שאלה בעניין שומר מסך:

argamon

Member
שאלה בעניין שומר מסך:

שלום לכם:
בעניין שומר מסך במחשב ביתי וינדוז - 10 :
> אני התייאשתי ממכשירי האלפסק הבוגדים כאשר זקוקים להם ובהפסקת חשמל המחשב שלי כבה באופן מידי.
השאלה שלי כך: שומר המסך אצלי מוגדר לעלייה אחרי 5 דקות חוסר פעילות שלי.
> אחרי הפעלת המחשב שנכבה בהפסקת החשמל, נוצר לי לאחרונה מצב שאחרי עליית החלונות שומר המסך פשוט לא עולה , וגם אחרי 10 דקות הוא לא עולה ולא בדקתי זמן יותר ארוך.
> מצאתי פתרון יעיל והוא שבמקרה כזה אני פותח את תיבת הגדרות שומר המסך בה מצויין כבר 5 דקות, ואני לוחץ על האישור ל-5 דקות בלי לעשות שינוי כלשהו ואז שומר המסך שב לפעילות תקינה כפי שרציתי לעלייה אחרי 5 דקות חוסר פעילות שלי.
> מה לדעתכם הסיבה למצב הזה?
 

blzvi

Active member
אם אתה מסתפק בכיבוי מסך

אתה לא מגדיר שומר מסך.
מגדירים אפשרויות הספק (power options) שם תוכן לקבוע כיבוי מסך לפרק זמן כפי שתבחר
 

argamon

Member
תודה blzvi, לא לזה התכוונתי:

> אני לא מכבה כלל מחשב ולא מסך.
> כוונתי שבמצב הפסקת חשמל כאשר המחשב כבה באופן דרסטי בגלל שאין אלפסק, שומר המסך לא עולה אחרי 5 דקות הפעלת המחשב כאשר החשמל חוזר למרות שהגדרתי אותו לעלות אחרי 5 דקות כבר מזמן והוא פשוט לא עולה כלל אלא אם באופן חד פעמי אני נכנס להגדרות זמן עליית שומר המסך וסתם לוחץ על האישור מחדש.
 

blzvi

Active member
אי הבנה

ציינתי שלא מגדירים שומר מסך.
מטפלים רק בכיבוי מסך
 

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
לגבי אל פסק..

&nbsp
יש טובים של איתן למשל....החוכמה לקנות חזק מספיק ועם תוכנה שמכבה מחשב מסודר שהסוללת גיבוי נחלשת...ואז אין בעיות .
 

argamon

Member
ירון תודה וכך:

שמתי כבר את כל סוגי האלפסק ולדעתי אף אחד מהם לא מחזיק זמן נורמלי ופשוט לאחרונה נמאס לי מזה ואני לא קונה שוב אלפסק ומה שעשיתי, אם כי זה כמובן לא פתרון, שהלבשתי על התקע החשמלי יחידת הגנה כמו שיש למקררים בתקווה שימנע תזוזות חשמל לא תקינות. מאז שאני עושה כך וזה כחודשיים, היו לא פעם הפסקות חשמל ביישוב בו אני גר והכל בסדר עם המחשב, בתקווה שזה לא רק מזל.
לא הבנתי את דבריך בעניין תוכנה לכיבוי מסודר. הבעיה עם סוללות נחלשות שלהבנתי האלפסק לא ממש מתריע ובהפסקת חשמל במצב סוללות חלשות, האלפסק לא מבצע את העבודה שלו.
 

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
ככה מה כדאי ורצוי? באל -פסק טוב.

&nbsp
Line Interactive: בדומה לשיטת Offline, גם בשיטה זו הציוד מתחבר דרך האל-פסק אל מתח החשמל ובאובדן מתח סוללת הגיבוי נכנסת לפעולה, אלא שבמכשירי אל-פסק בשיטת Line Interactive נמצאת גם מערכת הגנה מתקדמת לייצוב מתח תמידי (AVR), שמגנה על המחשב מפני שינויים במתח החשמל ומספקת לו מתח מיוצב תמידית. בנוסף המערכת משפרת את זמן התגובה של האל-פסק להפסקות חשמל, וסוללת הגיבוי נכנסת לפעולה במהירות רבה מאוד. מכשירי אל-פסק בשיטה זו הם הנפוצים ובדרך כלל גם המומלצים ביותר למשתמש הביתי.
&nbsp
הספק: יש לבחור בקפידה את הדגם עם ההספק הרצוי, כדי שיוכל לגבות ולספק מתח לכל המכשירים הרצויים – למשל: המחשב, המסך, כונני הגיבוי, הנתב, המודם וכדומה. את הספק האל-פסק מודדים ב-VA (וולט-אמפר). הספק מוצרי החשמל בבית מסומן בדרך כלל בוואט (Watt), וכדי להמיר ואט לוולט-אמפר יש להכפיל את הנתון ב-1.4. לאחר שתחשבו בצורה כזו את כל המכשירים שתרצו להגן עליהם, הוסיפו לנתון עד כ-20 אחוז ממה שקבלתם כדי לאפשר שדרוגים ומכשירים אחרים שאולי תרכשו בעתיד, ועל פי הנתון הסופי רכשו את האל-פסק המתאים.
&nbsp
זמני גיבוי: זהו משך הזמן שהאל-פסק מסוגל לספק חשמל למחשב ולשאר הציוד. נתון זה תלוי כמובן בהספק המכשיר ובעוצמת הסוללה. הדגמים השונים מספקים זמן גיבוי מקסימלי שנע בין 10 דקות לשעתיים, כאשר רוב הדגמים הביתיים מאפשרים זמן גיבוי של עד 15-30 דקות. רצוי לא לרדת מנתון זה, כדי שתוכלו להמשיך לעבוד על המחשב גם בהפסקות חשמל קצרות.
&nbsp
&nbsp
סוללת הגיבוי שבאל-פסק היא בעצם סוג של מצבר, ואורך חייה מתקצר עם הזמן. לכן חשוב לדעת לתחזק אותה על ידי פריקות מלאות מדי חודשיים ולעקוב אחרי זמני הגיבוי שהיא מאפשרת, וכאשר הם מתקצרים משמעותית - להחליפה. מידע נוסף על אחזקת האל-פסק תוכלו למצוא בעלון המצורף אליו. חלק מדגמי האל-פסק מאפשרים הרכבה של סוללות חיצוניות נוספות כדי להאריך את זמני הגיבוי שלהם.
&nbsp
&nbsp
התראת סוללה וכיבוי אוטומטי: רבים ממכשירי האל-פסק מצוידים בחיבור USB שניתן לחבר ישירות למחשב, ובמקרה של הפסקת חשמל המכשיר מחשב את הזמן שנותר עד לסיום הסוללה, ומעט לפני הסוף הוא נותן פקודה למחשב ומבצע כיבוי מסודר. פונקציה זו חשובה מאוד ועדיפה על מכשירי אל-פסק שאינם כוללים אותה (וגורמים למעשה לכיבוי מיידי ו"אלים" של המחשב ושאר הציוד, מה שעלול לגרום לאובדן מידע ונזק), ומומלץ שלא להתפשר עליה.
&nbsp
&nbsp
בדגמים מסוימים קיימת התראה המציינת שהסוללה עומדת להיגמר, ובכך מאפשרת לגבות את המחשב ולכבות אותו בצורה מסודרת. ההתראה יכולה להיות קולית (צפצוף) או ויזואלית - באמצעות נורה. יש דגמים המצוידים במסך תצוגה שמספק חיווי על מצב הסוללה.
&nbsp
הגנה מפני ברקים: מלבד ייצוב מתח, מספקים דגמים רבים גם הגנה מפני ברקים. נזקי ברק אמנם אינם שכיחים במיוחד באזורנו, אך עדיין כדאי ורצוי להגן על המחשב גם ממפגע זה, ולבדוק האם האל-פסק תומך בכך.
&nbsp
תוכנת בקרה וגיבוי: כאמור, פונקציה חשובה במכשירי אל-פסק היא כיבוי מסודר אוטומטי שמבצע המכשיר למחשב דרך כבל USB. ברבים מהדגמים התומכים בתכונה זו מצורפת תוכנת מחשב המספקת בקרה מפורטת על פעילות האל-פסק, כולל דו"ח (LOG) על ייצוב המתח, בקרת סוללה ועוד. לעתים מצורפת גם תוכנת גיבוי למחשב (שאותה אפשר כמובן להחליף במאות תוכנות אחרות, בתשלום או בחינם).
&nbsp
תמצתתי מפה את העיקר
&nbsp
https://www.wisebuy.co.il/article.aspx?aid=1660
&nbsp
 
למעלה