שאלות

semes100

New member
רציתי לשאול מי זו נבחרת ה-dreamteam?

למה קוראים לה ככה ולאיזו מדינה היא שייכת? (למה לא קוראים לה פשוט בשם המדינה שממנה הגיעה, כמו שאר הנבחרות?)

shahartheone

New member
שאלה גלישת רוח - לי קורזיץ

אני באמת לא מבין בתחום, אבל אם יש מישהו שקצת מבין אולי הוא יוכל לענות:
לי היום טענה בשידור שהבעיה שלה היא הזינוקים כי היא פוחדת להיפסל. מה שקרה בשיוט הראשון היום שבגלל זינוק גרוע היא הגיעה למצוף הראשון שביעית בפיגור של בערך דקה וחצי מהספרדיה, פיגור שאותו לא הצליחה לסגור.
אין איזה דרך גם לזנק בצורה בטוחה וגם לא לאבד כל כך הרבה זמן בזינוק ?
מקווה שיש מישהו כאן שמבין בזה...

cscan

New member
הנבחרת האמריקאית בכדורסל לאולימפיאדת

ברצלונה 92.
שיחקו בה מייקל ג'ורדן, צ'רלס בארקלי, קארל מלון, מג'יק ג'ונסון ועוד...זו הסיבה שהיא נקראת ככה.

מיכוון שאי אפשר לעצור בים למהירות אפס....

למעט בעגינה, תהליך הזינוק מחולק ל-
5 דקות
4 דקות
1 דקה
זינוק!
בתהליך הזינוק הרגיל, מי שנמצא מעל קו הזינוק בטווח הדקה האחרונה, חייב לחזור מקצוות הקו ולזנק אחרי אות הזינוק. כמובן שגם מי שמזנק מוקדם מידי.
פסילה גוררת ניקוד של מספר המשתתפים +1.
זינוק גרוע גורם גם להיות בהסתרת רוח מגולשים אחרים. את זה קשה לתקן.

myaron

New member
גם בחתירה לדעתי, ואולי בעוד מקצועות

אבל לא בטניס.

יש מקצועות (כמו תחרויות בסגנון החתירה)

בהם קיים רפשאז' כדי לעלות לגמר, שכן רק חלק מהעולים נקבעים לפי המקצים המוקדמות/חצי הגמר. בעלי התוצאות הטובות מאלו שלא עלו, מתחרים במקצה הרשפאז' על המקומות הנותרים בגמר.

nitsansh

New member
אם לא שינו את השיטה מאז שבדקתי, אז הרפשאז'

הוא לפני חצי הגמר.

shahartheone

New member
אין, אבל...

אם הם ינצחו ויפסידו בחצי הגמר, הם יגיעו למשחק על הארד. זה סוג של בית ניחומים...

nitsansh

New member
אני אנסה לענות למרות שאני לא מומחה....

במצב של רוח חזקה כמו שהיתה עד כה, קשה יותר לשלוט בגלשן ולכן יש יותר סכנה של פסילה בזינוק (OCS).
בדקות שלפני הזינוק השייטים מנסים לתמרן את הסירה למצב שייתן להם יתרון בלג הראשון,אבל בכך הם מסתכנים בזינוק מוקדם
אם היתה דרך בטוחה להחזיק בו זמנית בקצות המקל, כולם היו משתמשים בה ואז לא היה טעם לתחרות...

הכל נכון למעט המשפט האחרון....

גם אם תיאורטית אפשר להעמיד את כולם בקו אחד ומרווחים אחידים, יש בהחלט טעם לתחרות.
כדי לסבר את האוזן, חוקי השייט התחרותי חלים החל מ- 4 דקות לזינוק. ויש חוקים מיוחדים ל-לפני ואחרי אות הזינוק.
בתחרויות דו-קרב, התחרות בפועל מתחילה מ- 5 דקות לזינוק.

natyh

New member
זינוק אכן בעיה קשה

לי הרבה יותר טובה בזינוקים ממה שחושבים למעשה היא מצוינת בזינוק
רק שטכנית מרינה טובה יותר .

משמעות הזינוק היא ששטים מצד אחד של קו הזינוק לצד השני וחוזרים חלילה כפי שמילת כתב .
צריכים לתזמן זאת תוך כדי הימנעות מהתנגשות בגלשנים אחרים כך שלקראת הרמת הדגל של הדקה או השלושים שניות למיטב זכרוני יש גם קריאה כזו מתחילים להפליג וחוצים את הקו בדיוק בתיזמון הנכון .

וכמובן גם במפנה הנכון המפנה החזק מעל הרוח , כדי להגיע לתיזמון הזה הטכניקה בסיבובים חייבת להיות מושלמת הטכניקה של מרינה היא הטובה בעולם ובאימונים שלה היא עובדת המון על שיווי משקל .

ראו סירטון :

nitsansh

New member
זה כינוי לנבחרת הכדורסל של ארה"ב

במקור זה היה השם שניתן לנבחרת של אולימפיאדת ברצלונה, שכללה סופר-סטארים כמו מג'יק ג'ונסון ומייקל ג'ורדן. זו היתה הפעם הראשונה ששחקני NBA ייצגו את ארה"ב, מכיוון שקודם שיחקו בנבחרת רק שחקני מכללות (כלומר צעירים בני 20-22). הנבחרת הזו נחשבת עד היום לטובה ביותר ששיחקה אי פעם.

למעלה