בלוגים ושת"פ לתחילת השבוע

בלוגים ושת"פ לתחילת השבוע

מוזמנים לפרסם בשרשור זה מפרי מקלדתכם את הבלוגים שלכם ודברים מעניינים שנתקלתם בהם. רצוי לצרף תמונה וקדימון!
 
תבנית אפייה? שאני אקנה? מדריך להכנה

צריכים תבניות אפייה בצורות וגדלים שונים ולא מתחשק לכם להוציא עשרות ומאות שקלים? אפשר להכין תבניות אפייה חד פעמיות לבד מחומרים שיש בבית בכמה דקות!

מתאים במיוחד לפעילות עם ילדים ולארוח.
 

irischef1

New member
גרנולה עם חלב עיזים

שלום חברים.
רוצה לשתף אותכם במתכון נהדר לגרנולה - פצצה של אנרגיה ובריאות + חוויה טובה עם חלה עיזים של תנובה.
http://tinyurl.com/omvgq9o
 

irischef1

New member
גרנולה תוצרת בית + חלב עיזים של תנובה

בשנים האחרונות אני שומרת יותר על אורח חיים בריא. פעילות גופנית סדירה, אכילת מזון עשיר בוויטמינים ומינרלים, לא שמן אך טעים ושמירה על משקל גוף.

רכיבה על אופניים בשטח הפכה להיות הפעילות המועדפת שלי ושל אישי בימי שבת. אנחנו רוכבים כשלוש שעות חוזרים הביתה עייפים מאוד אך מאושרים ביותר.

לפני הרכיבה אני אוכלת מאט כדי לא להכביד על מערכת העיכול ובכלל זה ממש מוקדם בבוקר.

כשחוזרים מרכיבה חשוב לאכול ארוחה עשירה בחלבון כדי לעזור לגוף לשמר ולהמשיך ולבנות את מסת השריר.

לאחרונה קיבלתי לטעום חלב עיזים של תנובה 3.6% שומן .

בדרך כלל חלב עיזים התקשר אצלי עם חלב טיפולי , מיוחד, כזה המומלץ לרגישים ללקטוז.

טעמו של החלב הפתיע אותי לטובה, נהניתי מימנו מאוד בשילוב עם גרנולה שהכנתי לבד.

המנה הזו היא מנת הבחירה שלי לאחר הרכיבה – עשירה בחלבון , לא שמנה מדי ומלאה בטעם נהדר.

מתכון הגרנולה שלי

גרנולה שקדים וצימוקים


300 גרם שיבולת שועלDSC_0025
100 גרם שקדים קצוצים
100 גרם אגוזי מלך
כפית גדושה קינמון
3 כפות שומשום
6 כפות סירופ מייפל משובח
90 גרם סוכר חום
60 גרם חמאה מומסת
2 פות מים חמים
חצי כפית מלח
100 גרם צימוקים
100 גרם חמוציות

מחממים תנור לחום נמוך – 140 מעלות.
בקערה גדולה מערבבים את שיבולת השועל, השקדים, אגוזי מלך והשומשום.
בקערה קטנה מערבבים את סירופ המייפל, הסוכר החום, חמאה ממוסת, המים החמים והמלח.
מוסיפים את התערובת המתוקה לחומרים היבשים ובוחשים לתערובת אחידה.
מעבירים את התערובת אל התבנית עם נייר אפייה, ואופים בתנור החם כשעה עד לקבלת צבע זהוב אחיד, מערבבים מידי פעם. אני אוהבת שנוצרים גושים קטנים שאחרי האפייה הם קראנצ'יים .
מקררים, ומוסיפים את הצימוקים והחמוציות
אפשר לשמור את הגרנולה כשבועיים בצנצנת אטומה.
 
למעלה