את המתכון הזה לקחתי בהשראה מהסטון בלומנטל שהכין גלידת ביצים ובייקון ומקריאה בספר.
הגשתי את המנה ביום הנישואין הראשון שלי ושל אשתי, רציתי ליצור במתכון בליבול ולכן כתבתי בתפריט (היו 7 מנות) סלט יווני וגלידה. הגשתי את הסלט ולצידו הגרניטה.
אני יודע שהמתכון הזה ישמע קצת מוזר אבל התוצאה וההלם שווים את זה.
אני השקעתי רבות במנה אבל אתם ממש לא חייבים, הרגישו חופשי לשחק עם המתכון הפשוט הזה.
מרכיבים (חלק 1):
- 3 מלפפונים.
- 2 עגבניות.
- 1 בצל סגול.
- 100 גרם גבינה בולגרית.
- עכשיו הוראות ההכנה מאוד פשוטות:
- הכניסו את כל המרכיבים בבלנדר וגרסו אותם הייטב.
- הניחו את התערובת על מסננת ותנו לנוזלים להיצבר בכלי.
- השאירו את הכל במקרר כשלוש שעות, מדי פעם לחצו על העיסה וערבבו אותה.
- עכשיו זירקו את העיסה והעבירו את הכלי עם הנוזל למקפיא עד שיקפא, מדי כ 20 דקות גרדו את התערובת עם מזלג.
- לאחר שהתערובת קפאה לגמרי אין צורך לגרד אותה יותר, הניחו אותה במקפיא עד להגשה.
מרכיבים (חלק 2):
- ראש שום
- שמן זית
- מלח גס
- פלפל טחון גס
- קחו את ראש השום ואפו אותו בתנור כ40 דקות על 200 מעלות.
- הוציאו מראש השום את התוכן (השום האפוי) וערבבו אותו עם שמן ללילה.
- להגשה הניחו את הגרניטה על כלי הגשה, פזרו מעט שמן שום, מלח ופלפל.
- הגישו במהירות כדי שלא יימס, בתאבון.
אז האם יש לכם וריאציות אחרות? רעיונות ווריאציות יתקבלו בשמחה.
אני מזכיר לכם שגם החידה השבועית שלנו מחכה לכם.