עוגת תפוזים עם פלחי תפוז
מצרכים לתבנית 26/סיר פלא
5 ביצים (לארג')
1/2 1 כוסות סוכר (חד פעמית לשתייה קרה)
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס שמן קנולה(חד פעמית לשתייה קרה)
2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (חד פעמית לשתייה קרה)
קליפה מגוררת מתפוז אחד
3 כוסות קמח (חד פעמית )
1 אבקת אפיה
אופן ההכנה
בקערה טורפים חלמונים, 3/4 כוס סוכר, סוכר וניל, שמן, מיץ תפוזים וקליפת תפוז
מנפים את הקמח מעל ומערבבים לעיסה אחידה ללא גושים
מקציפים חלבונים לקצף רך עם הסוכר שנותר
מקפלים בהדרגה לבלילה השנייה
פורסים תפוז לפרוסות דקות טובלים בסוכר ומניחים בתחתית הסיר פלא או תבנית (26) המרופדת בנייר אפייה.
יוצקים מעל את הבלילה ואופים ב -160 מעלות כ-50 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש
מצננים והופכים על צלחת הגשה.
להכנת פלחי תפוז יבש
פורסים תפוז לפרוסות דקות ומניחים על נייר אפייה שמונח על רשת בתנור אפייה
מפדרים אבקת סוכר מעל ואופים ב-100 מעלות כשעתיים עד לייבוש מלא.