כמה זמן לקח לכן להתאושש מדלקת סימפונות?

מור שלז

New member
כמה זמן לקח לכן להתאושש מדלקת סימפונות?

אני אסייג ואומר שאני יודעת שזה פורום אינטרנטי ולא מקום לקבל תשובות רפואיות. ואני מתכננת להתייעץ עם הרופא מחר.

יחד עם זאת, כן מעניין אותי לשמוע מנסיונכן: מי שהיתה לה דלקת סימפונות. תוך כמה זמן התאוששתן? תוך כמה זמן זה הפסיק להפריע באימונים?

היום יצאתי לאימון פארטלק בערב (בעקבות תובנות שעלו בפגישה שלי אתמול עם אבי דה-פילוסוף שמייעץ לי לגבי המתאמנים שלי וגם לגבי), פעם ראשונה מאז דלקת הסימפונות שתקפה אותי לפני כחודשיים.

באחד הקטעים המהירים הופיע פתאום קוצר נשימה. לא חמור כמו שהיה לי לפני שבועיים בבדיקת המאמץ שנאלצתי להפסיק, אבל עדיין מפריע מאוד.
בקטע המהיר הבא - זה שוב הופיע.

אני מניחה שמדובר בשאריות של דלקת סימפונות (זה מה שרופא הספורט טען לפני שבועיים בעת בדיקת המאמץ).
אבל בכל זאת - כבר מלא זמן.

אז לבוגרות המחלה המעצבנת הזו: תוך כמה זמן התאוששתן לגמרי? מתי זה הפסיק להפריע לכן באימונים?

ממה מיה

New member
אמנם אני אסמטית אבל זה שונה

לא מתיימרת לייעץ במקרה שלך וכדאי לעשות בדיקה מעמיקה עם רופא שמתמחה בריאות.
במקרה שלי אומר שכילדה היו דיעות חלוקת בין הרופאים, היו שאסרו עלי פעילות דופנית והיו שדווקא המליצו. בסופו של דבר הלכתי עם ההרגשה והתאמנתי שנים בג'ודו, מה שלדעתי רק הביא לשיפור.
טפו טפו טפו כבר עשר שנים לא משתמשת בוונטולין. מקבלת לפעמים התקפים קצרים כשאני נחשפת לאבק/עשן סיגריות/תרסיסים אבל אחרי כמה נשימות עמוקות ושיעולים עובר לבד ושלמחתי לא מפריע לי בריצה.
שולחת לך המון איחולי בריאות וממליצה בחום ללכת למומחה להיבדק

למעלה