שאלה לפנסיונרים:

argamon

Member
שאלה לפנסיונרים:

שלום לכם: נשארו לי שנתיים להגיע לפנסיה בתקווה שעד אז הממשלה לא תעלה את גיל הפנסיה

> אני רוצה לשאול את אלו מביניכם המתמצאים בעניין, על קבלת כספים ממה שנקרא היום "מבטחים הוותיקה". אז כך:
> יש לי כספים במה שנקרא "מבטחים הוותיקה"
> יש לי עוד שנתיים להגיע לגיל פנסיה.
> דיברתי עם "מבטחים " היום לגבי אפשרויות הוצאת הכסף, והם הסבירו לי כך:
1. אני יכול לגבי גילי להציא מיד את כל הכסף. לא הבנתי מההסברים של הנציגה מה ארוויח ומה אפסיד במקרה זה שאוציא את הכסף שנתיים קודם, ואולי עדיף לי בכלל להעביר את הכסף לחיסכון בבנק.
2. יש לי אפשרות להמתין עד גיל הפנסיה, ואז או לקבל פנסיה חודשית, או להוציא את כל הכסף. גם בזה לא הבנתי ממש את הנציגה מה ארוויח ומה אפסיד בהעדפת אחת האפשרויות.
3. היא אמרה לי כתשובה להתלוצצות שלי מה יהיה אם עוד שנתיים אעבור לעולם הבא, אם הבנתי אותה נכון, שבמקרה כזה הכסף עובר לשארים אבל,,,, במקרה ואני רווק, הכסף נשאר אצלם.
השאלה שלי אליכם, מה הכי נכון לעשות לדעתכם, ואם אפשר תתייחסו
בבקשה לכל השאלות שלי.
תודה לכם.

יוליקה

Member
מנהל
מאחלת לך חיים ארוכים וטובים

אני חיה טוב מהפנסיה.
לא הייתי מעיזה להוציא את כל הכסף בשום אופן.
כמו שיש לך היום משכורת חודשית, אתה חייב להמשיך לחיות
בצורה זאת ולקבל מדי חודש את הפנסיה.
נכון, שמעתי את השמועה שקרנות הפנסיה עומדות בפני פשיטת רגל
ואתה עלול למצוא את עצמך בפני שוקת שבורה אם וכאשר לא יהיה להם
כסף לשלם...
לכן אני ממליצה לך להתייעץ רק עם איש מקצוע בנושא ולא להסתמך
על רעיונות.

argamon

Member
תודה יוליקה ושאלה

את כותבת שאת חיה מהפנסיה. אז אם לא יהיה להם כסף,אני מבין שגם את חלילה תימצאי בבעיה. אני יכול אולי להוציא את הכסף ולהעביר לבנק. רק שבאף מקום אין ביטחון מלא וגם הבנק יכול לפשוט רגל.
> אני יודע לשלוט על עצמי ולהזהר עם הוצאות והשאלה שלי בהוצאת הכסף התכוונה לזה שאוציא את הכסף ואעביר אותו למקום אחר כמו בנק, אם זה עדיף, ולא ללכת לערוך קניות עם הכסף שאוציא

> העניין הוא שכול היועצים בדרך כלל אינטרסנטים. בבנק יש יועצים אבל באופן טבעי הם מאד ימליצו לעבור אליהם בתירוצים שונים. לכן אני שואל אנשים רגילים, כמו כאן בפורום, שאין להם אינטרס לצד מישהו. אני אנסה להתייעץ גם עם ידידים מחוץ לאינטרנט.
תודה לך

יוליקה

Member
מנהל
המצב שלי תודה לאל שונה

אני חיה מהפנסיה כי הפנסיה שלי היא פנסיה תקציבית ולא קופת פנסיה.
את מבטחים אני מכירה מהקולגות שלי שלא היו עובדי מדינה כי אם עובדי
הסכם שהיו מבוטחים במבטחים.

סיפור קטן על מבטחים הישנה

בשנת 1963 בעת היותי מועמד לחברות בקבוצת יזרעאל, שלחו אותי לתגבור בנגריית מזרע שם עבדנו כל החודשיים להכין את המחסום לדגניה מ-"עץ ברזל" שקידוח כל חור בו היו נשברים 4-5 מקדחים.

חודשיים אלו כנראה רשמו אותי כעובד בנגריה (הכסף הלך לקיבוץ).

לפני כשנתיים התחלתי לקבל דוחות של מבטחים שם כתוב שיש לזכותי 500 שקלים.
שמתי לב שיורדים עם כל דוח דמי ניהול, וכך ה-500 שקלים שהיו בתחילה כבר הצטמצמו ל-300 וזה ממשיך.
ניסיתי בכל דרך לברר איך אני מוציא את הכסף הזה לפני שדמי הניהול ירוקנו את החשבון סופית ואני אתחיל לצבור חוב.....
בסוף מצאתי את הכתובת, ופניתי ובקשתי לסגור את התיק שלי כאשר רואים בבירור שחוץ מהפעולה הראשונית של הכנסת הכסף על ידי מזרע, החשבון מת 50 שנה.

קבלתי תשובה שהם מאשרים שאמנם יש לי תיק פתוח במבטחים.....
רק פניה אל מבקר המדינה, גרמה להארה אצל האחראים, נדרשתי להתייצב במרכז בראשון, קבלתי את הכסף ואישור שהחשבון נסגר.....

כעת תארו לכם כמה מליונים מבטחים עושה מחשבונות מתים כאלו רק מ-"דמי ניהול".....

אלאורלי

New member
אנחנו במבטחים הישנה, מאוד מרוצים, לא יודעת

ארגמון אם יש לך משפחה, ילדים, אך אם יש כאלה, תהייה נכון לזה שפתאום כל אחד יצטרך כסף, כך שאם תוציא הכל בבת אחת הכסף עשוי להעלם או שיהייה ריב במשפחה, למה לא נתת לי וכאלו.

עדיף כל חודש לקבל משכורת טובה מהם , כי בכסף במילא אין מה לעשות הריבית בבנקים שואפת ל-0 וכל חברת בטוח או פתרון אחר להשקעת הכסף יגבו ממך עמלות אין סוף כך שתפרנס גופים נוספים.

ברור שתמיד כדאי להתיעץ עם איש מקצוע טוב , תקשיב ותחליט מה מתאים לך ואל תשכח, בימנו כולם תאבי בצע, גנבים וגזלנים.

אז לא להוציא בבת אחת את כל ה-300 שקלים ???

הסיפור נסב על גביית דמי ניהול מתיק מת 50 שנה וסרוב לסגור את התיק אלא רק בהתערבות מבקר המדינה.

וכן, ההחלטה שלי היתה להוציא בבת אחת את כל ה-300 שקלים, ולתת לכל ילד 150 שקלים כבר עכשיו , בלי שישלמו מס ירושה.....

אין לי מבטחים

ואין לי בכלל פנסיה מטעם המדינה, עבדתי בשגרירות ואני בטוחה בדבר אחד - מצבי טוב בהרבה ממצבם של מקבלי הפנסיה בישראל. חסכתי את הכספים שלי והם כולם שם - ללא מנהלי קרנות פנסיה ושאר מרעין בישין.

מינהר

New member
מאיר, ישנו עיקרון המטריאליות. כסף קטן כדאי

למשוך, כי העמלות אוכלות אותו. כסף גדול כדאי להשאיר. מי כמוך יודע.

אלאורלי

New member
מצטערת אם התגובה שלי לארגמון לא היתה ברורה וניכסתה

אותה אילך אדון שפירא.

argamon

Member
>> אלאורלי, לדעתי תגובתך הייתה מעולה.

אני מקווה שראית את התגובה שלי הקודמת לדברים שלך.

argamon

Member
אלאורלי, הסבר מעולה!!

תודה אלאורלי. זה מה שהכי קיוויתי למצוא, שיגיבו לי בעלי ניסיון עם מבטחים הישנה. את נתת לי בדיוק את ההסבר שאני מחפש כשאת פתורה מאינטרסים וכותבת לי את האמת שלך שהם נטולי אינטרסים כמייצגת מישהו. אני אתחשב הרבה במה שכתבת לי.
> אני רק רוצה להשוות עם מבין בעניין ,מי ייתן לי יותר ריבית , האם הבנק אם אעביר אליו את הכסף, או מבטחים בסידור פנסיה. אני כמובן לא אתייעץ בנושא עם הבנק כיוון שכמובן הם ייתנו לי את כל הסיבות בעולם שעדיף לי להעביר אליהם את הכסף. החשש שלי הוא מקריסת מבטחים, אבל כמובן גם בנק יכול לקרוס.

argamon

Member
סיפור מעניין מאיר:

מתאים לתוכניות רדיו כדי שכולם ישמעו.

מינהר

New member
ארגמון היי. יש ערבות מדינה לקרנות הפנסיה

הותיקות, והן לא יפשטו רגל. אז לדעתי כדאי לך לקבל מהם פנסיה ולא למשוך. תברר אפשרות לקבל פנסיה מוקדמת. [5 שנים לפני גיל פנסיה רשמי שלך].
כמובן שכלום לא 100%. יכול רו-מ לבטל את הערבות. אך לא נראה לי. ההסתדרות תתקומם, כי אלה הקרנות שהיא הקימה למען העובדים.

argamon

Member
דברים מעניינים מינהר:

לא ידעתי על ערבות מדינה.
העניין הוא שלא ממש התעניינתי בדברים האלו, אבל אני רואה באופק את גיל הפנסיה שלי (בעוד שנתיים) ועכשיו בבת אחת כל העניין מעניין אותי
אני כמו כולם הייתי בהרגשה של "עד שאגיע לגיל הפנסיה יקח עוד הרבה זמן"
והנה זה מתקרב.
> אגב דיברתי היום עם מבטחים בעניין פנסיה מוקדמת ואם ארצה עכשיו, שנתיים לפני הגיל הרשמי, אז אפסיד.

אלאורלי

New member
אם מקסימום את הפנסיה מפסידים

בערך 5%לשנה,לא באופן רציף אז כדאי לבדוק.

עמיקם10

New member
גם הבנקים לוקחים דמי ניהול.הכי טוב במבטחים

שנכון שגובים דמי ניהול[לפי התקנות] אבל בסופו של דבר הכסף[בינתיים]בטוח.

למעלה