למבינים בדפדפן פיירפוקס:

argamon

Member
למבינים בדפדפן פיירפוקס:

שלום לכם: בחודשים האחרונים אני לא גולש בדפדפן פיירפוקס שיש לי והוא בגירסה עברית וגולש עם כרום:
** היום ממצב של הכל סגור, הפעלתי את דפדפן פיירפוקס עבור משהו, ודבר ראשון הדפדפן הוריד עדכונים ואחר כך העלה את הדף.
** מה שקרה הוא שמאז העדכונים שעשתה לי מוזילה פיירפוקס, הוא עולה לי בגירסה האנגלית.
** בדקתי עד כמה שהצלחתי כניסה לאפשרות שינוי שפה לטובת עברית, אבל האפשרויות העולות לי לשינוי הן רק גירסאות של השפה האנגלית. גללתי למטה לגמרי ולא מופיעה לי אפשרות לחיצה על עברית.
האם יש בכל זאת אפשרות לחזור לעברית אולי במיקום שלא הבחנתי בו ,בלי להוריד מחדש גירסה עברית, או שאולי אין יותר גירסה עברית ?
בתודה לתשובתכם.

רוב הזמן נח

Well-known member
יש לך חלונות 10? אולי זה קשור

סידרתי בעיה למישהו במחשב שהיה לו טפיל על הדפדפן (נראה לי שזה היה דפדפן אדג')
והתקנתי לו פיירפוקס בעברית והוא גם היה אחרי זה באנגלית. אז יתכן שזה בכלל באג של חלונות 10.
&nbsp

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
בצע כך ..קרה לי גם.

&nbsp
לאחר גיבוי סימניות
&nbsp
http://www.itrescue.co.il/howtobackupfavorites/
&nbsp
ותתקין מפה
&nbsp
https://mozilla.org.il/firefox/
&nbsp
אחרי ההתקנה כנס להגדרות - עזרה - על אודות פיירפוקס ועדכן ידנית
&nbsp
ייבא את הכתוביות ששמרת ..אם לא עלו לבד כבר...אותו תהליך של מקודם רק ייבוא במקום גיבוי.....
&nbsp
הסר את הפיירפוקס באנגלית . זה הכל
&nbsp
למה זה קרה כי שהתקנת היה דף שהציע לך לעדכן..וזה מעדכן אבל לאנגלית..גם לי קרה בלי לשים לב..אז עשיתי מה שאמרתי לך הסתדר..מאז מתעדכן לבד ונשאר בעברית ..

argamon

Member
תודה ירון וכך:

** ראשית סליחה על האיחור בתשובה
** אני מהדור שלא גדל עם המחשב ולא מבין הרבה במחשב והסיכוי נמוך שאצליח להבין מה זה לייבא וכ"ו ממה שאתה מסביר לי.
** תודה על הקישור ואמנם להוריד אני יודע אבל לא רשמת לי מה מתאים עבור וינדוז 10 שיש לי. אני רואה בקישור בצד שמאל למעלה כל מיני אפשרויות הורדה.
** לפי מידע שקראתי אז הורדת דפדפן פיירפוקס בעברית אמורה לדרוס את מה שיש לי עכשיו שהפך מעצמו לאנגלית ואין צורך להסיר ידנית מה שיש לי. האם זה נכון?
** אמנם כאמור אני יודע להוריד דפדפן. רק את הדפדפן האחרון הוריד לי הטכנאי שלי במעבדת מחשבים ידועה ומצליחה באזור מגורי במסגרת שידרוג כללי של המחשב שקרס בגלל תקלה גדולה והתקין לי דפדפן בעברית שכאמור הישתנה לאנגלית.
** אשמח אם תוכל בבקשה להסביר לי מה להוריד בקישור שהוספת ואיך לדאוג לזה שיהיה בעברית ולשמור שהעדכונים יהיו בעברית.
** אם יש לך סבלנות בהסבר בצעדים כמו " 1. הכנס לכאן וכאן. 2. עשה כך וכך ,,,," וכ"ו , זה יעזור לי
תודה לך

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
יש הסבר מלא מפורט כבר

&nbsp
אני מכיר אותך כתבתי ברור ומפורט צעד צעד...
&nbsp
נסה בכל זאת ..אם אל תצליח זה טכנאי אבל חבל זה 5 דקות כל הסיפור...

argamon

Member
תודה ירון ואולי תשמח לקרוא:

** ראשית אם כתבת צעד אחר צעד אז תודה על ההשקעה ואעבור שוב לאט לאט על ההסבר שלך.
** בינתיים עד ההמתנה לתשובה כאן, נכנסתי ליוטיוב ומצאתי הסבר בעניין אבל הסבר די טוב באנגלית בלבד עם המחשה לשינוי שפה. אז למרות שאני לא משהו באנגלית, נכנסתי לאפשרויות ולמרבה הפלא מצאתי משהו דומה להסבר ביוטיוב, בחרתי עברית שדווקא הופיעה הפעם בכניסה לפי ההסבר (כאשר לפני זה בניסיון ידני לא ראיתי אפשרות לעברית גם בגלילה עד למטה והיו אז רק שתי גרסאות לאנגלית)
ולמרבה הפלא זה הצליח. אני לא יודע מה עשיתי אבל התבקשתי לעשות הפעלה מחדש ולא היה צורך וזה עלה בעברית בלי שייתבצע הפעלה מחדש.
> אני מקווה שזה לא שינוי חד פעמי.
> אשמח לדעתך על מה שמצאתי ( במקרה והדף יעלה לא מהתחלה אז גרור את פס ההקלטה שלמטה לצד שמאל להתחלה ) https://bit.ly/2TO3s1o 

argamon

Member
ראה צילום מסך:

סגרתי את כל החלונות ונכנסתי שוב לאייקון של פיירפוקס ממסך הפתיחה (שולחן העבודה) והנה צילום מסך לדף שאני מקבל כאשר כל זה כבר הופיע באנגלית לפני שפתחתי כאן שאלה. : https://bit.ly/2GvfnOQ  
> האייקון של פיירפוקס ניראה למעלה בצד ימין

em28

Well-known member
לפי התמונה מדובר בפיירפוקס המעוברת, לא ברור מה הבעיה

argamon

Member
ל- em28 אסביר לך:

> אם תיכנס לתחילת השירשור שלי, תיראה שאני מתלונן על פיירפוקס שהפך מעצמו לאנגלית.
> אחרי הערות בונות ומועילות של ירון מקשקש, מצאתי את הדרך להחזיר לעברית ואתה ראית צילום מסך שהבאתי לירון מקשקש עבור חוות דעתו האם הצליחה לי כראוי ההחזרה לעברית.
> אני שמח על השאלה שלך במילים - " לפי התמונה מדובר בפיירפוקס המעוברת, לא ברור מה הבעיה " שזו עוד הוכחה עבורי שהצלחתי להחזיר לעברית.
תודה לך.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אחלה !

אם אתה לא רוצה את קוביות במסך כנס לגלגל שיניים בצד שמאל( בתמונה שלך ) ...ותוריד וי ממה שאתה לא רוצה..אני אצלי משאיר רק חיפוש וזהו דף נקי.

argamon

Member
אתה תותח גדול ירון מקשקש:

> גם שימחת אותי שזה הצליח לי וגם היה לך חוש טלפתיה שאני ממש לא אוהב את הקוביות ולא חשבתי על זה שאפשר לבטל את זה, לכן לא שאלתי על זה אף פעם
והפתעת אותי בהודעה החשובה שלך שזה אפשרי.
אני מביא לך הוכחה שאתה מורה מצוין: https://bit.ly/2SLLd0k 
הרבה תודה ירון מקשקש

דנדוש 50

New member
קרה לי אותו דבר אבל באיחור של כמה חודשים...

עידכנתי לגירסא 66 ועשה לי המון בעיות.
יש שינוי עצום במראה ובתכונות.זה כבר לא הפיירפוקס שאהבתי שנים.
בשביל מה העידכונים במראה? כדי להשתוות לכרום?
לא היתה אפשרות לבטל בקשות לעדכונים ואז קיבלתי חלוניות על ימין ועל שמאל
כל היום וכל הלילה שמנג'זות לי לעדכן.
לפני יומיים אמרתי:למה לא?
לחצתי ועידכנתי
וחשכו עיני!
גירסה אנגלית (68),הכל נהיה עוד יותר גרוע -שעת ערב מאוחרת ואין את מי לשאול.פעם היה פורום מוזילה והיה את תומר.
עכשיו יש רק באנגלית.מה קרה להם? יש קהל גדול לעברית.
מכל הסיפור,התחלתי לחטט ומצאתי איך להפוך את זה לעברית.
אממה.... יש דברים שהם עוד באנגלית.לא קשה לי כי את דרכי במחשבים
התחלתי באנגלית לפי עצתה של אחת הבנות שלי.כך למדתי קצת שפת מחשבים.
הקישור שאתה מביא לעברית הוא לגירסה 58.באמת בפעם הקודמת השתמשתי בו והוא נתן לי את הגרסה הכי חדשה (66).
דבר נוסף - המון תוספים לא עובדים בגרסה הזאת ולא מצאתי חלופות.אולי בעיות אבטחה....... (מעניין שאותם תוספים בכרום כן עובדים)
אז מה שנשאר לי הוא לעבור מדפדפן לדפדן (לכרום) כי שם העדכונים נעשים אחרי הקלעים.לא רואים ולא שומעים.נראה אותו דבר.עכשיו אני מבינה למה יש המון משתמשים בכרום.שמוזילה יקחו את זה לתשומת ליבם.
3 דברים שמשאירים אותי דבוקה לפיירפוקס: 1-האפשרות שהסימניות יהיו בצד.
אני משאירה אותן פתוחות כי אני מנווטת איתן כל הזמן.יש לי המון תיקיות.
2-בגלישה פרטית אין אוסף עוגיות והיסטוריה.
3-שורת המצב (ככה זה נקרא...? קובץ-כלים-עריכה-היסטוריה-סימניות ועזרה),
שוב,בגלל הנגישות אני אוהבת שזה גלוי לעין.
בגילי אין כוח להתחיל להכנס לתפריט ומשם לתת ותת תפריטים.אוהבת נגישות.
אה.... ויש עוד - כשרוצים להוסיף סימניה חדשה לתיקיה קיימת,זה השתנה לגמרי.
עד שהבנתי שצריך ללחוץ פעמיים כדי לערוך ואז זה נותן לי את התיקיות - אבל רק את החדשות.
את כל אלה שייבאתי מגירסאות קודמות הוא לא מכיר.אחל'ה תסבוכת!
אם יש למישהו קשר עם תומר או מישהו מטעם מוזילה,יהיה טוב.
בינתיים מה שנותר זה לקטר כאן בפורום.
המשך יום נפלא וטוב!

למעלה