
למטה-בבקשה:
מתכון של השפית סבינה ולדמן:
לקלתית:
150 גרם פתי בר
70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
למלית:
250 גרם גבינת שמנת
250 גרם גבינה לבנה 9%
1 חבילה שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנס פודינג וניל
2 ביצים
אופן ההכנה
1. טוחנים את הפתי בר עם החמאה לתערובת דקה
2. מרפדים עם התערובת תבנית אפייה בסיס ושוליים מעבירים למקרר לחצי שעה.
3. אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10 דקות. מוציאים ומצננים .
4. מערבבים את השמנת עם הפודינג ואח"כ עם יתר החומרים. ממלאים את קלתית האפויה.
5. מעבירים לתנור שחומם ל-170 מעלות ואופים כ-15 דקות. מורידים את החום ל-140מעלות וממשיכים לאפות עוד 30 דקות. מוציאים ומצננים מחוץ למקרר.
6. מעבירים למקרר ל-3 שעות (רצוי ללילה).
- הכנתי אותה כבר 4 פעמים-מעולה ורכה .
- תמיד קונה גבינת שמנת במשקל (בעצתכם-יותר זול).היום מצאתי רק גבינת שמנת 15% .
- האם זה יכל להתאים לעוגה-לדעתכם?
-קניתי בוסף בגביע שיש בה 225 גרם-אפשרי להשתמש בכמו ת הזאת-למרות שחסר 25 גרם?
תודה רבה.