אני מנסה את מזלי כאן:

argamon

Member
אני מנסה את מזלי כאן:

שבוע טוב לכולם:
מסקרן אותי משהו בענין שם המשפחה של שמעון פרס ז"ל, וכיוון שאני מאמין שיש כאן גולשים גם ממוצא פולני ורוסי, אז אולי מישהו יידע :
> כידוע משמעות שם המשפחה העברי "פרס" של שמעון פרס, הוא על שם הציפור הנקראת "פרס". מה שמסקרן אותי הוא מה משמעות שם המשפחה "פרסקי" של שמעון פרס?
> אשמח לתשובתכם או אולי הצעה איפה לברר.
תודה

אז ככה

שמות המשפחה עד המאה העשרים נבעו מאחד משני המקורות:עיסוק או מקום מגורים.

אם רצו לדבר על מישהו אמרו "מוישה מצ'נטוחובה" בהמשך זה השתנה למוישה צנסטוחובסקי (בן העיר צ'נסטוחובה) .
שפירא מקור המשפחה מהעיר שפייר בגרמניה..... (בסיפורת היהודית אחת משתי הערים של רש"י שפיירא ו-וורמיזה...)

אז היה יצחק המורה או יצחק מלמד או יצחק טיצ'ר או יצחק מועלם יצחק דסקלוס יצחק טאנר וכו
או למשל אברהם הנגר אבי קרפנטר או אבי נגר או אברהים אל-נג'אר וכו

פרסקי הוא "פרסי" יותר נכון הכוונה ל-"שטיח פרסי", משמע שמישהו אבי אבות המשפחה היה מוכר שטיחים פרסיים.
"משה תהילים זוגר" זה משה שתפקידו בבית הכנסת לקרוא תהילים, לימים דן בן אמוץ...

נימה3

New member
אני חושבת שבגוגל יש אתר של שמות משפחה.

אגב, שפירא. יש לי במשפחה שפירא והם דוקא מאוקראינ ולא מגרמניה. משפחות יהודיות התפזרו בכל העולם

המקור הוא כמו שאמרתי

ומכיוון שהיהודי נודד מוכר, הרי היום יש שפירא מרוסיה וגרורותיה, מפולין ובכלל מארצות מזרח אירופה בעיקר.

superman1234

New member
מאיר ידידי אתה אלוף !!

מבחינתי , ממש כייף לקרוא את הערותיך לשאלות שהם אומנם שאלות טריוויה, אבל האופן שבא אתה נותן את ההסבר ממש ממצות את השאלה עד תום.

שנה טובה ומוצלחת לכולם.

argamon

Member
למאיר שפירא, תודה על ההסבר המושקע

תודה רבה מאיר. הסבר מצוין.
> גם אצל יהודי תימן יש מנהג כזה. לדוגמא, "דהרי" שזה על שם העיר דהר בתימן. הכוונה כמו שיש שם משפחה "ירושלמי" דהיינו מירושלים, אז "דהרי" הכוונה מהעיר דהר בתימן.
>> אני חשבתי בתחילה שאולי "פרסקי" זה על שם מקום כלשהו ברוסיה או בפולין הנקרא "פרסק" , אבל לא מצאתי שם כזה במדינות הנ"ל.
אתה כותב ששם המשפחה "פרסקי" הוא "פרסי" או "שטיח פרסי"
אז יתכן גם שמישהו מאבותיו הרחוקים של שמעון פרס היה ממוצא פרסי, ואם האיראנים של היום היו יודעים זאת כאשר שמעון פרס היה נשיא, אולי היו מחליטים בעקבות זאת לעשות שלום עם ישראל.
סתאאאם. אין סיכוי שהיו עושים שלום.

מינהר

New member
ארגמון, אני חושבת שההסבר לשם פרסקי

באמת קשור לשטיח פרסי. ההורים שלי דברו פולנית, ואם איני טועה, לשטיח פרסי הם קראו פרסקי דיואן.

argamon

Member
או קיי אז נשנה את שם משפחתנו ל"גימלי":

כיוון שאני גולשי פורום הגימלאים, אז אולי כדאי שנשנה את שם משפחתנו ל"גימלי" על שם פורום ה- גימלאים

יוליקה

Member
מנהל
זה בדיוק שם המשפחה שלי - אבדי

סבי היה רב בעיר ABAD ולכן אימץ את שם המקום לשם משפחתו...

argamon

Member
יוליקה, הערב סיפרתי בארוחת החג על אביך אהרון אבדי

הוזמנתי לארוחת חג אצל קרובי משפחה והתפתחה שיחה על נוסטלגיה והזכרתי לבת דודתי את השבועון בשפה ההונגרית "ראי השבוע" - A HET TUKRE בעריכת אביך אהרון עבדי ז"ל, שקנו אותו הרבה תושבים ביישוב בו אני גר, בו רובם היו יוצאי הונגריה, והזכרתי לבת דודתי את הספר
"אגדות שלמה המלך" - http://bit.ly/2dwf3QU ;
שקראנו בילדות ,עם הכריכה היפה שעיצב לו אביך אהרון אבדי ז"ל.

יוליקה

Member
מנהל
תודה ארגמון

אנחנו אבדי בא' בגלל העיר אבד...
שנה טובה ומבורכת.

tzvika1937

New member
שנה טובה פורום נחמד,חזרתי לניהול קומונה

ואני מאד עסוק, אוהב תמיד לתת את כולי כאשר אני עוסק במשהו,
מאד רציתי להשתתף פה יותר, אך אינני מצליח.יש לי חולשה גדולה לפורום הזה
ותמיד יהיה לי.לא מבטיח ,כי אני נוהג לקיים, אשתדל מאד לקפוץ לביקורים מפעם לפעם.מאחל לכולכם ולבני המשפחה שנה טובה וחגים שמחים, בריאות ואריכות ימים.

יוליקה

Member
מנהל
צביקה, כנ"ל

תודה לך על הברכות לשנה החדשה.
למרות שהבטחתי לבקר בקומונה שלך, גם זמני לא מאפשר לי...
הפייסבוק הוא מרכז עולמי... פשוט יש לו תפוצה רחבה יותר...
בפורום שלנו אני מבקרת יום יום...
אבל יש את הקומונה של יהודית שהיא פעילה במרץ רב עם נושאים
מרובים... יש לי גם פורום של תרבות הונגריה...
ויש עוד ... אז מתנצלת אם אני לא מספיקה לקפוץ ביקור....

tzvika1937

New member
אין בעיות אביבה, אני מאד מבין אותך.תמיד תעשי

את מה שטוב, לך, זה בסה"כ הובי.אני יודע איפה למצוא אותך ואת אותי.אנחנן כבר עודים זאת שנים.רק בריאות וחיים טובים.

למעלה