תיקון 190 יתרונות וממה צריך להיזהר בו

תיקון 190 יתרונות וממה צריך להיזהר בו


בשנה האחרונה פונים אלי לקוחות רבים כי סוכן הביטוח שלהם המליץ להם על תיקון 190 והאם זה מומלץ ונכון להפקיד?
להלן סקירה קצרה ומקווה שפשוטה להבנה לגבי תיקון זה מה יתרונותיו וממה צריך להזהר.
תיקון של עיוות בתחום החיסכון הפנסיוני שמטרתו עידוד החיסכון בקרב גמלאים. התיקון מאפשר לפתוח קופת גמל להשקעות בשוק ההון במיסוי מופחת (אבל... בהמשך הערה בנושא), עם אפשרות משיכה של כספים מהתיק ללא הגבלות ויכולת הורשה של התיק כולו. כל זאת בתנאי שקיימת הכנסה של 4,458 ₪ לפחות מפנסיה (נכון לשנת 2015 ונמשכו לפחות 3 חודשים פנסיה) והגעתם לגיל 60.
מהן היתרונות?
מיסוי מופחת
במצב רגיל, המס על רווחי הון עומד על 25% ברוב אפיקי ההשקעה. על פי תיקון חוק 190, אין גביית מס על רווחי הון (מתבצעת דחיית מס).
במשיכת כספים מהתיק או פדיונו המלא, מתבצע מיסוי של 15% בלבד מהרווח הנומינלי.
עמלות
בעיקרון בשיטת IRA דמי הניהול נמוכים מאוד.
עמלות קניה/מכירה אפסיות על רכישות בארץ ובחו"ל.
פטור מעמלות חליפין בעת המרות לרכישת ני"ע בחו"ל.
השקעות גמישות
ניהול קופ"ג בשיטת IRA על פי תיקון החוק, מאפשר לך שליטה וחופש פעולה רב להשקיע במגוון אפיקי השקעה הנסחרים בבורסות בארץ ובחו"ל.
מהן החסרונות?
בחשבון רגיל מתבצע מס ראלי ומתבצע קיזוז מדד טרם ניגבה המס.
ניתן לקזז רווחים והפסדים בין החשבונות.
הערה חשובה! לדעתנו לאורך זמן היכולת לקזז רווחים/הפסדים והמיסוי הראלי מול הנומינאלי מטים את הכף לטובת השקעה רגילה.(אבל.. ראו בהמשך לגבי מה בעניין ירושות)
ומה בעניין ירושות?
היבט חשוב ביותר שמחייב התייחסות הוא ירושה. החיסכון בקופת הגמל מאפשר לחוסכים לצרף מוטבים שיקבלו את הבעלות על הקרן במקרה של פטירה על כלל נכסיה.
שימת לב,
במצב שבו החוסך נפטר עד גיל 75, רשאים מוטבי הקרן להחזיק בה, ככל שיחפצו. זאת, תוך שמירה על כל תנאי הקרן, לרבות פטור מלא ממס רווחי הון עבור הרווחים.
במצב שבו החוסך הלך לעולמו לאחר גיל 75, רשאים המוטבים לפדות את כספי החיסכון ולשלם 15% מס רווחי הון. לחלופין, יכולים המוטבים לקבל קצבה מכספי התיק ופטור מלא ממס.
לסיכום,
אני רואה את תיקון 190 בייתרון מהותי בעיקר להפניית כספים המיועדים להעברה ליורשים.
 
למעלה