582ייעוץ ללימודי תכנון ערים

the duderino

New member
582ייעוץ ללימודי תכנון ערים

היי

שמי יונתן , אני בן 27. למדתי בעבר לימודי חינוך ואני מעוניין ללמוד את התחום של תכנון ערים . הבנתי שהפרקטיקה של התחום קיימת היום רק בשני מוסדות - העברית והטכניון.
בכל מקרה הבנתי שאחת הדרכים המקובלות להתקבל ללימודי תכנון ערים היא עם תואר ראשון בגיאוגרפיה , אז אשמח אם תוכלו לעזור לי בעניין:

1. איפה הכי מומלץ בין האוניברסיטאות והמכללות ללמוד גיאוגרפיה?
2. מה ההבדלים בין התוכניות השונות ?
3. האם יש עדיפות לקבלה למי שמגיע מהעברית או לא משנה איפה למדת תואר ראשון בגיאוגרפיה (ההעדפה שלי היא ללכת לבן גוריון) בקבלה ללימודים לתכנון ערים?

תודה וברכות לכל הפותרים

אפשר ללמוד תכנון גם בבן-גוריון

היי יונתן

מסלול לתואר שני בתכנון עיר ואזור קיים גם במחלקה לגאוגרפיה בבן-גוריון, המוכר על-ידי איגוד המתכננים. כך שאם יש לך העדפה עקרונית לאוניברסיטה זו זו בהחלט אופציה. מכיוון שכבר יש לך תואר ראשון, יתכן שתוכל לחסוך לעצמך את לימודי התואר הראשון בגאוגרפיה ולהסתפק בשנת השלמות.

תוכל לברר יותר פרטים במייל [email protected]

גילוי נאות- אני פוסט-דוקטורנט במחלקה (באקולוגיה)

ש מים

New member
גם בת"א ובבר-אילן

ואפילו בחיפה.
(בחוגים לגיאוגרפיה).
הבעיה/העיקר הנו הסילבוס - רשימת הקורסים: יש מוסדות בהן מסלול התכנון הנו מובנה וברור (כמו אונ' ירושלים, ב"ש) ויש שפחות. אבל מנסיוני המועט, גם במידה ואתה לא מגיע מ-"מסלול מובנה", תוכל לשכנע את מציע המשרה (טפו, טפו, אינשאללה שתמצא!) בהתאמתך לתפקיד, ע"י הצגת הסילבוס/גליון ציונים.

בהצלחה!

גם באוניברסיטה העברית,

בד"כ לא נדרש תואר ראשון בגיאוגרפיה אלא השלמות. יש הרבה שבכלל לא לומדים גיאוגרפיה אלא בחוג אחר של מדעי החברה, כשהתכנון הוא התמחות נוספת על התואר השני. המסלול בעברית הוא 'לא מובנה', וכל אחד עורך לעצמו את המערכת, בהתאם לשעות והימים שמתאים לו ללמוד. אני מרחתי ככה תואר בשש שנים, שזו הדוגמה אולי למה עדיף מסלול מובנה...

* בירושלים לא קוראים לה אוני' ירושלים אלא האוניברסיטה העברית... כמו שבירושלים לא קוראים לעירייה עירייה אלא כיכר ספרא...

וואלה!

אני לא כזו ירושלמית.
גיליתי את 'כיכר ספרא' כשניסיתי להגיע באוטובוס לעירייה עם אפליקציית 'מסלולן' (של משרד התחבורה, תכנית אב לתחבורה בירושלים והעירייה!).
האפליקציה לא הכילה מקום בשם 'עיריית ירושלים' ובחיפוש הגעתי לעיריית באר שבע, רח' ירושלים או רחוב העירית ירושלים.
אחרי תלונה זה תוקן אבל אין ספק שירושלים היא פלנטה אחרת...

ש מים

New member
אגב, בעניין אפליקציית תח"צ: רכבת ישראל...

זהירות(!!!) מהסתמכות על האפליקציה של רקבת (לא, זו לא טעות הקלדה) ישראל: חוסר אמינות איום ונורא! באגים למכביר ויחס מחפיר (התנכרות) מצד מפעילי האפליקציה (הרכבת).

amit1270

New member
ירושלמים חדשים אולי....

ירושלמי ותיק לא יקרא לעירייה "כיכר ספרא". הכיכר קיימת רק משנות ה-90 (הכיכר והבניינים סביבה הוקמו בעזרת תרומה של משפחת ספרא שהתנתה זאת ככל הנאה במתן שמה לכיכר).

אגב, גם לתחנת הרכבת הקלה קוראים "העירייה / אלבלדייה / סיטי הול" ולא "כיכר ספרא". סוג של תיקון עוול היסטורי...

ש מים

New member
עמית, שים לב לקשר...!

"כיכר ספרא" מופיעה באפליקציה של תכנית האב לירושלים.
ספרא תרמו לעיריית י-ם.
א.א היה ראש העיר...
מסקנה: אני רץ ל- "להב 443"! :p

למעלה