נתרן-מלח

נתרן-מלח


אחד המוצרים הלא בריאים שנגיש לנו כל יום כל היום הוא הנתרן.
בכל חטיף
בכל מזון מעובד
גבינות
סלטים
פיצוחים
בכל תרכובת מזון
יש כמויות גדולות של מלח.

גם כאשר אני מבשלת אנו ממליחה במידה



עד כמה מודעים אתם לכך שהנתרן הוא זרז למחלות לב ולחץ דם גבוה?



כמה אתם נדיבים בבישול או בצלחת בדרישות המלח שלכם?
 

נטאשKה

New member
כמעט ולא

לפני כמה שנים ערכתי לעצמי גמילה ממלח. במשך חודש או חודשיים פשוט לא המלחתי כלום. כיוון שהרוב אצלינו בבית הוא בבישול ביתי ולא מעובד בעצם צרכתי רק את הנתרן הטבעי שיש באוכל כמו ירקות ופירות. בהתחלה הכל היה לי תפל. אח"כ התחלתי להרגיש ולהכיר את הטעם האמיתי של המזון


אני ממליחה לעיתים, מאוד מאוד במשורה, בעיקר כדי להעצים טעמים ולבנות במנה פרופיל מורכב יותר של טעמים, אבל לעומת אנשים אחרים שאני מכירה זה כמעט כלום.

הבעיה היחידה שעלתה מזה היא שעכשיו כשאני אוכלת בחוץ או אצל אחרים כמעט תמיד האוכל מלוח לי מדי ברמות בלתי נסבלות. אבל זה מחיר ששווה לשלם.
 

shron17

New member
גם אצלינו ממעיטים בהוספת מלח .

אני בעד הפתה במלח.
הרי רוב המוצרים ממילא מומלחים בעת הקניה ,כולל הלחם,
אז כמה שפחות מלח -כך בריא יותר לבריאות הלב.
 

123diet

New member
גמני ממעטת להשתמש במלח

אני כבר כמה שנים ממעטת להשתמש במלח
אבל גם בשמן, כולל שמן זית ובכלל במוצרים מעובדים

קרה לי דבר נפלא בעקבות זה. ראשית כמו שכתבה נטאשKה,
חזרתי להרגיש את הטעם האמיתי של המזון.
בנוסף היום שאני עוברת ברחוב, אני ממש מרגישה/מריחה את
הכימיקלים שבמזון, ריחות שפעם לא עמדתי בהם היום אפילו
גורמים לי להרגיש לא טוב.

לקח לי זמן להבין שאנחנו ממש מורעלים וכל כך רגילים לרעל
הזה שכל הטבעי והנכון לנו מורגש לנו פחות טוב.

תודה שהעליתם את הנושא
 

inbarush19

New member
מאודדדד נדיבה במלח........

תכל'ס?
מוסיפה לכל דבר.......

זה מוסיף טעם!

אה,וגם פלפל שטה!
 
אני עד הניתוח המעטתי במלח בלשון המעטה

פתאום השתנה לי הטעם והתחלתי להשתמש בו ...אמנם לא בצורה מופרזת אך בהחלט
מרגישה שחסר לי ....
 

ady18

Well-known member
מלח

מכורה
בתבשילים שמה נראה לי הרבה
ובירקות המון מלח חח
אבל מאוד אוהבת.
 

דינה97

New member
מודעות יש

זה הרצון לשפר את התזונה ולהפחית במלח קשה, התרגלנו לטעם מסוים באוכל
 
יודעת שהמלח לא בריא לנו

מנסה להפחית לא ממש בהצלחה גדולה, לכן משתדלת לתבל בתבלינים אחרים שהם ללא מלח על מנת להעניק את התחליף לתבשיל.
 
מודעת גם מודעת, בהחלט מתבלים את האוכל במלח,

דואגת שלא יהייה מלוח כמו הים התיכון.

היום אמרו שכל ביצה חמישית נגועה במחלות.

השניצלים שמוכרים מהלולים מכילים חומרים מסרטנים.

מתוק עושה סכרת.

מלוח עושה לחץ דם.

בקיצור הכל חשוד כגורם מחלות וממית אז לפחות שנמות
בהנאה .

לא ככה?
 
למעלה