מספר עקרונות.
שנכונים לכל אומנות לחימה ספורטיבית, דהיינו מסגרת בה אתה עובד לפרק זמן מסוים ונח פקר זמן אחר.
1. משך העבודה. ה"סט"צריך להיות ארוך, עליך להיות במצב עבודה למשך דקה לפחות, דהיינו הסט צריך להיות מורכב משנים-שלושה תרגילים, כאשר בכל תרגיל יש לבצע כ-15-20 חזרות, מנגד יש להגביל את משך המנוחה, המנוחה היא דקה, בדיוק כמו המנוחה בקרב בין הסיבובים.
2.מצב מנטאלי, להבדיל מענפי ספורט אחרים או עבודה מחדר רגילה בחדר כושר, בה מטרת העל היא לדחוק, להרים או להניף בלחימה העומס הפיזי הוא מן תופעה שולית שלא צריכה להפריע למהלך הקרב. לדוגמא.... בקרב עמידה אני זורק סדרת מכות "ריקות" לעבר היריב כדי לפתוח לעצמי פרצה ל"פאוור שוט", כמובן שסדרת המכות קשה לי ולקחת הרבה אנרגיה אבל אני מרוכז בעצם לא בכאב ולא בעייפות אלה ביריב שלי.
אותו הדבר אני עושה במהלך אימון הכושר, מתרגל לחשוב בקרירות ובצלילות במהלך העבודה...
3. התרגילים- לחיטוב שריר או הדגלת מסה אנחנו מעדיפים תרגילים שעובדים על שריר מאד ספיציפ בכדי לרכז את העומס על אותו השריר ולהשיכ תוצאות יעילות ככל שניתן. בלחימה מאידך אנחנו מפעילים בד"כ קבוצת שרירים או אפילו את כל הפלג. לכן גם התרגילים המאימים יהיו כאלה.