בנושאי תזונה אפשר למצוא מחקר שמוכיח כל דבר והיפוכו
רק ראי לדוגמא את שלל המחקרים שמוכיחים שקפה זה בריא
בפרט נושא החלבון והכמות הדרושה ממנו לאדם באמת הוא נושא שנוי במחלוקת במיוחד, כשעמיתי הטבעונים מביאים שלל מחקרים אשר מוכיח שההמלצות המקובלות לגבי כמות חלבון הינן מופרזות לחלוטין (ובטח לא חלבון מהחי כמו ביצה על הבוקר)
בפרט ובפרט שיש לבדוק בשבע עינים את ההנחות הסמויות וההטיות המחקריות של מחקר שמסקנותיו הן שצריך לאכול חלבון מן החי בארוחת בוקר כי זה טוב למח - אפילו אם נניח שאני אדם שלא עושה פעילות גופנית בבוקר (מן הסתם הנחה מופרכת לאור העובדה שאני מקפידה עד אובססיבית בנושא מזה שנים)
אני לא מכירה את המחקר הספציפי אמנם, אבל אני מכירה היטב את הבעיות של מחקרים בתחום התזונה, בין כאלה שמוכיחים באותות ובמופתים שצריך לאכול רק פירות עד הצהרים (ויש המון כאלה) ובין כאלה שמוכיחים משהו אחר. לכן אני מאמינה בשילוב של ידע מחקרי בספקנות הנדרשת, ידע מסורתי הוליסטי והקשבה לגוף - תוך התבוננות והבנה של זה שכל אדם שונה ממשנהו, ולכן אין דבר כזה תזונה אולטימטיבית שטובה לכולם.
כל אדם צריך לגלות , לפעמים בעזרת תזונאי, מה התזונה המיטבית לו
בנסיון האישי שלי (ולאו דוקא מה שתמיד אמליץ למישהו אחר) השיטה של פירות בלבד הכי טובה לי, וזה אחרי שהתנסיתי גם בארוחת בוקר "טובה" של פעם שעליה גדלתי (ביצה, קוטג' וסלט עם כוס קקאו), וגם בלא לאכול בבוקר ומן הסתם בעוד כמה ואריאציות שונות