גמדים קטנים
New member
![](http://timg.co.il/f/Emo347.gif)
חברות יקרות, שוב הגיע הזמן לפינתנו "זה הספורט שלי", בו נשים מתארחות בפורום מציגות את הספורט שהן עוסקות בו. והפעם - נועה ברקמן, הספורטאית היחידה בארץ שעוסקת בקרב חמש מודרני! קבלו אותה!
1. שם:
נועה ברקמן
2. ענף הספורט שלי:
קרב 5 מודרני, ענף ספורט אולימפי המשלב שחייה (200 מ' חופשי), סיף (קרבות עד דקירה אחת/דקה), רכיבה על סוסים (קפיצות ראווה) ומשולב – ריצה וירי (4 פעמים ריצת שדה ל-800 מ' וירי באקדח אויר עד 5 פגיעות במטרה)
3. ממתי את עוסקת בתחום?
התחלתי קצת אחרי שהשתחררתי מהצבא, בספטמבר 2011.
4. איך ולמה התחלת?
עסקתי ברכיבה על סוסים מגיל צעיר וכשסיימתי תיכון התחלתי גם לרוץ למרחקים ארוכים. בעת שירותי הצבאי קראתי לראשונה על הענף בכתבה בעתון ונדלקתי על הרעיון – ספורט שמשלב את שתי האהבות הגדולות שלי!
ההתחלה לא הייתה פשוטה, מכיוון שהספורט הזה אינו קיים בארץ. לא הייתה לי קבוצה להצטרף אליה או מאמן קרב 5 להיעזר בו. בפועל קיבצתי מסביבי מאמן/ת מכל אחד מהתחומי הענף, שהסכים לקחת חלק בפרויקט הזה. הצטרפתי למועדון ירי אולימפי הרצליה, להפועל כפ"ס בסיף, לאקוותיקים גבעת חיים בשחייה והמשכתי לרכב על סוסים בחוות סברה ערביינס ולרוץ עם מועדון רצי רמה"ש, כפי שעשיתי כבר קודם.
כמו כן, ההשקעה היא עצומה. להתאמן בחמישה ענפי ספורט שונים אינו עניין של מה בכך ודורש משאבים אדירים – זמן, כסף והרבה הרבה אנרגיה.
5. מה מושך אותך בספורט הזה? למה דווקא זה?
זהו ספורט מאד מגוון שדורש יכולות ומיומנויות שונות – מהירות בריצה, דיוק בירי, רגישות ושיווי משקל ברכיבה, זריזות וקבלת החלטות מהירה בסיף, כוח והתמדה בשחייה.
6. איזה יתרונות יש להיותך אישה בספורט הזה?
נשים טובות במולטי טסקינג
7. איזה חסרונות?
אין לנשים חסרונות...
8. מה הכי מאתגר אותך בספורט שלך?
שאני היחידה בארץ שעוסקת בענף.
9. מה ההישג הכי גדול שלך עד כה?
מקום שלישי באליפות פינלנד הפתוחה 2013.
השתתפות בגביע העולם ה-1, 2013, מקסיקו.
10. לאן את שואפת?
לאולימפיאדה.
ועכשיו הבמה שלכן, אתן מוזמנות לשאול את נועה כל שאלה.