בצק פריך-תובנות

מלכה90

New member
בצק פריך-תובנות

אתמול ביתי הכינה בצק פריך 3,2,1 לעוגיות. לשה ביד -והבצק לא התאחה לה-הוסיפה כף מים קרים ולא התאחה לה .
במקום להזביל את הבצק -העבירה למיקסר עם וו גיטרה ולשה -כשנהיה בצק הוציאה מהמיקסר. אספה כדיסקית ועטפה בניילון נצמד למקרר חצי שעה -הבצק יצא מעולה והעוגיות יצאו פריכות נימוחותת וטעימות.
קראתי כל כך הרבה חומר על בצק פריך-שהוא עדין-לא ללוש הרבה וכו ו-וראו במציאות זה לא בדיוק כך

סתם לידיעתכם.
 

milch

New member
זו לא שיטה שהייתי מאמץ...


הכנת בצקים ואפיה היא כימיה ומדע די מדויק בניגוד לבישול שהוא יותר סלחני.
היה לה מזל ועדיף שכך.
בצק פריך מומלץ להכין במעבד מזון תוך זמן קצר ביותר ולמקרר.
 

מלכה90

New member
ברור שזה לא שיטה.אני מכינה במעבד מזון

ואפשרי גם בוו גיטרה (ראיתי צילום של השפית סבינה ולדמן) -רק רציתי לכתוב שאם במקרה לא מצליח-לא למהר לזרוק בצק.יום טוב
 

bali

New member
מנהל
הכי טוב להכין בצק פריך במעבד מזון

מראש, לא להתחיל ידנית ואז להעביר למכונה כלשהי.

מעבד מזון עושה את זה הכי מהר, מיקסר עם וו גיטרה גם עושה את העבודה יחסית מהר.

שמחה שהצליח בכל מקרה.
 

superorti

New member
טיפ מהקונדיטורית

בצק פריך עדיף להכין במיקסר בוו גיטרה במקום בידים, עד שהוא כמעט מתחבר ולהמשיך את החיבור בעדינות על משטח עבודה.
זה בצק ששונא חום ולרוב האנשים יש נטייה להוסיף מים/קמח/לעבד את הבצק יתר על המידה, ולכן ברוב המתכונים לאופה המתחיל ממליצים לשים אותו במקרר לפחות לחצי שעה.
 

מלכה90

New member
בוקר אור ותודה רבה -תוכלי לומר לי סדר

כנסת חומרים נכון לוו גיטרה-כפי שהבנתי? בקערה לשים קמח-קוביות חמאה קרות וסוכר -לערבב עד שמתקבל פרורים גסים ואז לשים חלמון ווניל?תודה
 

superorti

New member
הסדר:

בקונדטוריה המקצועית נהוג כך:
הקמח (לאחר ניפוי), סוכר/אבקת סוכר, מחמאה, ביצה- כל זה במיקסר עד לפירורי "קוסקוס"..
ממש ממש בסוף אני מוסיפה תמצית וניל(באבקה, קונים בחנויות מתמחות), קמצוץ מלח וגרידת לימון/תפוז (משדרג פלאים!!!).

כל זה עד לאיחוד. את החיבור המלא אני עושה על משטח העבודה מקומח ממש מעט. ואפשר לעבוד. אם בכל זאת הבצק נדבק למשטח העבודה (מה שלא אמור לקרות) שימי 20 ד' במקרר..זה בגלל הקיץ והחום של הידיים שלנו.

בהצלחה!
 
למעלה