מדוע לדעתכם העם היהודי חש נרדף

רותי 11

New member
מדוע לדעתכם העם היהודי חש נרדף

כמעט לאורך כל ההיסטוריה של העם היהודי
הוא נרדף כמעט ולא מתאפשר לנו לנהל
חיים שלווים ותקינים בתוך מדינתנו ומחוץ
לה.
הרי התפקיד שלנו הוא להאיר את העולם
לאזן אותו זה מה שלקחנו על עצמנו לאורך
הדורות בגדול אנחנו עם שוחר שלום ושקט
אנחנו עם תרבותי עם מלמוד ("עם הספר" )
אנחנו אפילו עם קטן מספרית עם מדינה קטנה
מאוד ולמרות הכל כולם רוצים לשלוט בנו
כולם רוצים את רעתנו בעצם לא כולם אבל
רבים מאוד רוצים ברעתנו.
השאלה היא למה? מה בעצם גורם לכל העולם
לשנוא אותנו או להעדיף את אוייבנו שנחשבים
בעולם ברברים רעים אלימים ועוד ולמרות זאת
אנחנו שנואים על העולם.
אתם יכולים להעלות כאן את ההשערות שלכם
ושתהיינה אפילו הפרועות ביותר.
אני לא סתם שואלת את זה - זה בא בעקבות
תקשור שקיבלתי אתמול.

לדעתי לאנשים תמיד יש נטייה לשנוא את השונה

במיוחד זה שניתפס החלש או קטן.
בעם היהודי יש כל כך הרבה שילובים של דברים ,וקצת מצחיק להגיד שאנחנו טובים יותר או איכותיים יותר ,עם הספר וכו כי יש לא מעט אנשים ברמה כל כך נמוכה בארצנו וגם בעמנו שהתפוצצה,ממש כאלה שמדברים שמתנהלים כמו עולם שלישי .
וכן יש פה מקורות רוע שאם היו מגיעים לעמדת כוח בעולמנו היה אסון .
אז אולי זו הסיבה שאנחנו מוגדלים לאורך כל הדורות??...

רותי 11

New member
מה שקורה היום זה תוצאה של משהו

זה לא סתם שהגענו למצב הזה
אבל אם תסתכלי לאורך ההיסטוריה
לא היינו באמת כאלה.

אלמקס

New member
אני חושב שאנחנו "באים לא טוב" לאנשים בעיניים

יש לעם היהודי המון הישגים על אף כמותו הקטנה יחסית לעומת אוכלוסיית העולם. על הבולטים והגאונים שממשיכים להיוולד ליצור ולהשפיע עד היום תוכלו למצוא מידע בשפע באינטרנט. ככה שאין זה מפתיע שיש כנגדנו סוג של קינאה.

Mandy18

New member
לפי דעתי...

קודם כל לא אוהבים מיעוטים וקל לשנוא או להאשים את המיעוט...

אם להסתכל על ארצות שונות עכשיו אפשר לראות בבירור שנגד המיעוטים תמיד יש יותר אלימות, אם זה מיעוט של עם מהגר, או דת וכו' אני לא חושבת שנגד היהודים יש יותר שינאה ממיעוטים אחרים... באירופה למשל יש הרבה שינאה כלפי צוענים כרגע ובכלל נגד מהגרים (באיטליה למשל יש גזענות רבה כלפי מהגרים ובמיוחד מהגרים מאפריקה).

וגם, יותר קל להיות "בריון" כלפי מישהו שלא יכול להחזיר חזרה... נגיד כאשר יש סתם קריקטורה כלפי מוחמד אלפי מוסלמים מתחילים לצעוד ולמחות - כאשר יש משהו כלפי יהודים? סתם שותקים...

דרך אגב, הזכרת לי עם "עם הספר" - כאשר הייתי במדריד המדריכה שלנו סיפרה על זמן בו המוסלמים כבשו את מדריד והם חיו בשלום עם הנוצרים והיהודים כי לפי הדת המוסלמית צריך לתת כבוד לעם הספר - וגם הנוצרים והיהודים הלכו לפי התנ"ך... בכל מקרה בתקופה ההיא יחד הם כתבו כ5000 ספרים, ובאותה התקופה בסיפרייה הכי גדולה היו רק 200 ספרים... זה מה שקורה כאשר כולם חיים בשלום.

רותי 11

New member
אני קיבלתי תקשור שנוגע לעניין הזה

תקשור מאוד מאוד לא פשוט ואני עדיין מתלבטת
אם לפרסם אותו - כרגע התשובות שקיבלתי אפילו
לא קרובות לתקשור

הולי 101

New member
הדעה שלי היא ההתנהגות שלנו

מה שגורם לעמים לשנוא אותנו כל כך זו ההתנהגות שלנו מאז ומעולם
העם היהודי היה ידוע בשחצנות שלו , בהרגשת העליונות שהייתה לו באירופה עוד לפני המלחמה
בתקופת הפוגרומים אבל השואה חידדה את ההרגשה שלנו כעם נרדף
תשימו לב איך אנחנו מתנהגים שאנחנו בחו"ל

אני חושבת שהעולם ציפה מאיתנו להיות שונים ממה שאנחנו היום אחרי מה שהעם שלנו עבר בשואה
העולם ציפה שנהיה יותר " הומניים " , רק שמה שהם רואים בתקשורת אצליהם במדינות , זו לא הסיטואציה האמיתית
התקשרות שלנו והדוברות שלנו בעולם אשמים בכך שלא העבירו את המסר כמו שהוא והאוייב היה ראשון
לביים סירטונים מזוויעים על מה שאנחנו כאילו עושים להם .

עכשיו העולם רואה איך אנחנו מתנהגים אצלהם בבית שאנחנו מבקרים בו ורואה את החדשות שבו מראים
שרק אנחנו תוקפים ולא מראים את התוקפים האמיתיים אז קל להם להאשים אותנו ולקחת את האוייב שלנו
כקורבן.

אולי יש קשר לתקופה ההזויה הזו שאנו נמצאים בה

אנחנו "אור לגויים" ומצד שני הכי שנואים ונירדפים .
כל העולם מסביב בוער (ראה ערך הטרוף הלא שפוי שמתחולל במצרים ,סוריה וגם אפגניסטן ,עירק ושאר מדינות ערב )
ורק אנחנו המוקד לשנאה
בקיצור אולי משהו מוזר מתחולל (איזה כאוס )ביקום

מעניין איך חשו היהודים מבחינה אנרגטית

בערב מלחמת העולם השנייה או לפני היציאה לגלות וחורבן הבית

התשובה בגוף השאלה.,

בגלל שבחרנו להאיר את העולם ישנן את אותם הישויות שלא יסכימו לכך ויעשו הכל כדי למנוע זאת, גם אם יצטרכו בהשפעתם לגייס לכך את כל העולם..והיקום.

רציתי לחדד את שאלתי/כוונתי

התכוונתי שמענין אם לפני השואה הם חשו משהו ברמה האנרגתית .
ללא קשר לגזרות של הנאצים ,אלה לפני שזה התחיל .האם הם חשו שינוי באנרגיה
או קיבלו מסרים / תקשורים? האם יש תיעוד .
ובכלל איך זה הגיע כל כך מהר לכאוס עולמי, שבכל המדינות הכי נאורות נהיה טרוף זוועתי שכזה
ואולי זה קשור לטרוף הספציפי שמתחולל כרגע במצרים ,סוריה ,תוניסיה

זה התחיל כמו שרבים כתבו כאן

כסמל לשונה ולחריג, לציבור שלא תמיד רוצה או מקבל הזדמנות להשתלב בהמון. הטבע האבולוציוני מנווט להוקיע את השונה. והבסיס של השוני היה דתי בעיקרו משום שהכנסיה רדפה גם כופרים מדתות אחרות או כאלה שתפסה שמטמאים את טוהר האמונה ולא היו מספיק מאמינים או חדשניים מדי ("ע"ע גלילאו גלילי).

אבל בתוך כל אלה היתה קיימת בבסיסה של היהדות כנראה יוהרה של נבדלות ואפילו עליונות על האחר ("עם הספר וכו'"...).
השילוב של שני המרכיבים בגולה הוא קטלני משום שזה מפר כנראה איזה איזון של נוסחה מובנית שהמעטים אמורים להיות החלשים ולא החזקים או היהירים ועל אדמה זרה מארחת.
אבל...

מהרגע שהקמנו מדינה תחושת הפרנויה והרדיפה לא עברה בין שבצדק ובין שלא בצדק. תחושת הבעלות על הקרקע, על הבראשיתיות, על הבלעדיות הקשר עם האל- בין אם זה בשיח הישיר או בשיח הסמוי הנמצא בתוך כתבי הקודש שבפרוש מייצרים הבחנה ועליונות ושנאת זר ("שפוך חמתך על הגויים וכו'") וחריג. החמלה לא היתה מצויה שם. הרחמים היו שמורים רק כלפי בני אותה דת.
מציאות כזו מאפשרת לכתבי הקודש היהודים לעצב תודעה של עם נשגב שמזלזל בעמים אחרים. ואכן זה הטון ששנשמע פה בכל פינה לצערנו הרב.
וכולנו יודעים שמי שמזלזל באחר הקארמה לא מאחרת לבוא. זו פשוט אנרגיה שחייבת לשנות את נתיבה וליצור תיקון ואיזון. נבואה שמגשימה את עצמה בשפה מדעית יותר...

הפתרון לדעתי- צריך להיות בשינוי התפיסה הן בשיח הציבורי והן בשינוי ההתויות בכל ספרי הקודש- היינו לערוך עידכונים לגבי כל הנושא של "הם ואנחנו" (גם האסלם מן הסתם לא יותר טוב מבחינה זו...) וכל ההיבטים הגזעניים שעולים בצורה גלויה או מובלעת. ולהבין שאנחנו לא עוד יבשה מבודדת בעלת זכויות יתר, אנחנו חלק מכפר גלובלי שגם צריך לקבל עקרונות תרבותיים מערביים של כבוד ורב תרבותיות.
וברמה של שיח פוליטי להביו שאנחנו במדינת ישראל ולא לברך כל חג רק את "עם ישראל" כי יש פה עמים נוספים שחיים, ולהוציא מהלקסיקון את המונחים הגזעניים של "דם יהודי"- כאילו אנחנו מחיים איזו תאורית גזע עתיקת יומין.
והברבריות. כן הברבריות. ההתנהגות הבריונית הזו של היומיום- האלימות, הגישה הכוחנית המיליטריסטית של הכל מגיע לי וכו'.
הבסיס לשנאה כיום הוא לדעתי יותר תרבותי מאשר דתי- ואולי עליו יש יותר סיכוי לגשר.

עד שזה יקרה אם בכלל אני מניחה שנהיה כבר באלף הבא. יש כ"כ הרבה מה לתקן אבל אין שום קבלה וראיית הפגמים. אז בלי רצון אמיתי איך באמת אפשר להתקדם...?

snoopytush

New member
כתבת מהמם

אני מסכימה עם הרב גם אם לא עם הכל
אבל מאוד אהבתי את הכתיבה ואכן אנחנו כפר גלובלי
אם נרצה או לא הטכנולוגיה וההתפתחות התעשייתית רק הפכה
אותנו ליותר תלויים באחרים.
רק שאין עוד מקום לגישות כוחניות הן מיצו עצמן
הדרך היחידה שמבטיחה לנו איכשהו לשרוד בטווח הארוך היא ערבות
הדדית אחרת אני לא בטוחה שנשאר על המפה

למעלה