בוקר טוב ליום נעים מזג האויר נוח..

הדסהש1

New member
בוקר טוב ליום נעים מזג האויר נוח..

חדשות יש ללא הפסקה...חוסלו חוטפי הנערים בחברון...
עוד יהיו בעיות עם פסיקת בית המשפט העליון בקשר למסתננים....
שיהיה יום נהדר לכולם

עמיקם10

New member
המסתננים הם דוגמא לאימפוטנטיות

של השלטון. במקום להעלות אותם מלכתחילה ליעד כל שהוא-מההתחלה איפשרו למעכרים לתת להם עבודה במלונות בים המלח. וכעת דבוקים אליהם ארגוני יפי נפש, שלאזרחי ישראל אינם יכולים ואינם רוצים לדאוג. כנראה שאזרחי ישראל כולם כבר בסדר. שר האוצר מדבר על ניצולי שואה-כאילו שיש כאלה מאות אלפים. ואולי יש שניים שלושה. היתה לי דודה שנשארה בגרמניה-ונראתה לאחרונה בגיטו וורשה. אמי עלתה ב-1932 ואחיה גם. והוריה יצאו ב- 1939.חודש לפני המלחמה.
וכולם כבר מתו.מזמן.ואני עוד מעט כדור שני לשואה או שלישי- גם אלך. אז מי אלו ניצולי השואה.
אולי זה אלה שמחכים לחוק מע"מ אפס.

י מ י ת 2

New member
עמיקם אתה גוזר מנסיונך האישי ומנסיונם של

בני משפחתך על הכלל. אבל זכור שלכל אחד יש נסיון החייםשלו, אפיו ודרך חייו.
מדוע אתה לא מאמין שיש ניצולי שואה? רק מפני שבני משפחתך כבר לא בין החיים?
אני חושבת שההחלטה הזו קשה מאד אבל לא היתה ברירה אחרת אלא לפסוק בדיוק כזאת.
בכל זאת אנחנו מדינה דמוקרטית לפחות מתימרים עד עכשיו להיות כזו.
שנה טובה

הדסהש1

New member
אי אפשר להיות הומנים ודמוקרטים

על חשבונם דל תושבי ישראל, חסגור אותם בגיטאות זה לא ניתן
לתת להם תעודות שהייה חוקיות? מה יהיה צביונה של המדינה
,הם חייבים להתפרנס בכבוד שכאן יש בעיה של תעסוקה
זאת בעיה שצריך לפתור אותה שתהייה מקובלת על כולם,

ימית, יש הרבה אמת בדבריו של עמיקם,

אני ניצולת שואה ,ואת יודעת בדיוק בת כמה אני, אלו שהיו 5-10 שנים יותר מבוגרים ממני , הרב כבר לא בחיים !! בעולם נשארו אולי 70 אלף יהודים ניצולים שעדיין חיים, וברגע זה שאנחנו מדברים, כבר יש פחות כי כולם מאוד זקנים !
איפה הדמוקרטיה כאן, הממשלות גנבו את הכספים של הניצולים, היום אחרי 60 שנה , יפיי הנפש הגנבים מחלקים פרוטות לניצולים שנשארו !!! תחשבי לפני שאת מדברת !!!

עמיקם10

New member
השואה התחילה ב-1933 עוד מעט 80 שנה

מי שהיה באירופה כילד היום בן 75 האחרים נפטרו. כמה בני 75 שהיו כילדים בשואה יש בארץ.?
יוסי פלד ילד טהרן נפטר לאחרונה. אבל השאלה היא לא כמה יש. אלא מי לא קיבל.? כמה לא קיבלו פיצוי ?. אני אגיד לך כמה ! כמספר עורכי הדין שעושים על זה כסף.

יוליקה

Member
מנהל
לי מוכרים נתונים היסטוריים אחרים

שום שואה לא התחילה ב-1933 - הנאצים פלשו לפולין ב-1939....
הנאצים עלו לשלטון ב-1933 והחלו ברדיפת היהודים בגרמניה... אך עד 1939 לא חרגו מתחום גרמניה, ב-1938 היה האנשלוס עם אוסטריה ... ליל הבדולח היה בנובמבר 1938 ואח"כ ההשתלטות על צ'כיה ללא יריה אחת.

נכון, מי שהיה ילד באירופה הוא ניצול שואה כיום ..."כמה בני 75 שהיו כילדים בשואה יש בארץ.?"
בני 75?? יש עוד כמה עשרות אלפים... ואל תזלזל בהם!!! כי גם בני 90+ שהיו כבר בשנות העשרה לחייהם
יש עדיין...
מי שלא קיבלו פיצוי עד היום הם אלה שעלו ארצה אחרי 1953 - וכעת גם הם יקבלו... כולל
עולים מחבר העמים שעלו ארצה בשנות ה-70 וניצולים מצפון אפריקה.

עמיקם10

New member
45 שנה בארץ ולא קיבלו ?

גם מצפון אפריקה קיבלו ונפטרו.[ידע אישי.] מטוניס ולוב. לכן הסיסמאות הן ריקות. לכל היותר מדובר על בריה"מ.
'לא חרגו מגרמניה'. באיזה מובן ? בגרמניה המחנות הוקמו עם עליית הנאצים לשלטון-עבור קומוניסטים ויהודים. יהודים לפי חוקי נירנברג.
השואה היא לא רק הריגת יהודים אלא תחולת חוקי נירנברג ב-1936. גירוש יהודי צ'כסלובקיה עם סיפוח צ'כיה ב- 1938 . שם סבא שלי ומשפחתו נעלמו. שזו תחילת ההשמדה והרצח.
המושגים שלנו על השואה קצת שונים. עלייתו היטלר לשלטון היא בסוף 1933.והיא מבשרת את השואה ויהודים שמתחילים לברוח גם קודם ל-1933. זה חלק בלתי נפרד כי לא היתה הפסקה ואירוע רדף אירוע. היטלר לא נתן פקודה להשמדה אלא הכפופים לו הבינו את רוח המפקד שכללית פירושה שאם תהיה מלחמה [ושהיהודים גרמו לה-]לא יהיה אחרי המלחמה עם יהודי.
במלחמה שהחלה ב-1 לספטמבר-1939 התחילו להרוג יהודים גם בפולין באיזורי הלחימה. בזה מתחילה ההשמדה. במחנות הושמדו כמעט 3 מליון. היתר נרצחו באיזורים שבהם היתה מלחמה באירופה. בכל דרך שהיא.כולל בצפון אפריקה.
לגבי ניצולי שואה-היה תאריך שבו הסתיים הזמן לתביעת פיצויים וקביעת מיהו ניצול שואה.
בעליה מבריה"מ באו לארץ ניצולים שתבעו פיצויים ואלה הניצולים והיום מבין אלה שהיו ילדים בשואה רובם נפטרו. כי מ-1941 עברו 74 שנה.
.

יוליקה

Member
מנהל
יש דברים מעבר לכך...

לחטט בויקיפדיה ולשלוף נתונים כל אחד יכול... אבל הסכם השילומים עם הגרמנים חל
על יהודים שהגיעו ארצה עד שנת 1953!!
הגרמנים לא הסכימו לשלם ליהודים ברחבי התפוצות אלא רק למי שהגיע ארצה.
ועדת התביעות קיבלה כספים ושמרה אותם לעצמה ולא העבירה אותם לניצולים כנידרש!!!
שנים ניסו להתעמת עם ועדת התביעות - מדינת ישראל קיבלה כספים שהיו מגיעים לניצולים
לפרוייקטים שונים....
בשנתיים האחרונות תוקנו עוולות רבות בנוגע לתשלום פיצויים וניצולים רבים החלו לקבל את המגיע
להם כולל יהודי צפון אפריקה ועולי חבר העמים.
איך אתה קובע שמי שנולד בשנות ה-40 רובם נפטרו??? מי שעבר את גיל 74 כבר נפטרו???
האם לא ראית את הנתונים של הלשכה לסטטיסטיקה מהשנה...תוחלת החיים לגברים היא 80 ולנשים 82.... אבל תודה לאל יש רבים שעברו גם את הגיל הזה ועדיים חיים בתוכנו.

עמיקם10

New member
מי שלא נפטר רובם קיבלו פיצויים

ובכלל חלקם כאמור מעל 70. אז למה יש מישהו שלא קיבל.? אלא אם כן לא היה בארץ.וגם בחו"ל קיבלו. אני חושב שמי שחושב שמגיע לו הגיע לכאן. ואין מצב שמדובר באלפי אנשים. ואז זה לא הרבה כסף כמו שהפוליטיקאים אומרים.יש מצב שבנק לאומי מחזיק כסף ואז זה בין הממשלה לבנק.
כ"כ יש מצב שהגרמנים מחזיקים נכסים של יהודים. ושוב זה הממשל שלנו והממשל שלהם.גרמניה המזרחית התעלמה וכעת גרמניה מאוחדת. זו סוגיה בעייתית.
והנקודה בדיון שלנו הוא על ה-ש-י-מ-ו-ש שעושים פוליטיקאים בנושא הזה. ולא אם יש כאלה או אין כבר כאלה. [שאני חושב שיש מעט]

יוליקה

Member
מנהל
צריך להבחין בהגדרות

פיצויים שקראו להם פעם שילומים.... היו סכום מסויים שקיבלו מהגרמנים.
אח"כ האוצר החל לשלם קיצבה קבועה אצל אמי היא עמדה על כ-3500 ש"ח לחודש
פעמיים בשנה קיבלו תוספת שהוגדרה כקצבת הבראה ועוד משהו... כמו כן היה החזר
עבור רכישות כמו למשל משקפיים, שיניים ואפילו מיכשור חשמלי קיבלו החזר של המע"מ.
פרט לנ"ל היה תשלום רנטה קבועה במטבע חוץ מהגרמנים.
במשך השנים הגרמנים שילמו השלמות כגון מי שהוכיח שעבד תחת המשטר הנאצי,
והיה גם מה שניקרא "תרבות גרמנית" למי שהוכיח כי למרות היותו אזרח מדינות מזרח אירופה
אבל דיבר גרמנית קיבלו קיצבה חד פעמית... היו כמה מקרים כאלה... בשנים האחרונות
אמי קיבלה סכומים גבוהים לפי קריטריון שהגרמנים קבעו והיא עמדה בהם.... אני מניחה
שמי ששהה במחנות ריכוז קיבל סכומים גבוהים יותר, שכן אמי שהתה בבתים המוגנים בגיטו
בבודפשט. וכן, היו אלפים כמוה ורק אם תקח את אלה שהגיעו ברכבת קסטנר רק הם היו
2000... וכל אלה שלא הצליחו לעלות לרכבת אבל שהו בגיטו וניצלו...וגם אלה שהוגלו לאוושויץ
וברגן בלזן ושרדו קיבלו גם הם - ואלה הם רק יוצאי הונגריה...יש עוד אלפים מפולין, יגוסלוויה, צכיה,
רומניה וכד'....

ממשלה מנותקת לחלוטין, וכנראה שהשכל לא מועסק בה

מה שהם גרמו זה שכעת כל ה-70.000 מסתננים או מה שנשאר מהם, ידרשו אזרחות ישראלית, ויתחילו להביא את מליוני בני משפחותיהם מאפריקה, והמדינה תהפוך לתוהו ובוהו וראש הממשלה בעוד 10 שנים יהיה אריתראי או דראפורי או אנגולאי או קונגולזי.....

וכל הנסיונות לתאר אותם כמבקשי עבודה הוא שקר מוחלט כיוון שמדובר במסתננים שנכנסו לארץ באופן בלתי חוקי, והממשלה הפסיכית הזו הביאה אותם בהסעות לתל אביב ושם נטשו אותם, במקום לגרש אותם בחזרה אל מעבר לגבול.

ולהזכיר ליפי-הנפש הפלצנים והקשקשנים, כי הם אינם פליטים או מבקשי עבודה, כי מי שמבקש עבודה מגיע לשערי הארץ ומבקש להיכנס כחוק ולא מתפרץ דרך הגדרות בגבול.
הם מסתננים לפי כל הגדרה בחוק הישראלי ובחוק הבינלאומי.

למי שלא ברור לו: החוק הבינלאומי קובע שפליט הוא מי שבגלל מצב פוליטי או צבאי נמלט מארצו לארץ שכנה.
לנו אין גבול עם שום ארץ אפריקאית מהם נמלטים התושבים (הגבול האפריקאי היחידי שלנו הוא עם מצרים)..
החוק הישראלי למניעת הסתננות קובע כי אסור לתת למסתננים עבודה או מגורים או הסעה, וכי העושה כן צפוי לעונש של חמש שנות מאסר, ומי שעשה כן יותר מפעם, העונש הוא 15 שנות מאסר.

אבל המדינה מעסיקה מסתננים (במע"צ למשל), והמפכ"ל קרא לתת להם עבודה וכך הם לא יצטרכו לפשוע.
זה המפכ"ל שאמור לפקח על ביצוע החוק במדינה, הוא בעצמו קורא להפרת החוק, מפכ"ל אלק. (כבר אמרתי לכם שהוא בכלל לא שוטר).

מי שסובל מכל העסק בשלב הראשוני, הם תושבי השכונות בהם שורצים המסתננים בהמוניהם והורסים לתושבים את החיים, גונבים,אונסים, מחרבנים על הכביש, ומצהירים בכל פה שהם באו להשתלט על המדינה שלהם.

רק הממשלה חרשת ועיוורת ומטומטמת.....
לא מאמינה לחרדים שמודיעים שהם יעשו כאן מדינת הלכה, כמו שלא מאמינים לערבים שהם מתכוונים להשתלט על העולם, ולא מבינים שהמסתננים מחפשים מדינה שהשלטון בה חלש, להשתלט עליה, והם מצהירים כך בכל פה ובגלוי.

ממשלה חרשת ועיוורת ומטומטמת, כבר אמרתי.....

מאיר אתה צודק!!! פה תהיה מדינה של

מוסלמים שחורים, כי הם יביאו לעצמם נשים ובני משפחה , , ויתרבו כמו כמו ........
היהודים יהיו פה במיעות ! הם יקימו בדרום תל-אביב ובעוד מקומות בארץ שכונות שלהם, יהודים יפחדו לעבור שם !
ממשלה מטומטמת, בשביל מה הם החזיקו אותם בהסגר, נכון שזה לא אנושי!! למה לא שלחו אותם מפה???

הבעיה, שיותר מידי אנשים שלא מבינים בזה, מתדיינים

היום בתוכנית הבוקר בטלויזיה יש כמו כל בוקר פרלמנט של בדרנים ופלצנים בהנחיית הערביה לוסי משהו.
היום אשתי צחקה, ואמרה לי להפסיק לצעוק על הטלויזיה.....
יושבים שם חבורה של כלומניקים שלא יודעים שום דבר, ובראש צורח שם שדרן הרדיו עם שני השעונים, שהבעיה נעוצה בממשלה שלא הגדירה מי הוא פליט ומי הוא מסתנן......
איש כל כך טיפש, והרי יש חוק בינלאומי בנושא ויש חוק ישראלי בנושא. אבל מהיכן לו לדעת ? הוא מדבר שטויות כדי לבדר את הצופים.....

יוליקה

Member
מנהל
היי מאיר...אל תזלזל

לוסי האריש אמנם ערביה - אבל היא יהודיה בנשמה יותר מכל סובבי השולחן שלה....
היא גדלה והתחנכה בדימונה בבתי ספר יהודיים...
אתמול ישב ליד השלחן ערבי שדרש להקים גני ילדים ובתי ספר ערביים בנצרת עילית
לוסי האריש תקפה אותו כהוגן... אם אתם מתעקשים לחיות ולגור בין יהודים תתערו בחברה היהודית!!!
באיזה זכות אתם הולכים לגור בערים ויישובים יהודים ודורשים שיקימו לכם מוסדות ערבים???
דידי הררי אגב הוא גם בן דימונה...
אבל יש שם את עו"ד בראשי שהגדירה את עצמה בדיון "כערביה יהודיה" היא אמרה שהיא כורדית
ולכן היא לא ספרדיה ולא מזרחית אלא ערביה יהודיה!!!

אני לא מזלזל . האם המסקנה שלך בגלל שלא זכרתי את שם משפחתה?

אגב השם הוא לוסי אהריש.
בעיני היא בחורה נחמדה עם שכל וממש לא משנה לי המוצא שלה, מי שישבה בדיון ע.גבריאלי , אותה היה צריך להעיף, ואת הבדרן שמלהג שטויות בלי הכרה.

יוליקה

Member
מנהל
הפעם אני מסכימה עמך!!

ענבל גבריאלי דידי הררי וגם ההוא שהשתתף בהישרדות לא סובלים מעודף שכל...
יש כאמור גם את העיתונאי וחבר הכנסת לשעבר דניאל בן סימון שקצת מאזן את הרמה...
אבל לדעתי לוסי אהריש עולה על כולם!!

יוליקה

Member
מנהל
עמיקם?? אתה מדגם מייצג של החברה הישראלית???

..."כאילו שיש כאלה מאות אלפים. ואולי יש שניים שלושה..." ???

אמא שלי ע"ה ניצולת שואה נפטרה לפני שנה...בת כ-91... חבריה בני דורה חלקם עדיין חיים.
גיסי ניצול שואה... יליד 1940...
אני מכירה עוד רבים מניצולי שואה שחיים ביננו. נכון! אף אחד כבר לא צעיר... שכן כבר
חלפו כ-70 שנה לתום המלחמה... אז גם מי שנולד בסוף המלחמה (כן! למרבה הפלא
נולדו ילדים בזמן המלחמה) כך שכל מי שהוא בן 75 ומעלה הוא ניצול שואה... תעשה חשבון כעת
אם יש עדיין ניצולי שואה או כבר לא...

למעלה