י.דנציגר שופט גבר גבר, בג"צ הרעש 3388/13 תם ולא נשלם

rak dan

New member
י.דנציגר שופט גבר גבר, בג"צ הרעש 3388/13 תם ולא נשלם

יורם דנציגר שופט בית המשפט העליון, הוא יו"ר הרכב השופטים שדן בעירעורו של רומן זדורוב שנאשם ברצח תאיר ראדה, ופסק בדעת מיעוט על זיכוי מחמת הספק. דנציגר הוא השופט היחיד המכהן בבית המשפט העליון ובדיוני הבג"צ, שהגיע מהמגזר הפרטי בעוד כל שאר השופטים המכהנים כיום, הגיעו מהמגזר הציבורי (פרקליטות המדינה או רשויות ציבוריות).

כשאדם נכנס בשערי בית המשפט, הן ביוזמתו או אם ביוזמת אחרים, הוא נזקק לדבר מה נוסף מלבד להיותו צודק, כמו תמיד גם להרבה מזל. ממש כמו לזכות בפיס, צריך שיהיה לך מזל במינוי של שופט שלא עושה חשבון לאפאחד, שיהיה אחד שהולך עם האמת שלו עד הקצה. כזה בדיוק הוא השופט יורם דנציגר, וכנראה שיש משמעות לכך שהוא הגיע מהפרקטיקה הפרטית.

לדידי, כמי שכבר היה רשום על שמו בג"צ קודם כנגד שר המשטרה, שנדחה ע"י הרכב של 3 שופטים. ידעתי מראש שבהגשת עתירה כנגד המדינה, הסיכויים הם שלמעלה מ- 95% שיזרקו אותך מכל המדרגות. שופטים לא אוהבים ולא ממהרים לפסוק נגד הרשות, נקודה ! ! למרות זאת לקחתי את הסיכון להידחות, כשהתחלתי לטפל בשנת 2008 בעתירה כנגד השר להגנת הסביבה, בדרישה לחייבו להתקין תקנות להגבלת הרעש בדיסקוטקים.

אכן היה לנו מזל , לקליניקה למדיניות סביבתית בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר אילן למלר"ז ולי אישית בעתירה שהוגשה בבג"צ - 3388/13. הרשם במזכירות הבג"צ וסידור העבודה של השופטים, הקצו לנו כמינוי את השופט יורם דנציגר, שלא עשה חשבון לרשויות המדינה ופסק כנגד השר להגנת הסביבה ומשרד הבריאות.

השבוע אחרי עיכובים רבים הועברו לנו מהמדינה -.5.000 ₪ הוצאות משפט שנפסקו לנו בעקבות הזכיה בבג"צ. תם ולא נשלם...... כל זה היה רק הקדימון למאבק האמיתי, בקרוב נתחיל לטפל במשימה המקורית שלנו, הגבלת הרעש באולמות ההרקדות של ריקודי העם.

בתודה לשותפים שלנו להמשך המאבק: לסטודנטים המתמחים ולעו"ד המנחים בקליניקה בפקולטה למשפטים בבר-אילן ולמלר"ז.

אליק 31

New member
אני מבקש לשבח את חברי רק דן, על כמה וכמה תכונות שבו:

1.צעיר ברוחו
2. הרפתקן
3. נחוש
4. לוחם למען הצדק
5. לא מתחנף לאף אחד, בעיקר לא למרקידים שלנו, שהרוב הגדול שבנו מעדיף להחניף להם, אפילו אם בעצם אין סיבה לכך, הלא הם אינם רשמים של בית משפט, או מחלקי זכויות קרקע, שיכולים לעזור לנו בשעת צרה...
6. שקדן, לומד אוטודידקט את תורת המשפט, ואינו בוחל להתעמת עם גופים ועם מוסדות, כאשר נראה לו כי הצדק עוות. עשה "סטאז'", קרי: למד את כל רזי העתירות לבג"ץ, והפך להיות מומחה כמו עורך דין מקצועי.
7. היחיד שלא פרגן למשהא. משהא, אמן של יחסי הציבור, עשה מאמצים כבירים, להיות החנון והבייבי מספר אחת של קהיליית הרוקדים, הצטלם עם כל חתיכה אפשרית מבין הרוקדות, מאילת ועד כרמיאל, החניף לכל מרקיד מצוי ולא מצוי, וקצר הרבה שבחים. זה לא מצא חן בעיני רק דן. אבל, רק דן אינו יודע כי משהא הוא גם אדם טוב לב במיוחד, ומוכן לעזור בכל הזדמנות, וליזום פעולות של חסדים, איש נדיר בטוב לבו, כך שבהתנצחות של רק דן נגד משהא, אני איני שותף לו. לא אשכח שמשהא, מיזמתו, ערך לי באופן אישי דיסק, ובו רשימה ארוכה של כל הריקודים שאת שיריהם אני הכי אהבתי, .

רק דן ידידי, תודתי לך באופן אישי על השגיך מול פקידי הרשות, בנושא של הרחבתן של התקנות למניעת רעש, והחלתן גם על גופים שהיו מחוץ למסגרת שלהן..

למעלה