חדשות רעננה

עומר247

New member
חדשות רעננה

אקים פירסמה מדד חדש על שילוב בעלי מוגבלות שכלית בחברה; רעננה במקום הראשון
מבין הערים הבינוניות, אשדוד בגדולות ודימונה בקטנות
http://www.akim.org.il/madad-hachlala-city

מהפיכת הבריאות בגני הילדים ברעננה החלה, צפו בוידאו
http://youtu.be/vDrnkbUlk9o

מחירי השכירות לעסקים ברעננה ירדו ב- 4% ברבעון 3 של 2013, בכפ"ס דווקא עלו באותו האחוז
http://www.themarker.com/realestate/1.2208686

העובדים הזרים שובתים, בעלי המסעדות קורסים, כמו למשל מסעדת ספוט ברחוב אחוזה
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/537/153.html?hp=1&cat=402&loc=10

הכירו את הסטארטאפ אירידייז מרעננה, שפיתח מענה לצורך בשיפור תפוקה של עובדים
http://www.telecomnews.co.il/הסטארטאפIridize-להדרכה-אישית-על-האפליקציות-והיישומים-הארגוניים.html

כתבה על הסניף החדש של בורוכוב 88 באחוזה
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/268320

גלידרייה חדשה בשם דנזו ג'לטו עוברת בקרוב מאבן יהודה לסניף של יוגורט "לבן" באחוזה

ארזS

New member
בקשר למהפיכת הבריאות בגני הילדים.

א. זה התחיל כבר לפני יותר משנה.
ב. זה כמובן נהדר, אבל בי אישית זה מעורר קצת גיחוך בהכירי המון הורים וילדים שמדברים על לאכול בריא בגן, אבל מה הם אוכלים בבית ?
בדיוק את מה שכאן אמרו שלא טוב לאכול...

ארזS

New member
עומר...

אני מקווה כמוך למען בריאות כולנו, אך הבעייה היא שבחלק גדול מהבתים אוכלים אוכל קנוי כולל מעובד.
אתה צריך לראות מה קורה בימי שישי בכל החנויות של האוכל המוכן לשבת.
זה ענף שהתפתח מאוד באזורנו בשנים האחרונות, [והרבה יותר מאשר באזורים אחרים], כי מסיבות שונות במשפחות רבות מעדיפים לקנות אוכל מוכן ולא לבשל.

עומר247

New member
נכון, גם אצלנו בבית

אבל אולי חינוך מהגן ישנה משהו בעוד 20 שנה מהיום..

32103210

New member
נכון ,מדוע שההורים "יריבו " עם הילדים

שהצוות החינוכי בגן יעשה את זה,,,,ובבית ניתן להם מה שהם רוצים-רק שיהיה לנו שקט,,,,

ארזS

New member
והעיקר לפרסם בראש חוצות

שדואגים לאוכל בריא לילדים בגנים...

buzzinga

New member
מאוד לא מסכימה

יש לי ילד בגן יול"א וחשוב לי מאוד מאוד שיאכל אוכל בריא בגן היות ואלו הארוחות המרכזיות שלו במהלך השבוע.
בנוסף, החינוך לאוכל בריא מאוד משפיע על מה שהם רוצים ואפילו דורשים בבית.
אם לא נתחיל חינוך להתנהגויות נכונות כבר בגיל הגן, אח"כ יהיה קשה מאוד לשנות משהו.
עשו את זה בנושא הבטיחות בדרכים (והילדים של היום כבר לא מוכנים לנסוע מטר אם הם לא חגורים), עושים את זה בנושא המחזור (והילדים אכן מביאים את זה הביתה ודורשים למחזר בבית, אפילו שההורים לא ממש "בקטע") ועכשיו הגיע הזמן לחינוך לתזונה נכונה.
נקודה אחרונה -
כמו שאמרו בסרטון, לאכילה קבוצתית יש כוח גדול מאוד והילדים מוכנים לנסות דברים שלא היו מנסים בבית.
גם אם אתאמץ מאוד בבית, לא סביר שאצליח לשכנע את הבן שלי לטעום דברים שלא נראים לו טעימים (בערך כל דבר חדש בגיל הזה...). לעומת זאת, אם הוא יראה ילדים אחרים טועמים או אוכלים ונהנים, הסיכוי שיטעם עולה משמעותית.

אני מאמינה שהשינוי יגיע בעוד כמה שנים. צריך להתחיל מתישהו כדי שזה יקרה.

ארזS

New member
עם מה בדיוק את לא מסכימה?

עם העובדות שכתבתי?
כל מה שכתבתי אלה הן עובדות.

אינני כותב שום דבר שאינו עובדה, מקסימום אני שואל ומתעניין.

אבל כל הדברים שכתבתי לעין הם עובדות מוצקות, לצערי הרב, כך שאינני מבין עם מה את מאוד לא מסכימה.
ולגבי הניסיון שיש לי עם יול"א, עם ילדים וגם נכדים, ועם אוכל... לא אני הנחתום שיעיד על עיסתו...

רק אגלה לך סוד בקצרה שאצלנו בבית אני הוא הטבח, ושאף אחד מבני ביתי לא מוכן לאכול אוכל קנוי וגם לא לאכול בחוץ, מלבד פיצה לעיתים רחוקות, וגם בשמחות ובאירועים הם ממעטים לאכול (לצערי, אני דווקא אוהב לאכול במקומות מסויימים, בעיקר בבופה המקדים ולא מנה עיקרית בעשר בלילה...), מה שיוצר לעיתים בעייה כשאני לא בסביבה...

ועכשיו שוב ברשותך: עם מה בדיוק את לא מסכימה ?

buzzinga

New member
אולי חסרה לי מילה

לא מסכימה עם הגיחוך בעיקר.
מכירה הרבה מאוד הורים סביבי (כולל אותי) בעלי מודעות שהולכת וגוברת ואנשים חוזרים לבישול הביתי או לפחות משתדלים.
אם ניקח את מקום העבודה שלי כדוגמא, נראה שכולם מבשלים עצמאית ובקושי קונים אוכל מוכן. זה מה שאני רואה בשכבת הגיל שלי.
גם אם אנשים קונים בחוץ אוכל מוכן, עדיין יש מקום לחינוך במסגרות שמהוות חלק כ"כ נכבד ביומם של הילדים.

אגב - אני איתך בעניין האירועים. האוכל בהתחלה תמיד הכי טוב ומנה עיקרית בשעות כאלו היא אכן אבסורד...

ארזS

New member
הגיחוך הוא בגלל שבתוך עמי אני חי.

אינני יודע עם כמה אנשים את נפגשת, עם כמה את מדברת, ואני מתכוון לדיבורים בעניין שלשמו התכנסנו: האוכל שלנו.

אני יודע דבר אחד וזה שאני פוגש במאות אנשים בכל שבוע, בעבודה ומחוצה לה, וכפי שכתבתי לעיל אני מדבר אך ורק על עובדות.

והעובדות הן שמספר המקומות בעירנו שמוכרים אוכל מוכן (ואינני מתכוון למסעדות ובתי קפה) עולה בהתמדה ובאופן ניכר, (ואדגיש אם זה לא הובן שאני מתכוון לנעשה בעירנו, שכן זה נושא הפורום), ומה לעשות שבבתים רבים בעירנו עדיין מעדיפים את אופציית קניית האוכל המוכן (טרי, בעיקר בימי ששי, אך גם קפוא, להכנה מהירה בשאר ימות השבוע, בעיקר ע"י הילדים כשההורים לא בבית).

מכיוון שאינני מעוניין לפגוע באנשים או להצביע על הסיבות שגורמות לקורה לעיל, אשאיר לך לחשוב על הסיבות.
את הרי תושבת רעננה, כן? אז את אמורה להבין בדיוק למה אני מתכוון.

buzzinga

New member
לא אתווכח איתך

אם אתה אומר שאתה פוגש מאות אנשים, אין לי מה להוסיף היות ואני לא ממש פוגשת את אותן כמויות אבל אני יודעת מה קורה אצל חבריי ואצל הקולגות שלי לעבודה (שנמצאים כולם באיזור שלנו).
אני בקושי מכירה את המקומות שמוכרים אוכל מוכן (פרט ליריד בקניון) כי אלו לא מקומות שאני מגיעה אליהם ולכן לא כ"כ יודעת על מה אתה מדבר. אולי אתה צודק.

בכל מקרה - אני מברכת על הנסיון לשינוי. זה יכול לעשות רק טוב.

ארזS

New member
חלילה וחס להתווכח.

אני חושב שזה דיון מעניין ולא שום ויכוח.

את סיפרת שאינך מכירה, אני סיפרתי בצער רב שאני מכיר, ושלצערי, באמת לצערי זה המצב.
הצער והגיחוך הם בין היתר בגלל אנשים שמדברים בפומבי בעד אוכל בריא בגני היול"א, ואני מאוד בעד אוכל בריא ומזין, במיוחד בגילאים האלה שהילדים מתפתחים, אך בבית אותם אנשים לא מקפידים על הדבר שעליו הם מדברים.

כל טוב ורק בריאות לכולנו.

לידיעה בלבד בנושא אוכל מוכן

ברעענה ישנם כמה וכמה מקומות של ירידי אוכל מוכן וביחוד בסופי שבוע
החל בבית של יפת ברחוב ירושלים ליד כפר בתיה... משם יש בבית חבד .. לאחר מכן יש בשיפוד והמנגל .. לאחר מכן בנגימה לאחר מכן באזור תעשיה
ברעננה לפחות 3 מקומות . לאחר מכן יש ברחבת פוזין ברעננה אחוזת החומוס . באחוזה את חומוס תנעמי.. ברחוב רמבם .. באולמי השרון צומת רעננה כפר סבא

כמויות האוכל שנמכרות במתחמי רעננה כפר סבא . הם ברמת כמות היכולה חהספיק ל5 דוויזיות .....

יש מקומות שהאוכל הוא ללא חומרי שימור יש מקומות שהאוכל הוא ממיטב המוצרים . יש אוכל ברמת קייטרינג יוקרתי .. אבל יש גם אוכל אחר

באם לא היו להם קליינטים הם לא היו מחזיקים כל כך הרבה שנים ולא היו נפתחים מידי פעם מקומות נוספים

לידיעה בלבד

השכיליני נא

"בישול ביתי" זה לא אומר אשה במשרה חלקית (מאד),
או לחליפין, עובדת משק בית שמבשלת עבור כל המשפחה?

ארזS

New member
אני מכיר גם

נשים שעובדות במשרה מלאה מחוץ לבית ויש בביתן אוכל ביתי טרי שבושל על ידיהן בשעות הערב או הבוקר המוקדמות או על ידי בני זוגן, ולא רק ע"י מבשלות כפי שציינת, שגם בזה התברכה עירנו, אבל זה עוד טוב...

buzzinga

New member
לא רציתי להכנס לעניין...

ברור שבישול בבית דורש זמן, משאב שלרובנו אין ממנו מספיק, בטח בבתים בהם שני בני הזוג עובדים במשרה מלאה (וזה סוג האנשים שאני מכירה בעיקר). אבל גם שם זה אפשרי.
יש גם הבדל גדול אם צריך לבשל לילדים בגיל בי"ס (כמויות גדולות יותר בתדירות גדולה יותר) או לגילאי גן (אלו שנמצאים ביול"א, למשל, לא צריכים בישול במהלך השבוע, רק בסופ"ש, שזה כבר לא סיפור גדול בכלל).
אולי בעוד כמה שנים אחשוב אחרת כי דרישות היומיום ישתנו.
ובינתיים, אני משתדלת לא לשפוט אף אחד, לכולנו אילוצים כאלו או אחרים וסדרי עדיפויות. אני גם לא נכנסת לכיס של כל אחד.
אם העובדה שמשפחה אחת קונה יותר אוכל מוכן ובחסכון זמן שזה יוצר לה נמצאת יותר יחד, הורים וילדים, ייתכן שזה אפילו עדיף. לא יודעת.

את מוצאת חן בעיניי

חסרים בינינו אנשים שלא שופטים אף אחד, ומוכנים להודות שהם לא יודעים.

buzzinga

New member
אני לא חפה מפשע, תאמיני לי...

אני מאוד מאוד ביקורתית אבל מאוד משתדלת להבין שלאנשים שונים דעות שונות והסתכלות שונה על הדברים.
אני יודעת שאני לא יודעת הכל אבל יותר מזה, אני יודעת שזמנים משתנים ומה שהיה לפני 10 שנים לא רלוונטי להיום, בטח לא מה שאנשים פה מכירים מלפני 20 או 30 שנה.

למעלה