מה יכולה להיות הבעיה?

argamon

Member
מה יכולה להיות הבעיה?

שלום לכם:
הבעיה הבאה מתרחשת במחשב הביתי שלי פעם במספר חודשים והיום זה קרה שוב:
> אני גולש במקומות שונים ולפתע מגלה שמצביע העכבר לא מגיב לתזוזות העכבר ונוצר מצב כאילו יש תקלה בקשר בין העכבר למחשב.
> תוך 2 דקות בערך המצביע מתעורר ומגיב לתזוזת העכבר אבל לא הופך לכף יד בלחיצה על שום דבר ואין תגובה בלחיצה על משהו.
> אני מנסה לפתוח למטה את התחל כדי לעשות הפעלה מחדש אבל אין תגובה בלחיצה על התחל.
> אני לוחץ על הפעלה מחדש בכפתור המתאים בחזית המחשב ואז מתבצעת הפעלה מחדש , אבל אני מקבל רק 2 שורות של כיתוב באנגלית שאני לא מבין את הפירוש וזה נשאר כך וממתין כאילו לבחירה שלי ואין שינוי וקורה אותו הדבר בניסיון נוסף להפעלה מחדש דרך כפתור המחשב.
> מצאתי דרך הפותרת את הבעיה והיא כיבוי דרסטי של המחשב דרך הכפתור המתאים לזה בחזית המחשב > הוצאת התקע החשמלי מהקיר > המתנה מספר דקות והחזרת התקע לקיר > הדלקת המחשב ואז הכל נעשה תקין והמחשב עובד כראוי.
השאלות שלי למה זה קורה ומה הנכון לעשות לפתרון בלי הצעדים שהסברתי למעלה?

100W

Member
לדעתי יש מצב שזה קורה כשהמעבד מוצף במשימות

האם שמת לב מה קורה באותו זמן במנורת המחשב, זו שמעידה על מידת פעילותו ? (דולקת ברצף, ו/או דולקת בצבע אדום?).
ניסית במצב כזה להקיש בו זמנית על Alt-Cntr-Del ? נפתח לך מנהל המשימות?

argamon

Member
וואוו אתה צודק:

> אכן הנורה האדומה במחשב דלקה ברצף ואחרי כ- 2 דקות מצביע העכבר הגיב לתזוזות העכבר אבל כלום לא הפך בנגיעה במשהו, לכף יד, וגם ניסיון להכנס למטה ל"התחל" כדי להגיע להפעלה מחדש לא פעל ואחרי הפעלה מחדש דרך הכפתור במחשב שפעל היטב, עלו כיתובים באנגלית בשתי שורות ולא הבנתי מה הוא רוצה.
> בקשר ל - Alt-Cntr-Del אתה כותב לי על משהו שלא ידעתי שכדאי לנסות
אשמח להסבר שלך לגבי הבעיה הנ"ל , מה לעשות אחרי הלחיצה על
Alt-Cntr-Del , ואם תוכל אז בבקשה הסבר עבור מי שלא מבין הרבה במחשב.
תודה לך.

100W

Member
אלט-קונטרול-דיליט זה מין "לחצן מצוקה": הוא פותח לך

אפשרויות כמו כיבוי המחשב או פתיחת מנהל המשימות ועוד.
הוא מאפשר לך לכבות את המחשב באופן רך יותר מאשר ניתוק גס של החשמל.
תראה, הזזת העכבר זה לא כמו כידון של אופניים - זה לא משהו מכאני, אלא מטווח על ידי מעבד המחשב, כך שאם הוא מוצף במשימות, העכבר תקוע.

argamon

Member
תודה 100W

> אנסה מה שכתבת בתקלה הבאה.
> יש לי וינדוז - 10 ואקווה שבגלל הבנה לא גדולה שלי במחשב יופיע אחרי הקלדת אלט-קונטרול-דיליט משהו בתיבה כמו הפעלה מחדש שאצליח להבין ולהפעיל.
> כאמור הצלחתי לעשות הפעלה מחדש דרך הכפתור במחשב ואז קיבלתי שתי שורות באנגלית ללא שינוי הרבה זמן כאילו ממתינות להוראה שלי ושם לא ידעתי מה לעשות וביצעתי מה שכתבתי למעלה.
> בתקלה הבאה אצלם עם הסמארטפון את הכיתוב ואעלה לכאן.
> אין לי מושג למה המעבד היה כל כך עסוק כיוון שהייתי בפייסבוק ולא היה פתוח שום דבר אחר.-

arseny92

Well-known member
מנהל
לגבי כידון אופניים - עכבר/מקלדת USB אכן תלוים בזמן מעבד פנוי

אך אותו הדבר לא תקף לעכבר/מקלדת שמחברים ל-COM או ל-i8042prt כלומר PS/2
במקרה הראשון הפורט בעדיפות גבוה יותר מ-USB, ובמקרה השני העדיפות כמעט ראשונה לפני כל דבר אחר אפילו עד מצבים שכל דבר אחר מתחיל לזוז לאט אם כל הזמן מזיזים עכבר (שזז גם אם הכל תקוע)
רק שלא פוגשים חומרה של דינוזאורים במחשבים מודרניים
הודעת did you know לכל המעוניין
&nbsp
לגבי השאלה, עד כה שני דברים אפשריים
- מקרה של ספק כח שלא מספק מספיק כח ככל שהשימוש במחשב צורך יותר משאבים, לא נדע פרטים עד שלא נקבל את פירוט החומרה במחשב - למשל האם הוכנס כרטיס מסך שמצריך יותר חשמל
- מקרה של עכבר אלחוטי שמתנתק אם נתב אלחוטי או כל דבר אחר המשדר ב-2.4 גה"צ נמצא קרוב מדי (רק שזה לא מסביר את הניצול הגבוה של המשאבים עד לתקיעה)

למעלה