גם בגלל שיותר טעים לי, וגם בגלל שאחוז השומן נמוך יותר (בנקניקים יש תכולת שומן כמו של שוקולד 30%).
אבל תכולת המלח והנתרן גבוהים אז אני מנסה לצרוך במינון...
חוץ מזה אין לי העדפות בפסטרמה - מה שיכול להשפיע "על המקום" זה אם יש מבצע במעדנייה על סוג מסויים (למשל "קנה 400 ג"ר שלם על 300 ג"ר").
אחרי כל כך הרבה כתבות אני חושבת שלא מומלץ לקנות נקניק, או פסטרמה רק מחזה עוף שלם
אני מכינה לבד חזה הודו מתובל בכל טוב וצולה בתנור. יוצא פשוט נפלא שווה .פורסים אחרי שמתקרר
ומניחים בקופסה במקרר מוכן לכריך או לתוספת בתאבון
ככה אני יודעת בדיוק מה יש בפנים ואני שקטה (יחסית) כי הם מקבלים רק את האנטיביוטיקה של התרנגולת....כל השאר שלי, אז יש פחות מלח וללא סוכר בכלל וללא חומרים משמרים.
אמנם חיי מדף קצרים יותר, אבל יותר בטוח.
מצרפת מתכון של הגולש "צלשף" שהוא שף מקצועי וגולש בפורום מתכונים ופרסם היום או אתמול את המתכון הזה.
רכיבי המתכון:
1/2 חזה או שלם חצוי לשני אונות
למרינדה :
2 ראשי שום חתוכים לרוחבם על קליפתם
8 עלי דפנה
20 גרגירי פלפל אנגלי
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כף מלח
2 כפות סוכר
2 כפות פפריקה מתוקה
מים לכדי כיסוי
לערבב את כל חומרי המרינדה בקערה גדולה ולהשרות את חזה ההודו במשך שלושה ימים במקרר .
לציפוי :
3 כפות דבש
2 כפות פפריקה מתוקה
שבבי שום בנדיבות
אופן ההכנה:
לצפות את חזה ההודו בתערובת הציפוי ולהכניס לתנור שחומם מראש על 160 מעלות ל - 45 דקות
להוציא מהתנור ולהניח כשעה להצטנן לאחר מכן ניתן לפרוס דק או עבה לפי הצורך . נשמר כגוש לפחות 12 ימים במקרר
בתאבון
רק פסטרמה שאין בה מונוסדיום גלוטמט (621) שלא מיטיבה עם ילדי (הפרעות קשב וריכוז). לזוגלובק יש סדרה שלמה של כאלו. בדרך כלל קונה שלהם.
לכל ילד יש העדפה בתחום, ומקבל בהתאם. לעצמי, אם אני קונה, זה אחוז אחד שומן.