחת? תשובות ומתכון בסופ" ש.

 

Justacook

New member
ברוכה הבאה לפורום

עד עכשיו זאת התשובה הכי קרובה.
אני מתכוון לחשוף את הפיתרון ביום שבת בערב אז נסיון נוסף?
 

rinatpol

New member
תודה!

רציתי לשאול, לפי מה אתה מעלה נושאים? רנדומלי?
אפשר לבקש נושאים?
 

Justacook

New member
אין תבנית

בדרך כלל אני זורם אם מה שקורה באותו רגע. לפעמים אני חוקר נושא ונדמה לי שהוא יצא להיט אבל אחרי קצת חקירה מתברר שהוא לא מתאים. למשל לפני שבוע חקרתי האם צמחים אכילים
חשים כאב (כן, אבל הם לא חווים אותו כמונו) אבל מסתבר שלא יצא מזה כלום...

כמובן שאפשר לבקש ולהציע נושאים, אני אומנם בכחול בפורום הזה אבל יש כאן מקום ליצירות ולבקשות של כולם אז אשמח לשמוע את הקול שלכם.

אני גם משתדל לספק לכם כלים לחקור את המטבח המולקולרי בלי להשקיע אלפי שקלים, אם תיישמו את הכלים האלו ותחלקו פה לא יהיה מאושר ממני.
 

מיכי 10

Member
עדיין אין לי רעיון טוב יותר.

רק אסביר למה הגעתי לאספרגוס:
כי חשבתי שלפי ההיגיון, אם כבר יש על הצלחת מנה עיקרית - חזה עוף, ותוספת - נשיקות תפוחי אדמה (נורא חמודות, אגב), צריכה להיות גם מנה של ירק אחר מבושל. לכן לא סביר שזה יהיה למשל צ'יפס תפוחי אדמה. איזה ירק יש בצורה מוארכת? אספרגוס.

אך מכיוון שזה לא נכון, אני מניחה שזה משהו שהכנת לפי השיטות המולקולריות. משהו שקיבל ניפוח בשיטות כימיות, אבל אין לי מושג מה זה יכול להיות. אולי משהו שקשור לתירס?
אמתין בסבלנות כדי לקרוא את התשובה.
 

מיכי 10

Member
אה, אז אולי

פסים קצרים של קישואים או חצילים מצופים בחלבון ביצה מוקצף ומטוגנים קלות?
 

Justacook

New member
התשובה


הניחושים שלכם היו קרובים ואפילו קרובים מאוד.

הבמבות הן בעצם מנה צרפתית קלאסית שנקראת פום-דופין וכל תלמיד טבחות סוג 1 לומד לעשות אותה ככדורים. הצורך ליצור אותם כבמבות הגיע כנסיון שלי לעודד את אחותי הקטנה לאכול אוכל מגוון יותר כשהייתה צעירה.

התהליך מאוד פשוט, מכינים פירה תפו"א ומערבבים אותו עם כמות דומה של בצק רבוך (כמו של פחזניות)
את הבלילה מזלפים עם צנטר חלק לשמן חם. הזילופים מתנפחים בשמן והופכים למין במבות מעניינות שכאלו. פשוט וקל להכין בכל בית.
 

מיכי 10

Member
נחמד מאד. אבל האם אי אפשר

להכין אותו דבר מפירה ת"א בלבד, בלי הקמח?
אמנם אז זה בטח לא יתנפח, אבל יהיה יותר בריא, ודומה לנשיקות הפירה, רק בצורה מאורכת. מה רע?
 

Justacook

New member
בטח שאפשר

פירה יכול להוות תחליף לקמח, הרי יש לנו אפילו קמח תפוחי אדמה בפסח.
בסופו של דבר קמח זה קמח ויש לו את היחוד שלו (גלוטן) אבל אף אחד לא ימות אם לא ישתמש בקמח.
בנוסף אפשר להשיג תוצאה זהה עם חומר שנקרא קסנטאן גאם ומשמש כתחליף לגלוטן אצל חולי צליאק.
 
למעלה