יום המשפחה.... מורכב? או פשוט?

יום המשפחה.... מורכב? או פשוט?

בקרוב מאוד יחול יום המשפחה.
הצעירונת בגן, שם חוגגים בהילולה את היום

התבקשנו כרגיל להביא תמונות משפחתיות בהן מופיעים כל בני המשפחה| (הודגש במייל במפורש)

מאחר והזוגיות החדשה והמשפחתיות החדשה שלנו היא בת פחות משנה, וטרם נשואים רשמית, אך חיים יחד כזוג נשוי לכל דבר,

יש לי מספר תהיות:
1. מי "צריך" להיות בתמונה שאשלח לגן?
האם שתי תמונות, באחת אני, ילדת הגן ואחותה ותמונה שניה של האבא הביולוגי, ילדת הגן ואחותה? (כך עשיתי בשנים הקודמות, לפני שהכרתי את בן הזוג)
או תמונה שלי והבנות שלי, עם הבן זוג והילדים שלו? (יש לנו תמונה כזו מאירוע לא מזמן)

2. אולי זו צריכה להיות בחירה של הילדה? אולי לתת לה לבחור...?

kisslali

New member
אני הייתי נותנת לילדה לבחור

ותוך כדי שיחה הייתי ומדגישה שמה שהיא לא תבחר - זה לגמרי בסדר ושאף אחד לא יפגע.

בהצלחה, ללי

mother cat

New member
מסכימה מאד! שהילדה תבחר!

אגב הנושא מתברר כמורכב לא רק במשפחות מורכבות - אתמול סיפרה לי חברה שיש לה שני ילדים - בן 3 (בגן עם הבן שלי) ובן שנה - שהיא הכינה תמונה של כולם ובן ה-3 קרע את תמונת התינוק מהתמונה ולא הסכים שהיא תהיה בה... ואז הוא הוריד גם את התמונה של אמא והתעקש על תמונה רק שלו ושל אבא...

פרחאדום

New member
ותודה לגננת שהחליטה

שהיא חוגגת את יום האם ולא יום המשפחה ובזה פתרה לי בעיית התמודדות לפחות לשנה הנוכחית....

ספרקית

New member
אצלנו שולחים שתי תמונות - אחת של כל משפחה

תמונה של הילדה עם משפחת האם ותמונה של הילדה עם משפחת האב.
אם הייתי במקומך, הייתי שולחת אותה עם תמונה אחת של האבא הביולוגי עם הילדה ואחותה ותמונה שניה של הילדה עם הצד שלך (כולל בן הזוג והילדים שלו).

אצלנו אני אלמנה שנשואה לגרוש. כפי שאמרתי, עם הבת שלו שולחים שתי תמונות (אחת שלנו ואחת של משפחתה של האם הביולוגית).

הבעיה היותר כואבת (לי) היא עם הבת שלי. הבת שלי לוקחת איתה תמונה של המשפחה שלנו (שכוללת חוץ מבעלי ובתו גם אפרוח משותף). זו המשפחה שלה לצורכי אירועי יום המשפחה. מצד אחד, אני שמחה מאוד שהבת שלי רואה בפרק ב' שלנו משפחה לכל דבר. מצד שני, חסרונו של האב הביולוגי שלה בתמונות פשוט קורע לי את הלב. אבל אני שותקת. כי היא חייתה כל חייה את האובדן הזה (היא איבדה את אביה בגיל חודש וחצי), אז עד שיש לה משפחה "נורמלית", מי אני שאכריח אותה להציג לעולם את השק הכבד הזה?!?
זה לא שהיא שכחה שיש לה אב ביולוגי. מידי פעם אני קולטת ממנה בשברי משפטים את ההתמודדות. זה פשוט שכשאומרים משפחה היא חושבת על מה שיש ולא על מה שכבר אין. כזאת היא. אופטימית. בדיוק כמו אבא שלה. ורק הלב שלי נשבר

mother cat

New member
הבת שלך נשמעת מדהימה!

כל-כך יפה שהיא מסתכלת על היש ולא האין (אין לי ספק שזה משהו שאת העברת לה בחינוך שלך) ועשית לי קצת קווץ בלב... אבל אולי זה ההורמונים.

kisslali

New member
גם לי זה עושה קווץ'

אז זה כנראה לא ההורמונים

גם אני אלמנה והתגובה של הילדים שלי להגדרה "משפחה" השתנתה במהלך השנים. הילד אף פעם לא ראה בזוגי אבא חלופי ולמרות שהיה ביניהם הרבה מתח היום הוא מתייחס אליו בחבריות, הוא משתף אותו בתחומי עניין של שניהם כמו מכוניות למשל. הילדה התייחסה אליו באופן יותר 'משפחתי' בעבר, היום הרבה פחות. אז זה בא והולך ומה שברור זה שכשהם יותר צעירים מאד חשוב להם להיות' כמו כולם' ולכן ההתנהגות של הבת שלך נשמעת נפלאה, היא מרגישה שיש לה משפחה והיא בכלל לא שוכחת את האב הביולוגי שלה.

ללי

ספרקית

New member
תודה על תגובתך

בני כמה היו ילדייך כשבן זוגך נכנס לחייהם?
נראה לי שזה מאוד משמעותי מבחינת צורת הקבלה של בן הזוג.

ארטיימר

New member
חושבת

שכדאי לשתף את הילדה ולשאול אותה איזה תמונה היא היתה בוחרת לגן
ולתת לה לענות על השאלה

נפתרה הבעיה:

לפני שהספקתי לשאול אותה היא אמרה שהיא רוצה תמונה של "אבא אמא אחותי ואני".

הסברתי למה זה לא אפשרי אז היא נתנה פתרון:
שתי תמונות כפי שחשבתי בעצמי.

גאונה קטנה

תודה על התגובות!

למעלה