טעם המלח בבישול...

טעם המלח בבישול...

היה לא מזמן שרשור על כמויות מלח בבישול
ודובר על כך שטעם המלח 'דוהה'

נזכרתי היום, תוך אכילת התבשיל שהכנתי אתמול:
ביום הבישול אני מרגישה בטעם המלוח פחות מאשר לאחר חימום מחדש

והפוך: לאחר חימום מחדש התבשיל מלוח יותר - ללא תוספת מלח.
 
זה קורה לי בעיקר עם מרקים

לא רלוונטי כל כך לתקופה זו של השנה

אכן יש תבשילים שבהם המלח דוהה אחרי חימום/בישול ויש שההיפך.
אגב, לא ניסיתי אבל הבנתי שכשמשתמשים במלח ים אטלנטי הוא שומר על הטעם שלו יותר זמן, גם אחרי בישול/חימים.
 
למעלה