שאלות בעניין מקלדת חוטית רגילה:

argamon

Member
שאלות בעניין מקלדת חוטית רגילה:

שלום לכם: שתי שאלות אליכם:
1. החלפתי מקלדת חוטית פשוטה ורגילה במחשב הביתי וקניתי את המקלדת בחנות אמינה ידועה באזור מגורי שאני גם הלקוח הקבוע אצלם.
> החלפתי את המקלדת בזמן מחשב כבוי
> דאגתי לוודות שאני מכניס היטב את הפלג למחשב.
> הפעלתי את המחשב ולאחר שסיים לעלות ניסיתי לכתוב משהו בגוגל והמחשב לא הגיב להקלדה ולא היה אור ירוק קטן במקלדת למעלה מימין.
במקלדת הקודמת זה קרה לי אבל אז בלחיצה על capslock , המקלדת התעוררה לחיים. עכשיו זה לא קרה.
> החלטתי להוציא את הפלג מהמחשב ולהכניס שוב ואז המחשב נתן צליל והודיע לי משהו על שהכל מוכן והמקלדת התעוררה לחיים.
השאלה שלי האם משהו לא היה בסדר במגע של פלג המקלדת בהכנסתו למרות שווידאתי שהוא מוכנס היטב או שאולי הייתי צריך להחליף מקלדת רק במצב מחשב פועל, ובכל מקרה האם יש דרך נוספת לעורר מקלדת חדשה לחיים אם הכנסתי אותה למחשב במצב כבוי?
2. האם יש דרך לשמור מקלדת במצב שלא אצטרך להחליפו כל שנה וחצי בממוצא למרות שאני לא אוכל או שותה ליד המקלדת, נוגע בה באצבעות נקיות , אבל אני גר במושב והרבה אבק מסתובב באוויר בגלל כלים חקלאיים הנעים על הכביש.

100W

Member
למיטב ידיעתי זה בסדר להוציא ולחבר מקלדת בכל מצב.

ייתכן שהחיבור USB במחשב שלך קצת שחוק או משהו כזה, ואולי מאובק. חיבורי USB (כמו כל דבר מכאני) הם קצת רגישים.
אם אתה רוצה לטפח את המקלדת כמו במכון יופי VIP תוכל מדי פעם להחזיק אותה ביד במצב הפוך או מוטה ולטפוח על גבה קלות. אולי יצאו כל מיני חתיכות שנתקעו, וכן לנקותה עם לחץ אוויר. תוכל למשל עם מייבש שיער אם יש לו פונקציה של זריקת אוויר לא מחומם..

argamon

Member
תודה רבה 100w ושאלה קטנה

> כתבת דברים מעניינים ואפעל לפי מה שכתבת. אכן החיבור במחשב שלי שחוק וישן ומעולם לא הפכתי את המקלדת, אם כי כאמור אני לא אוכל ליד המקלדת, אבל אני גר במושב בו מסתובב הרבה אבק
האם לדעתך משנה או לא משנה להחליף מקלדת במצב מחשב כבוי?

100W

Member
לא כל כך נראה לי שחיבור במצב כבוי אמור לגרום בעיה

ונדמה לי שגם לא צפויה בעיה בחיבור במצב מופעל.
בסך הכל DOC`s, כוננים חיצוניים USB, רמקולים ומיקרופונים USB, עכבר USB , מדפסת USB אתה יכול לחבר כשהמחשב פועל או כבוי. אז נראה לי שלא אמורה להיות בעיה עם מקלדת. במיוחד לא אם המחשב ממילא כבוי ואתה מחבר אליו.

argamon

Member
או קיי הבנתי. תודה

לפי ההסבר שלך כנראה הבעיה בחיבור מאחור שהוא אכן ישן.
> דיברתי בעבר עם הטכנאי שלי על החלפת החלק האחורי בו בחלקים מסויימים אפילו הופיעו משום מה נקודות חלודה, וזה לא ממש פשוט אלא דורש החלפת מארז המחשב. אם המצב יחמיר אחליט האם שווה לקנות מחשב חדש על פני טלאי על טלאי.
תודה 100w על ההשקעה בהסברים ובעצות.

למעלה