חדשות, כתבות ומאמרים

טאוֹ

New member
איפה נכשיר את רופאי העולם? בקובה

בעיות גדולות דורשות פתרונות גדולים, המונעים ע"י רעיונות גדולים, דמיון ותעוזה. בהרצאה זו העיתונאית גייל ריד מתארת פתרון גדול וחשוב אחד: בית הספר לרפואה של אמריקה הלטינית בהוואנה, שמכשיר רופאים מרחבי העולם לשרת את צרכי הקהילות הזקוקות לכישוריהם.
 

טאוֹ

New member
אבי, נעול בגופו אך מרחף בחופשיות

בשנת 2011 עבר רוני כהנא שבץ מוחי קשה שהותיר אותו בתסמונת הנעילה: משותק כולו פרט לעיניו. זה עלול לערער את מצבו הנפשי של אדם רגיל, אך כהנא מצא שלווה ב"עמעום הרעש החיצוני" ו"התאהב מחדש בחיים ובגוף." בהרצאה נוגה ומלאת רגש מספרת בתו כיתרא איך תיעדה את החוויה הרוחנית של אביה, בעוד הוא עצמו עוזר לאחרים אפילו בהיותו במצב של חוסר-אונים לכאורה.
 

טאוֹ

New member
"האם אני עומד/ת למות?" - התשובה הכנה

מתיו או'ריילי הוא טכנאי חירום רפואי בגימלאות שפעל בלונג איילנד שבניו-יורק. בהרצאה זו מתאר או'ריילי מה קורה אחרי שפצוע במצב אנוש שואל אותו: "האם אני עומד למות?"
 

טאוֹ

New member
כיצד לחיות מתוך תשוקה - ללא קשר לגיל

הסופרת איזבל אלנדה היא בת 71. נכון, יש לה כמה קמטים - אבל יש לה גם השקפת עולם יוצאת מן הכלל. בשיחה כנה זו, המיועדת לצופים בני כל הגילאים, היא מספרת על הפחדים שלה מתהליך ההזדקנות וחולקת כיצד היא מתכננת להמשיך לחיות מתוך תשוקה.
 

טאוֹ

New member
מדוע אני חיה בפחד קיומי מדיבור פומבי

מייגן וושינגטון היא אחת מהזמרות\יוצרות המובילות באוסטרליה. ומאז הילדות, היא מגמגמת. בהרצאה נועזת ומרגשת זו, היא מגלה כיצד היא מתמודדת עם פגם הדיבור — החל מהימנעות מצירופי האותיות "סט" דרך עבודה על מוחה על ידי שינוי מילותיה בשנייה האחרונה ועד לבחור לשיר את הדברים במקום לומר אותם.
 

טאוֹ

New member
גיל המעבר: מה לאכול כדי להקל על הסימפטומים?

למרות שמדובר בתהליך טבעי, נשים רבות סובלות מהסימפטומים של גיל המעבר ומשמינות.
הבשורות הטובות הן שתזונה בריאה יכולה להפוך את היוצרות.

מומחית לתזונה מסבירה מה מומלץ לאכול וממה כדאי להימנע כדי לעבור את גיל המעבר בשלום.
 

טאוֹ

New member
סוכר חום, אורגני או דבש - האם יש "סוכר בריא"?

למדנו להיזהר מסוכר לבן ולראות בו את האויב, אך האם תחליפים שמוגדרים "בריאים" כמו סוכר חום,
האם סוכר אורגני או דבש מזיקים פחות לגוף?
מתברר שכל אחד מהם עלול לגרום להשמנת יתר, לסוכרת ולמחלות לב.

כך תצמצמו את הנזק
 

טאוֹ

New member
אפשר לדלג על ארוחת הבוקר: 5 סיבות מדעיות

במשך שנים המומחים "הכריחו" אותנו לאכול מיד אחרי הקימה מהשינה. אבל עכשיו טוען ד"ר לתזונה כי אפשר בהחלט לפסוח על ארוחת הבוקר ואף לרזות ואפילו נותן 5 סיבות טובות לכך.
 

פולספגן

New member
מוזר שלא הזכירו בכתבה את החשיבות של אכילת חלבון בבוקר

שיש למשל בביצה.
 

0 אור 0

New member
אני בכלל לא בטוחה שזה נכון לאכול חלבון בבוקר

בעיקרון אני לא חושבת שחכם לדלג על ארוחת בוקר,
אנחנו נמצאים אחרי צום של כל הלילה,
צריך להתניע את המערכת העיכול ולאפשר לה לפעול
צריך לספק אנרגיה למערכת
לעומת זה, יש לא מעט ספרים, והגוף שלי מסכים אתם, שטוענים שהכי נכון בבוקר לאכול רק פירות, ורק בצהרים לשלב חלבון וירקות (אם בכלל)
&nbsp
&nbsp
 

פולספגן

New member
היו מחקרים שמי שאוכל חלבון, הוא יותר מרוכז בלימודים

פחמימות גורמים לך לישון.
&nbsp
אם היית צריכה לעשות פעילות גופנית, אז באמת עדיף פחמימות, אך למוח עדיף חלבון.
 

0 אור 0

New member
בנושאי תזונה אפשר למצוא מחקר שמוכיח כל דבר והיפוכו

רק ראי לדוגמא את שלל המחקרים שמוכיחים שקפה זה בריא
בפרט נושא החלבון והכמות הדרושה ממנו לאדם באמת הוא נושא שנוי במחלוקת במיוחד, כשעמיתי הטבעונים מביאים שלל מחקרים אשר מוכיח שההמלצות המקובלות לגבי כמות חלבון הינן מופרזות לחלוטין (ובטח לא חלבון מהחי כמו ביצה על הבוקר)
בפרט ובפרט שיש לבדוק בשבע עינים את ההנחות הסמויות וההטיות המחקריות של מחקר שמסקנותיו הן שצריך לאכול חלבון מן החי בארוחת בוקר כי זה טוב למח - אפילו אם נניח שאני אדם שלא עושה פעילות גופנית בבוקר (מן הסתם הנחה מופרכת לאור העובדה שאני מקפידה עד אובססיבית בנושא מזה שנים)
אני לא מכירה את המחקר הספציפי אמנם, אבל אני מכירה היטב את הבעיות של מחקרים בתחום התזונה, בין כאלה שמוכיחים באותות ובמופתים שצריך לאכול רק פירות עד הצהרים (ויש המון כאלה) ובין כאלה שמוכיחים משהו אחר. לכן אני מאמינה בשילוב של ידע מחקרי בספקנות הנדרשת, ידע מסורתי הוליסטי והקשבה לגוף - תוך התבוננות והבנה של זה שכל אדם שונה ממשנהו, ולכן אין דבר כזה תזונה אולטימטיבית שטובה לכולם.
כל אדם צריך לגלות , לפעמים בעזרת תזונאי, מה התזונה המיטבית לו
בנסיון האישי שלי (ולאו דוקא מה שתמיד אמליץ למישהו אחר) השיטה של פירות בלבד הכי טובה לי, וזה אחרי שהתנסיתי גם בארוחת בוקר "טובה" של פעם שעליה גדלתי (ביצה, קוטג' וסלט עם כוס קקאו), וגם בלא לאכול בבוקר ומן הסתם בעוד כמה ואריאציות שונות
&nbsp
 

פולספגן

New member
אך את לא עושה הבדלה בין מבוגר לבין ילד

אצלינו המבוגרים זה פחות מובהק מאשר אצל הילדים.
אל תשכחי שאנחנו גם לא צריכים לאכול בשר כל יום ולילד זה כן חשוב.
אנחנו לא צריכים לאכול מוצרי חלב ואפילו לחלקינו זה מזיק וילד כן צריך לאכול.
&nbsp
 

0 אור 0

New member
התקפות של המחקרים לא קשורה לגיל הנחקרים

אולי בדיוק להיפך,
ובמקרה הזה אני יכולה לספר לך מנסיון אישי עד כמה המלצות המומחים הן לגידול ילדים והן לתזונתם מתהפכות מקצה לקצה כל כמה שנים . ראיתי את זה היטב בזמן שעבר מאז שסייעתי לטפל באחי הצעיר, איך כל ההמלצות התהפכו כשנולד בני הבכור בהפרש של עשור, ואז שוב עברו כעשר שנים עד לבת הקטנה וההמלצות הלכו לכיוון אחר לחלוטין, ושוב רק קצת יותר מעשר שנים לנכדה שלי שנמצאת בארגנטינה ואז אני שומעת את ההמלצות שם ומשווה להמלצות פה ולמה שהכרתי מילדי הגדולים ולמה שלמדתי בלימודי תזונה טבעית - וכל קשר הוא לפעמים מקרי בהחלט.
דבר אחד בטוח לחלוטין והוא שהנחות היסוד שלך על תזונה ממש לא מבוססות:
ילדים ממש ממש לא צריכים לאכול בשר כל יום,
ויש כמה אנשים וגם חוקרים ידועים ביניהם שיתחלחלו קשות מהטענה שילדים חייבים לאכול חלב - שכן לטענתם זה מזון מזיק אפילו יותר מבשר. אני אישית חושבת שמפריזים בענין, וילד שאין לו רגישות או אלרגיה יכול לאכול חלב, אבל האמת שאני יוצאת דופן בעולם התזונה הבריאותית הטבעית בנושא הזה.
&nbsp
 
למעלה