תאילנד - לא רק איים

sweet girl92

New member
תאילנד - לא רק איים

שלום לכולם! :)
אני וחברה מתוכננות להגיע לתאילנד בתחילת ינואר 14 וב1.2 אנו ממריאות חזרה לארץ.
אנחנו מתכננות טיול קצת שונה מזה של רוב הישראלים ולא כל כך מוצאות את המידע שאנחנו מחפשות..
יש לנו כמה שאלות שהיינו שמחות אם מישהו יוכל לענות עליהן:

1. כל טיול ג'יפים שקראנו עליו כולל בתוכו גם טיול פילים. אנחנו לא מעוניינות בשילוב הזה. מצאנו חוות פילים בצפון שפועלת למען הפילים, ואנו בטוחות שההתייחסות לפילים שם אינה מכפירה, ולכן אנו לא לחוצות מה"פיספוס" שבויתור על אטרקצייה זו כחלק מהטיול ג'יפים. השאלה שלנו היא אם בכלל קיים טיול כזה? אנחנו כשלנו בחיפושים... נשמח גם לטיול ג'יפים שכולל בתוכו אטרקציות אחרות, כמו מסלולי הליכה צדדיים, או ביקור בשבטים (כל דבר שאינו כולל מופעי\טיולי בעלי חיים).
2. שמענו שקיימות חבילות טיול שנרשמים אליהן באומפנג, בהן כלולה גם הגעה למפל Tee Lor Su. היינו שמחות לשמוע ממישהו שהגיע למפל, איזו חבילה הוא לקח וחוויות משם.
3. איך ניתן להגיע למערות khao luang שבפטצ'בורי ללא רכב פרטי?
4. מישהו עשה הטרק בו מטפסים על הר הקאו לואנג? קראנו שקיים סיכוי גדול לראות במהלך הטרק דובים ונמרים וקצת נלחצנו, למרות שכתוב שהטרק עם מדריך.. נשמח לתגובה שתרגיע אותנו ממישהו שעשה את הטרק, נהנה וחזר ממנו בחתיכה אחת....
5. טרק נוסף שאנו מעוניינות בעוד מידע עליו הוא הטיפוס לדוי אינתאנון. האם זה טרק יומי? האם מגיעים בו גם אל ארמון המלכה?
6. אנו רוצות להגיע אל המקדש הלבן שבצ'אנג ראי. שמענו שחוץ מהמקדש אין מה לעשות באזור ושהנסיעה ממש ארוכה. כמה רחוק באמת המקדש מהאטרקצייה הכי קרובה?
7. יצא לנו לראות חבר'ה שמעלים תמונות עם קופים באמצע חוף הים. ממה שהבנו, הקופים בתאילנד כבר הורגלו לבני אדם ונעשו פחות נחמדים ויותר תוקפניים על מנת להשיג את תיקי הגב והאוכל שבתוכם. האם קיים מקום בו הקופים אינם תוקפניים ואינם סגורים בבתי גידול שם הם מחוייבים לנהוג באיפוק?
8. ובכל זאת - תאילנד. אנחנו מתוכננות להגיע גם אל האיים. רצינו לדעת האם יש הבדלי מזג אוויר משמעותיים בין האיים בחודש ינואר? באיזה אי הכי עדיף להיות בתקופה זו?
יש טיפוס צוקים בחוף ריילי באי קראבי שאנו רוצות לעשות. מישהו היה שם? האם שווה להתמקד באי הזה למען החוויה הזו?
9. עד כמה מסורבל המעבר בין האיים? הבנו שניתן לקחת מעבורת, אך האם ניתן לקחת אותה מכל אי לכל אי, או רק מאיים מסויימים?
10.. ובאותו הקשר של האיים - מכיוון שלא יהיה ברשותינו רכב פרטי, אנו נתונות לחסדי התחבורה הציבורית. חשבנו לקחת אוטובוס לילה מבנקוק לאחד האיים, אך שמענו כי קיים סיכוי גבוה לגניבות מהתיקים הגדולים שבתא המטען. האם הבדלי המחיר בין אוטובוס לטיסה משמעותיים? אם אנו לא מזמינות טיסה מראש, תיהיה לנו בעיה להשיג טיסה במקום?
עוד אופצייה שחשבנו היא לא לקחת נסיעה ארוכה וישירה לאיים, אלא לעצור בדרך וללון כל פעם בכפר\ עיירה אחרת. השאלה אם ישנן אטרקציות בדרך מבנקוק לאיים שניתן לראות בדרך?

תודה מראש על הסבלנות וההתייחסות!

sani48

New member
תתשובה חלקית

קודם כל לגבי הטיול גיפים,מציע לך לפנות לכוכב הצפון,אין אצלו מופעים של בעלי חיים וכל השטויות האלה(הוא גם נגד זה)אפשר לעשות דרכו גם טרקים רגלים למקומות פחות מתוירים,ויש גם טיולי גיפים מאורגנים(אבל הרבה פחות המונים וממוסחרים מרד בריק/טאנה),תיצרו איתו קשר והוא בטוח יוכל לתאם לך משהו שיתאים לכם-
https://www.facebook.com/northstarchiangmai
ינואר זה חודש מצוין ובדרך כלל יש מזג אויר טוב בשתי הצדדים של האיים,אני עשיתי טיפוס צוקים בריילי(דרך אגב קראבי זה לא אי אלה מחוז וחוף ריילי נמצא שם),יש גם רבע שעה הליכה מריילי את חוף פרה נננג,שזה אחד החופים הכי יפים בתאילנד,וגם שם אפשר לעשות טיפוס על צוקים בים,זה חוויה נחמדה מאוד,תקחו רק בחשבון שריילי זה חצי אי שהולכים בכמה דקות הליכה,אין שם הרבה אטרקציות והחיי לילה די יבשים(במילים עדינות),כך שתקחו בחשבון שיכול להיות שיהיה לכם קצת משעמם,זה אזור שמתאים בעיקר לזוגות,אלה אם כן אתם אוהבים מקומות שקטים כאלה,במידה ותיהיו שם,אז תכלו לשלב גם את קופיפי שנימצאת לא רחוק משם(שעה וחצי במעבורת),לגבי המעבר לצד שני של האיים,זה או טיסה מפוקט/קראבי לקוסמוי,או נסיעה ארוכה פלוס מעבורת,סיפור של משהו כמו 8 שעות,לגבי אוטובוס מבנקוק לאיים,היו המון גניבות,אבל זה קורה בדרך כלל באוטובוסים שיוצאים מהקאוסאן(איפה שרב הישראלים מתנחלים להם)באוטובוסים ממשלתים זה פחות קורה(אבל עדיין שום דבר לא מובטח),לפעמים יש מבצעים טובים של אייר אסיה,ואז ההפרש לא כזה משמעותי(אבל זה תלוי גם לאיזה אי תטוסו)

sweet girl92

New member
תודה :)

תשובה חלקית אבל מספקת. יש מצב שכבר סגרת לנו כמה קצוות פתוחים..

קרלטון

New member
ממליץ בחום על טיפוס המצוקים שבריילי

הייתי שם לפני כמה שנים (ישנו באאו-נאנג) ולקחתי קורס עם אחד המדריכים מאאו-נאנג. בכל בוקר שיט של כמה דקות מאאו-נאנג לחוף ריילי, טיפוס, ארוחת צהריים במקום שהם מספקים עוד קצת טיפוס ושיט חזרה אחה"צ לאאו-נאנג. אחרי המאמץ השרירים תפוסים ומאומצים אז מסג' תאילנדי חובה. יש כמובן גם סוכנויות שמתחילות בריילי עצמו ולא מציעות את השיט הלוך וחזור. יש קורסים של יום, שלושה ימים ויותר. דרך אגב, ריילי זה לא אי, זאת רצועת חוף עם מצוקים מצדדיה כך שמבחינה מעשית אפשר לכנות אותה "אי" אבל לא גיאוגרפית.

sweet girl92

New member
לא יודעת אם ניקח קורס של כמה ימים אבל..

בהחלט השארת את טיפוס הצוקים ברשימת המאסט שלנו

רציתי לשאול איך הגעת לשם? יש שם איזו סוכנות מסודרת? הבנתי שהגישה למקום קצת מוסתרת ולא הרבה מכירים את האטרקצייה (כי הרוב באים בשביל החוף..).

sani48

New member
• עד שקרלטון יענה לך

האטרקצה בריילי/פרה ננג לא מוסתרת,זה האטרקצית הכי מפורסמת שמה,יש סוכנויות בצד המזרחי של ריילי שמארגנות את זה,כך שאין מצב שתפספסי את זה

קרלטון

New member
אולי ישראלים לא מכירים

כי הם מקובעים על הרשימה שהעבירו להם "המבינים"...
ברגע שתגיעי למקום קשה יהיה לפספס. לא מדובר בנקודה אחת ספציפית עם גוף אחד שמנהל את זה - פשוט, חלק מהטבע שם זה צוקים, שיש בהם סדרה של מסלולים מבולטים באיזורים שונים, וישנן סוכנויות באיזור (גם בריילי עצמו וגם באאו-נאנג) שיציעו לך התנסויות כאלה ואחרות, החל מחצי יום והלאה. הן לא מתחבאות, השלטים נמצאים בחזית
אני מבטיח לך שלא תצטרכי כישורי בילוש מיוחדים... את סוגרת עם אחד המדריכים והם לוקחים אותך למסלולי הטיפוס השונים. ספציפית אני הלכתי על מדריך תאילנדי אשר נשוי לבחורה אמריקאית, יש (או לפחות היתה להם אז) להם סוכנות באאו-נאנג, ברחוב הראשי, יש לו עוד שני עובדים בעסק וזהו. הבנאדם פשוט טס למעלה במצוקים כאילו זה מישור.

קרלטון

New member
אחרי קריאה נוספת של השאלות שלך

אז אני חייב להגיד שקודם כל אהבתי את הראש שלכן, של לנסות דברים בצורה שונה, זו בדיוק הגישה בה הלכתי כשהגעתי בפעם הראשונה, כמטייל, לתאילנד. אתן תראו מתאילנד ותחוו אותה בצורה הרבה יותר מעמיקה מאשר מי שרץ בין האטרקציות הפופולריות אצל ישראלים במטרה לסמן וי על מה שאמרו לו שחייבים לעשות.

המסר הבסיסי שאני רוצה להעביר לכן - תאילנד מתאימה פרפקט לראש הזה - אין צורך לתכנן ולהזמין הכל מראש, יש המון אפשרויות לינה בתקציבים שונים, בכל מקום אפשר להסתדר. התחבורה הציבורית היא קלה וזמינה, גם היא בתקציבים שונים. אין מה לחשוש יותר מדי מגניבות ולא צריך לקנות כל פראנויה שמישהו סיפר לכם עליה - אם אתן מתנהלות עם הגיון בריא - קומון סנס - תאילנד בטוחה וקלה. למשל, לא שמים דברי ערך בתיקים הגדולים - ולא משנה באיזו מדינה מטיילים. אז מה יגנבו לך משם, את הבגדים? את תיק כלי הרחצה? מגבת?
הכסף והדרכון אתך, אם את לוקחת סלולרי אז בטח שאתך, אין מה להילחץ. כן, הבדלי המחיר בין הטיסה לאוטובוס משמעותיים. בתור שתי מטיילות צעירות אתן יכולות להסתדר יפה מאוד עם אוטובוסים, שהם דרך אגב הרבה יותר נוחים מבארץ.

כן, לעצור בדרך במקומות "שוליים" זה רעיון טוב. האטרקציות הכי גדולות זה האנשים שתפגשו.

sweet girl92

New member
הרגעת אותי קצת

הקטע של התחבורה הציבורית באמת הלחיץ אותנו. תחבורה נוחה ופשוטה זה בדיוק מה שאנחנו צריכות :)
אני מתארת לעצמי שיהיו הרבה דברים שנגלה כשנגיע ונרצה לעשות. מה שאני חוששת זה שבגלל שרוב המטיילים שמגיעים לתאילנד הם בעיקר בראש של בטן-גב והאטרקציות הרגילות, נסתבך בהתמצאות באטרקציות אחרות, ובגלל זה אנחנו מנסות לתכנן ולדעת כמה שיותר פרטים כשאנחנו עדיין בארץ.
אנחנו מגיעות לתאילנד אחרי חודשיים בניו זילנד, ואני חייבת להגיד שאת ניו זילנד היה לי יותר קל לתכנן.. חח.. בתאילנד אני נתקלת בהרבה אטרקציות סופר מעניינות (כמו מפל הטי לור סו, או מערות קאו לואנג ועוד ועוד...) שההגעה אליהם נורא מסורבלת\לא ברורה...

למעלה