התייעצות מזון

התייעצות מזון

היי לכולם, יודה שלנו קיבל עד לאחרונה את אותו מזון שקיבל בעמותה (רויאל קנין נחות...), העברתי אותו בהדרגה ל-Wysong, אבל עם המעבר לוויסונג שמתי לב שגם הצואה שלו נהייתה מסריחה במיוחד. האם יש במזון מרכיב מסוים (חלבון? שומן? משהו אחר?) שגורם לצואה להיות מסריחה יותר? לחלופין - אם יש המלצות על מזון אחר שמדורג גבוה בטבלה של דימיטרי ולדעתכם מייצר פחות ניחוחות - אשמח. תודה!

גורדיאן

New member
תני לו זמן.

אולי זה רק עניין של אוכלוסיית החיידקים במערכת העיכול שלו, לוקח להם זמן להסתגל למזון החדש ולפרק אותו ביעילות.
חוץ מזה, משום מה הבנתי שאת משתמשת בשירותים אוטומטיים, איך את בכלל מגיעה לטווח הרחה?

אתה מבין כמה זה מסריח אם אני מריחה עם השירותים האלה?...

אתה חושב שדרוש לו עוד זמן? כי את המעבר עשיתי באיטיות, 3 ימים נתתי לו 85% מהאוכל הישן ו-15% מהחדש, אחר כך 3 ימים 70/30%, 3 ימים 55/45% וכו'... הייתי מצפה שבסיום התהליך האיטי הזה המעיים שלו כבר יסתגלו... תודה!

dimitrygo

Active member
מנהל
זה לא מספיק, צריך באמת לחכות כמה שבועות ולראות האם המצב

ישתפר.
&nbsp
מעבר לזה כל חתול עשויי להגיב אחרת למזון מסויים ולכן אי אפשר לדעת איך תהיה הצואה שלו. זה עיניין של ניסוי וטעיה.

אלישבע777

Well-known member
יש תכשירים מנטרלי ריח טובים

יש אבקות ותרסיסים ששמים בחול של החתול והם מנטרלים ריח ואפילו מפיצים ריח טוב. אפשר גם לפזר על תחתית קופסת השרותים, אבקת סודה לשתיה ועל זה לפזר את החול. האבקה הורגת חיידקים ומונעת ריחות ( שנובעים מן החיידקים).
אולי קצת יוגורט או אקטימל, יעזור לחתול לייצב את אוכלוסית החיידקים במעיים וזה ישפר את מצב הריח.

לגבי הטבלה של דמיטרי -

או שהבעיה היא איתי או שהבעיה עם הטבלה או שהבעיה עם החתולים
כי אני לא מסתדר כבר זמן רב עם הטבלה הזאת.
חיפשתי את מזון חתולי החצר הטוב ביותר שיש בטבלה ואם הבנתי נכון
אז זה היה פרדטור .
קניתי שק ב - 280 שקל ! והתוצאה - עשרות חתולים שלא נגעו כמעט במזון הזה.
ג"וסיקט - מדורג נמוך אצל דמיטרי - החתולים מתים עליו.
אולטרה קט - מדורג גבוה יחסית אצל דמיטרי - בפועל הריח שלו רע והחתולים לא מתלהבים.
מזון גו שאצל דמיטרי מקבל ציון 100 אם הבנתי נכון - קניתי לחתולים הביתיים שלי והם לא נוגעים.
&nbsp

Yukita

Active member
מנהל
הבעיה אינה עם אף אחד מהשניים

הטבלה מה היא מייצגת? היא מייצגת תכולה של מזונות חתולים. דימה עבר על רשימת המרכיבים של המזונות המופיעים בטבלה, ניתח את תרומתם התזונתית על פי מתכונת שיצר והציג את התוצאות כפי שרואים אותן בטבלה.
&nbsp
הטבלה אינה מיועדת להעיד מה יהיה טעים יותר לחתול כזה או אחר - היא מתייחסת למרכיבי המזון. באופן די טבעי, כמה מהמזונות שנחשבים לאיכותיים יותר נחשבים גם לטעימים פחות, מאותן סיבות בגללן ברוקולי נחשב בעיני רוב האנשים לאיכותי יותר ולטעים פחות מפיצה תעשייתית. הוא מכיל פחות סוכרים ושומנים ה"מדליקים" את בלוטות הטעם שלנו.
&nbsp
התאמה בין חתול או חתולים למזונות בטבלה היא אינדיבידואלית. אצלי בבית, למשל, אוכלים כרגע גו! שציינת שאצלך בבית החתולים לא נוגעים בו - כל החמישה, שונים מאוד זה מזה באפיים ובהתנהגותם - אוכלים בלי בעיות. מצד שני, לא עברנו למזון הזה (או כל מזון אחר שניסינו) בבת אחת. עברנו בהדרגה, תוך ערבוב האוכל הקודם באוכל החדש, כך שבמהלך שבוע עד שבועיים התרחש המעבר מאחוז גבוה של מזון ישן ונמוך של מזון למצב של אחוז נמוך של מזון ישן ואחוז גבוה של מזון חדש ולבסוף רק מזון חדש.

אז במה בוחרים.

במזון טעים או מזון בריא ?
&nbsp
תסכימי איתי שאם החתולים לא אוכלים כל כך את המזון שאני קונה להם
לא עשינו בזה הרבה.
&nbsp
קודם כל הם צריכים לאכול. זה לפני הכל.
&nbsp
&nbsp

גורדיאן

New member
אין ספק בכלל - במזון בריא.

הבעיה שלך היא בדיוק זאת של עקרת הבית שגילתה כי מונסודיום-גלוטמט לא בריא, ועכשיו צריכה לשכנע את הילדים לאכול אוכל פחות "טעים" ממה שהורגלו אליו.
לגבי כמה מהמזונות שהזכרת: אולטרה קט זה לחתולי רחוב, גם החתולים שלי לא מתלהבים ממנו ולכן אני אוהב אותו, שיאכלו בבית אוכל בריא ולא את המזון הנחות הזה (שזמין להם כי בפינת החצר שלי תמיד יש קערה של אוכל לחתולי רחוב). חוץ מזה ג'וסיקט זה פיגוע בריאותי, אני לא קונה אותו אפילו לחתולי רחוב.
אז מה עושים? - כמו שאמרה יוקיטה: מערבבים, ומסגלים את המפונקים בהדרגה.
ואם הם עדיין מתעקשים - קנה שק קטן של פריסקז (מזון שכנראה עשוי ברובו מחומרי טעם ומזין בהתאם) וערבב להם קצת מזה במזון המשובח יותר.

למעלה