לבת המתהוללת לגבי הבריסקט של סמיטן

ביזול

New member
לבת המתהוללת לגבי הבריסקט של סמיטן

במה השתמשת לרוטב צ'ילי? אני מניחה שהיא לא מתכוונת למה שנמכר אצלנו בשם צ'ילי מתוק?
גם ככה נראה לי שאני מחליפה את הקטשופ ברסק + קצת סוכר וחומץ, כי אנחנו לא ממש מחזיקים את זה. מקווה שלא אתרחק יותר מדי מהמתכון שלה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני מכינה את הבריסקט מהספר של SK, ובו אין

קטשופ כי אם רסק עגבניות ואין רוטב צ'ילי כי אם פפריקה, שבבי צ'ילי, חומץ יין סוכר חום (ורוטב ווסטרשייר שלא משתמשת (מחליפה בסויה, חומץ סילאן, חרדל - לפי מתכונים ברשת). יש עוד כמה תבלינים, אילה מקבילים לצ'ילי והקטשופ.

מעניין איזה את מכינה.
 

ביזול

New member
אני מכינה את המתכון מהאתר tangy spiced briske

http://smittenkitchen.com/blog/2010/04/tangy-spiced-brisket/
הנחתי שאת מתכוונת לזה. יש בו חלק מהנ"ל, בטח המתכון מהספר הוא שכלול על זה שבאתר כי אני רואה שהמתכון באתר הוא ממזמן.
העלית לפה מתישהו את המתכון שאוכל להשוות?
 

ביזול

New member
הכנתי לפי זה שבבלוג

אבל עם שינויים - החלפתי את הקטשופ ורוטב הצ'ילי ברסק עגבניות + קצת חומץ תפוחים + קצת סויה + מעט טבסקו לפי הטעם
הוספתי גם ירקות לסיר הבישול האיתי (כרישה, גזר, סלרי) והשתמשתי במים במקום ציר.
האמת? לא עפתי. היה חביב, אבל היה לזה קצת טעם גנרי של בשר שבושל בסיר בישול איטי. היו שם יותר מדי נוזלים, ייתכן שזה אשמתי - הכנתי רק 1/3 מתכון (בריסקט במשקל קילו וקצת, ולא כמעט 3 קילו), אז הייתי צריכה לשים קצת יותר נוזלים כדי שכל תחתית הסיר יכוסה, וזה הרס את הפרופורציות אולי... גם לבצל המטוגן, עם אורגנו, אבקת שום, אבקת בצל ופפריקה... ובכן היה לזה ניחוח של פיצה. זה נעלם בבישול אבל קצת מוזר.
קיצר, קשה להגיד שבאמת הכנתי את המתכון שלה, אבל בכל מקרה כשאכין שוב אני מתכוונת להכין בתנור ולא בסיר בישול איטי.
 

michalgad1

New member
אני עוד מחבטת איזה להכין. אבל בכל מקרה

לא אכין בסיר לבישול איטי. כל מה שהכנתי בו קיבל את אותו טעם לא משנה איך תיבלתי...
 

ביזול

New member
טוב לדעת שזה לא רק אני...

קניתי את הסיר לפני כמה חודשים. הוא טוב לחמין, אבל התבשילים האחרים שהכנתי בו, כולם יצאו די דומים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בבקשה בריסקט חמוץ-מתוק של SK

כותבת רק חומרים:

לנתח של 13/4-21/4 קילו:

11/2 כפיות מלח גס+ לתיבול ראשוני של הנתח
פלפל שחור גרוס טרי
כוס אחת של ציר בקר (אני, חני, השתמשתי בכף אבקת מרק בצל+כוס מים)
3 כפות רסק עגבניות
1/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס חומץ יין אדום
4 כפיות פפריקה
2 כפיות רוטב ווסטשייר (אני מוצאת תחליפים ברשת)
1/8 כפית שבבי צ'ילי
1 כפית אבקת שום
2 כפות אבקת בצל


מערבבים, יוצקים על הנתח שבסיר בישול איטי, מבשלים כ- 10 שעות על החום הכי נמוך, או בתנור על 180 (מכוסה) כ-3 שעות.
 

ביזול

New member
תודה! אז זה די שונה ממה שנמצא באתר

בטח אעשה סוג של שילוב ביניהם.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
רציתי להתעמק ולהשוות אך לא הספקתי - היה

לי אורח חמוד שבה לאפות איתי חלות וכל הסדר של רביעי, כולל ביקורים בפורום, השתבש (לטובה).
 
למעלה