טבעות

פלפלית79

New member
וידוי ושיתוף

אז בפעם הראשונה אני יכולה להודות (לפחות בפני עצמי) בפה מלא - יש לי הפרעות אכילה.
וכנראה חמורות.

לפני 10 חודשים עברתי ניתוח טבעת.
מאז ירדתי את כל מה שהייתי צריכה.
הBMI שלי עמד נכון ללפני 3 שבועות על 24 (אולי אפילו פחות).
נראה לי שאני מוגדרת רזה לכל דבר ועניין.
מקבלת מחמאות מפה ועד להודעה חדשה, קונה בגדים במידות ובחנויות שלא חלמתי עליהן והמשקל מראה מספרים שנראה לי שמעולם לא ראיתי....

אלא שלפני 4 שבועות, כנראה בגלל מצבי לחץ אישיים, הטבעת ננעלה לי (ולא בפעם הראשונה) ונאלצתי לפתוח אותה ב-1 CC (חצי ושלושת רבעי לא הספיקו).
מאז, אני לא מפסיקה לאכול.
לא מצליחה לשלוט על מה שנכנס לי לפה.
אוכלת ואוכלת ואוכלת - ממש כמו לפני הניתוח.
למעשה - אולי אפילו יותר גרוע מאשר לפני הניתוח.

ב-4 שבועות עליתי 9 ק"ג.
ואם מחר לא אלך לסגור את הטבעת (וברור שאני הולכת לסגור אותה ברבע או חצי) - היד עוד נטויה.

אז עכשיו, לצערי, נפל לי האסימון (שמשום מה לא נפל לפני הניתוח) - יש לי הפרעות אכילה.
אני מאד מאוכזבת מעצמי שאין לי שליטה ושללא הטבעת סגורה בהגבלה מתאימה אני פשוט לא מצליחה (שוב) לשלוט על האוכל.

אני כנראה צריכה לעבוד על עצמי עוד הרבה.
הרבה מאד.

בעיקר נפשית.

תודה על שקראתם.

almog2020

New member
שאלה שמעניינת אותי

היי לכולם שוב, יש לי 2 שאלות. נכון להיום אני מרוצה מקצב הירידה במשקל שלי... יש שבועות של 1.5-2 פחות, ויש שבועות של מאתיים גרם פחות. אני מדי יום שישי רושמת את התוצאה בטבלה וברוך השם לא ראיתי אף עלייה , אבל מה שמסקרן אותי הוא - אני אוכלת כמויות מאוד מזעריות ושותה המון מים, איך זה הגיוני שעוד לא חוויתי ירידה של מעל 3 בשבוע? אני מרוצה מאוד כרגע ולא משתוקקת למעבר אבל זה כן מעניין אותי, הרי משורוולים שאוכלים מעט מאוד כן מדווחים על ירידות שבועיות גבוהות לא? האם זה בגלל שזו טבעת או כי הכמויות שלי קטנות אבל לא מחולקות לכל 3 שעות? (הכמויות לא כוללות מתוק, אלא בעיקר פשטידות רכות וגרבר) ושאלה 2 - האם ידוע למישהו האם תה טיבטי מזיק למטובעים/משרוולים יותר מלאחרים ? אני משתמשת אולי פעם בשבוע מכוון שמרגישה תחושת נפיחות למרות הכמויות הקטנות. תודה וסליחה על החפירה

אפשרית

New member
סגורה 8 כאילו לא קרה כלום

שלום לכולם,נותחתי 1.11 אני סגורה מלפני שבועיים על 8
ואני אוכלת כאילו לא עשיתי ניתוח
זה ממש מטריד אותי
למרות שיש ירידה של 10 קג' רק בחודשיים הראשונים,
בחודש השלישי לא היתה ירידה.
מה לעשות,זה ממש מטריד כאילו לא סגרו

מתוקה, צרת רבים חצי נחמה..

כולנו כאן איתך.
וזה לא נעים בכלל לדעת את זה, אבל מתוך מודעות אפשר לעשות שינוי.

אופירA

New member
מנהל
מה??? יורדים 12 קילו בחודש אחרי 10 חודשים?

ואחרי שירדו כבר 40 ק"ג???
איך זה שאני עם כל הניסיון שלי לא שמעתי על אף משורוול כזה?
ספרי לי (ותוכיחי את דברייך) מי המשורוול שאחרי ירידה של 40 קילו, התרחשה אצלו ירידה של 12 קילו בחודש ה-11?...
עד כמה שידוע לי, ירידה כזו תתרחש רק במקרה של קטיעת איבר...

אני שואלת אותך - איך זה הגיוני 3 קילו בשבוע, אחרי ירידה של 40 קילו, ואחרי 10 חודשים מהניתוח...?
מאיפה בא הסוג הזה של היגיון?

קצת מרגיש לי שה"היגיון" הזה, אינו אלא הרצון להוריד 80 קילו, נו כבר, שיירדו, בלי קשר בכלל לתהליך הבריא שנחוץ לגוף ולחוכמה שבה הוא מתנהל...
אנחנו רוצים להכתיב לגוף שלנו את מה שבא לנו, בלי להבין בכלל עד כמה הוא מורכב ואיך הוא מתקיים. למזלנו, הוא נלחם בנו ומנסה להתקיים הכי בריא שאפשר, בתנאים הבלתי הגיוניים שאנו מנסים לכפות עליו בשם ה"היגיון" הנ"ל.

תה טיבטי מזיק לגוף ולנשמה של כל אדם, לא משנה מה הוא. הוא ממכר, הוא גרוע.
יש אינסוף פתרונות לא ממכרים וטובים הרבה יותר, וגם חזקים (2 הפתרונות האחרונים ברשימה המצורפת).

היי אפשרית

יכולה לספר לך שאצלי ההגבלה המורגשת הגיעה רק בסגירה של 10, כך שזה מאוד אישי, והגיוני שאת לא מרגישה הגבלה בסגירה של 8.
היום אני סגורה 8.25 וכאילו אין לי טבעת (אבל יש הריון וזה הרבה יותר חשוב), יכולה לאכול חופשי אפילו בלי לשתות לפני.
בקימור, תמישיכי לסגור בהדרגה (לפחות 3-4 שבועות בין סגירה לסגירה) ובחוכמה, אפילו שלפעמים מתחשב לסגור סגירה גדולה, זה לא מומלץ והיא יכולה להינעל פתאום בלי שום התראה של הגבלה קודמת.

אופירA

New member
מנהל
מרגע הניתוח, לא היתה לך שום הגבלה?

סגרת מאז הניתוח סגירה שלישית?

אפשרית

New member
לא הוגבלתי

זו סגירה שלישית ואין לי הגבלה בכלל
לפעמים נתקע לי בבית החזה ואני נושמת וזהו
אבל מעבר לזה לא היתה הגבלה מעולם

אופירA

New member
מנהל
מצוין, אז הכל בסדר ונורמלי.

עדיין לא התפתחה הגבלה, וקצת מתחילה, ובהמשך תתפתח ועוד איך.
תמשיכי לסגור בקצב של 4 שבועות.
מ-8 תסגרי ל-9, ובשום אופן לא יותר. גם אם הרופא וראש הממשלה יגידו לך יותר. זה הרבה מאוד מ-8 ל-9. תשתי המון מים אחרי זה, כי יכול להיות שזה יהיה הרבה מידי.
אחרי שבועיים מהסגירה ל-9 תדווחי לנו.
אם את מאוד שמנה ומאוד מאוד בבעיה - את יכולה להמתין 3 שבועות בין סגירה אחת לשנייה. אבל רק אם באמת קשה לך.

אפשרית

New member
מ8 ל 8.5

הייתי אתמול באסותא דר' שחר אמר לסגור ל 8.5
הוא אמר שזה טבעי שאני לא מוגבלת ולא להיות בחרדה
הסגירה הזו היא אחרי שבועיים
טרם קבעתי פגישה אולי אקבע לעוד 3 שבועות לסגור ל 9

תודה

אופירA

New member
מנהל
מה שהכי חשוב כרגע, זה שתלמדי את הסגירה החדשה

היא עשויה להשתנות מפעם לפעם, במשך השבועות, וחשוב להיות מעודכנת מה בדיוק רמת ההגבלה, לפני סגירה נוספת.

אפשרית

New member
הייתי בחרדה

אמנם ירדתי כ 10 קג בשלושה חודשים
הולכת לטיפול
אבל העובדה שאני יכולה לאכול ללא הגבלה נורא הלחיצה אותי
ומענין שסגר לי רק 0.5 ולא 1
אולי לטובה
היום אני על נוזלים ונראה מחר איך מתקדמים
ממשיכה עם הויטמינים
מה עוד?

almog2020

New member
קודם כל תודה רבה

האמת התכוונתי לזה שמתחילת התהליך לא יצא לי לרדת 3 בשבוע , מובן לי לגמרי שהיום זה בגדר חלום ואני שמחה על כל חצי קילו שאני יורדת אחרי ה-40. סתם מסקרנות, אני באמת מרוצה במקום שאני, ללא הטבעת רוב הסיכויים שהייתי היום 20 קילו יותר מאשר 40 פחות. לגבי הרשימה שצירפת לי תודה רבה רבה!!! לא ידעתי שתה טיבטי ממכר והוא יכנס לפח.

אופירA

New member
מנהל
טבעת שונה משרוול, בכך שתחילת התהליך שונה

בשרוול מטבע הדברים הירידה מהירה מאוד בהתחלה, ומואטת בהמשך.
בטבעת בדרך כלל בהתחלה אין הגבלה של הטבעת וכמויות המזון לא כל כך קטנות, אז הירידה יותר איטית, ומואצת בהמשך כשההגבלה מירבית והכמויות קטנות מאוד מאוד.
אבל לא 12 קילו בחודש!!!

בפורום היקר הזה לימדו אותי על נוראות התה הטיבטי, ואני שמחה להעביר את המידע לאחרים. כמו כן לימדו אותי את רשימת הכלים המהממת הזו, ואני שמחה לפרסמה בכל עת.
אני השתמשתי באבקת נורמלקס או פגלקס כמה שנים, במינון יותר נמוך מהמומלץ, וראיתי ניסים ונפלאות.
היום אין לי צורך בה, לאחר שהתחלתי לאכול בקביעות לחם מקמח מלא עם 10% סיבים תזונתיים - פשתן טחון + פסיליום, ואני רואה ניסים ונפלאות...

המודעות שווה הרבה מאוד

אף אחד מאיתנו לא הגיע לניתוח בריאטרי ללא הפרעת אכילה כלשהי, גם אם היה לנו קשה מאוד להודות בזה.
תפסת את זה בזמן, והעלית את זה למודעות, ואין לזה מחיר.

אופירA

New member
מנהל
אכן, חשובה מאוד המודעות

כי אם את רוצה לעבוד על עצמך, צריך לדעת באיזה כיוון נחוצה עבודה, כדי לא ליגע לריק.

למעשה, הבעיה שלך היא לפני כן - לא בעיית חוסר השליטה על האכילה, אלא בעיית הרצון להיות רזה מאוד מאוד.
ב-10 חודשים הגעת ל-BMI24, שזה רזה מאוד עבור אדם שהיתה לו השמנת יתר כזו גדולה עד כדי כך שהוא היה זכאי לניתוח במסגרת סל הבריאות!
וזו גם הרזיה גדולה מאוד בתקופה מאוד מאוד קצרה.

זו לא הרזיה שאפשר לשמור עליה. לכן לא פלא שאת עולה בקלות במשקל.
הגוף היה בסטרס, והוא מעוניין לפצות עצמו על כך, ומי שמפסיד זו את.

אם תכניסי שוב את הגוף לסטרס, לא תוכלי להשתלט על הרצון של הגוף לפצות את עצמו שוב. לכן אינך יכולה לשלוט על האכילה.

גם אדם שצם כמה שעות, ואח"כ הולך לאכול, מתקשה לשלוט על אכילתו, כי הוא רעב מאוד. אבל אדם שידאג לאכול כל שעתיים שלוש משהו, לא יהיה מורעב, ויוכל להחליט מה לאכול, לתכנן את אכילתו ולבצע את תוכניותיו!

אם את רוצה שליטה על האכילה, את צריכה לספק לגוף שלך תנאים סבירים, וכמובן גם לנפש.

אני במקומך לא הייתי סוגרת כלל, אבל בוודאי שאם את תתעקשי לסגור זה רק 1/4CC ולא 1/2CC. לא סגירה דרסטית שתחזיר את הגוף לסטרס ותמשיך את מעגל הקסמים אליו נקלעת כבר...
אני הייתי מציעה לאפשר לגוף להתאזן, ללמוד כללי אכילה נכונים מסוג שביכולתך להתנהל איתם (אנו לא מנסים ללמוד מה שמעבר לכוחותינו הנפשיים או מוכנותנו העכשווית), ואז לרזות בקצב איטי מאוד, שלא מכניס את הגוף לבעיה. לעבור תהליך מאוזן מאוד.

הפרעת אכילה היא הפרעת חשיבה, והיא שאת צריכה להיות רזה, ואם תהיי שמנה - סוף העולם ואחותו. וכמו כן, המחשבה שאת מבינה איך להיות רזה ולשלוט על האכילה, כאשר את לא באמת יודעת לציית לכללי הגוף והבריאות.
המחמאות הן שקר של העולם החיצוני. האדם יראה לעיניים וה' יראה ללבב.
המספרים על המשקל הם שקר, המידות של הבגדים שקר וכזב. מה לעשות? יש אמת, ויש אשליה.
המטרה שלי היא שהאמת תהיה הכי טובה שאפשר.

וכמו שאמרה לך "לא יכבה" - את בסירה אחת עם רבים שהגיעו ל-BMI24 ופחות, ועלו מהר מאוד בחזרה ברגע שנוצרה תקלה קטנטנה. כמובן גם שהתקלה נוצרה כתוצאה מכך שהרזון הושג באמצעות הגבלה חזקה מאוד מאוד של הטבעת.
ואני ממליצה כדי למנוע תקלות ולהשיג איזון, לא לסגור את הטבעת על הקצה, גם אם לא הגעת ל-BMI25. להגיע אליו באמצעים השמרניים, אם אפשר (ולוותר עליו אם אי אפשר ולהסתפק ב-BMI28 כל עוד אי אפשר פחות!), ולא ע"י טבעת סגורה מאוד. במשך השנים אי אפשר לסגור את הטבעת מאוד ללא שיהיו צרות. הוושט ומערכת העיכול מתקלקלים ועושים צרות. אז מראש כדאי להיעזר בטבעת בצורה הגיונית, ובשאר כלי העזרה להשלים את העזרה הנחוצה לנו כדי להתמודד בבריאות.

(ואז המנתחים לא יחשבו שניתוח הטבעת הוא בעייתי. כי הוא לא בעייתי, אלא השימוש ההתנהגותי הלא נכון בו בעייתי!).

פלפלית79

New member
תודה

אופירה, אני מודה שמאז כתיבת ההודעה חיכיתי רק לתגובה שלך (שכרגיל, לא אחרה לבוא)
כי ההגיון שבו את כותבת/מדברת "מדבר" אלי. מאד.

את כל הדברים שכתבת אני יודעת.
אבל לפעמים כשמישהו אחר (כמוך, שאני מאד מעריכה) אומר/כותב אותם - זה מרגיש טוב יותר. או נכון יותר.
ומחלחל.

כן, כנראה שאני צריכה ללמוד להתנהל טוב יותר עם הטבעת, למרות שאני לא מקיאה ביום יום (אלא רק כשהטבעת ננעלת מעצמה) אלא רק אוכלת מעט.
כנראה אני צריכה ללמוד אכילה נכונה יותר.
ללמוד לאכול במשך כל היום מעט ולא פעם-פעמיים ביום מעט.

אז המון תודה (שוב).
תודה גם ליתר המגיבות.

שמחה37

New member
בעיה עם האופירה הזו

אחרי תגובה שלה אין מה להוסיף:)

מסכימה עם אופירה, הגוף בסטרס אגב מכירה כמה מנותחי טבעת

שברגע שפתחו אותה העלו הרבה במשקל הגוף זה המכונה החכמה ביותר

הרעבה גורמת לעליה. מציעה לך להתנהל אחרת לקבל תמיכה תזונתית

לתת לגוף לרדת ממקום טוב ולא ממקום של הרעבה

מה שכתוב על המשקל לא תמיד הכי חשוב

כל גוף יש לו את המשקל שבו הוא מרגיש הכי טוב ונכון