סיכומשבוע!

Sigal H

New member
סיכומשבוע!

והפעם כן ביום שישי! תודו שהופתעתם


הטוב של השבוע
הפחוטוב
איך היה הכאב
איש השבוע
ספר/סרט השבוע
מאכל השבוע
ומשהו נחמד לשבוע החדש


שתהיה לנו שבת שקטה ובטוחה
 

פנינה21

New member
סיכום שבועי

הטוב של השבוע:1. שישי שבת בבית.(יותר נכון לא בעבודה כי יש לי משמרת בהתנדבות מחר..)
2. החזרתי חלק מהתחביבים שלי מהקפאה עמוקה..
3. החלתי לרשום רגשות בצורה מסודרת(תודה ענקית לפסכולוגית שלי שממש הכריחה אותי)
4. הכרתי עוד כמה אנשים עם סיפור דומה לשלי ואני מרגישה פחות לבד.
5. הצלחתי לשתף כמה חברים לעבודה במה שעובר עלי בימים האחרונים וכולם קיבלו את זה בהבנה.
6. אתמול הצלחתי לבצע מסע שקשה גם לאנשים בריאים. (זה היה מאוד קשה..)
7. בזהירות רבה החלטתי והתחלתי להתכתב דרך כמה אתרים בניסיון לפתח זוגיות .. זה קשה בצורה שאני לא יכולה אפילו להסביר אבל אני מרגישה שאני צריכה לנסות.
8. קיבלתי אישור לקנות לעצמי מעיל / פליז כי ירדתי מדי במשקל ובאופן רישמי אין מדים של החברה במידה שלי
אני לא מאמינה שאני עדין בעודף משקל אבל כבר צריכה לגשת לחניות של נוער.. זה היה אחד הרגעים המשעשעים של השבוע.

הפחוטוב: 1. אולי בגלל אתמול אני לא יודעת יש לי שני שטפי דם קטנים ברגל שבאים והולכים. ולרגל יש כל היום דופק ממש חזק. אני קצת מודגאת אבל מנסה לשכנע את עצמי שזאת אזעקת שווא .
2. היה לי השבוע יום אחד של לחץ נפשי. בעיקר הלחצתי את המשפחה כי לקח לי טיפה זמן לעדכן .. או כמו שאמא שלי אומרת ... האזעקות האלה קורות כאילו לכבודי... למזלי המשפחה כנראה מבינה כמה קשה לי וכולם סביבי מנסים לעזור(אני יודעת שבימים כמו היום שכואב לי נורא אני בלתי נסבלת - סליחה..)
3. אני באיחור רציני בלימודים המשבר שאני נתונה בו משבשב את יכולת שלי ללמוד אני חייבת לאסוף את עצמי כבר די בדחיפות(אשמח להצעות)
4. אני מפתחת הימנעות חדשה שהולכת ונהיית קיצונית יותר - דשא מעורר אצלי התקפי חרדה .
5. ישנתי השבוע עם האוהל שלי בין 2 מקלטים פתוחים - זה היה מלחיץ , קצת הזכיר את תחילת הקיץ הקודם... שמחה שזה עבר בשלום.

איך היה הכאב:רוב הזמן היה ממש רגיל. מהבוקר יש לי משבר משמעותי ממש כואב לי לעמוד וללכת - בקושי זזתי היום ..אני קצת מודגאת ומקווה שזה יעבור

איש השבוע: המשפחה שלי על הדאגה המדהימה בעוד יום של מתיחות . והקבוצת תמיכה החדשה שהרגע ממש לפני כמה דקות סיימו לשוחח איתי שעה ורבע בטלפון שיחה שהתחילה באחת ורבע בלילה ..כי שלחתי הודעה על הדופק ברגל ותוך רגע היו על הקו איזה 5 אנשים כולם נכי צה"ל עם סיפור דומה שבדקו אם אני צריכה שמישהו יסיע אלי באחת בלילה .

ספר/סרט השבוע: קניתי את חלק הראשון של הארי פוטר באנגלית
הגיע הזמן לתחיל לקרוא ולכתוב באנגלית ברמה שאני דוברת אנגלית.

מאכל השבוע:הכנתי הערב תבשיל של 2 סוגי בצל , בטטה, עגבניות, פלפל אדום וטונה חריפה .אין כמו בישולים .

ומשהו נחמד לשבוע החדש: אם לא יהיו שינויים של הרגע האחרון אני יוצאת כצוות ישראלי למשלחת הראשונה שלי לעונה אומנם רק 48 שעות וכבר עשיתי את זה יותר מ-20 פעמים אבל ההתרגשות עצומה.
 

Sigal H

New member
בוקר זורח

מקווה שהרגל תירגע ושהמצב בכלל ישתפר או לכל הפחות לא יורע, וגם שהשבוע הקרוב יהיה משעמם ביטחונית. החברים-לעת-צרה האלה, חיוך גדול, אני כל כך שמחה לקרוא שמצאת אותם.
משלחת לאן?
&nbsp
חופן חיוכים
 

Sigal H

New member
מסכמש"ת

הטוב של השבוע: הצלחתי שלושה ימים לצאת החוצה וללכת קצת בשביל של הבית. כן, ללכת! ושמעו, השביל הזה הוא מסלול מכשולים – שורשי העצים הרימו אותו פה ושם ועיקמו את התוואי, כך שהאושר כפול ומכופל. בזמן שהייתי בחוץ פגשתי שתי נשים חביבות שזמן רב לא ראיתי, כמה חייכנו! האביב עושה לי טוב, תחושה של התעוררות מחודשת. הנשימה במצב טוב מאוד, חיוך הגשמה, אני לא משתמשת בביפאפ בלילה, רק נקודתית ברגעי חולשה.

הפחוטוב: הסתפרתי... קצת יותר מדי קצר. מהתספורות של "בעוד שבועיים זה ייראה טוב". וחשוב יותר, אני בפיגור בלימודים, לא קל. שטות השבוע הייתה לצפות ב"אושן 12” למרות שזכרתי שאותו אני לא אוהבת מכל הסדרה, אבל הצליחו לשכנע אותי והפסקול חישמל לי את המוח. עד שקלטו שאני בהתקף וכיבו את הטלוויזיה כבר הייתי לגמרי בתוכו. בקיצור, נזכרתי למה אותו אני לא אוהבת מכל הסדרה, ועליי לסמוך על המגבלות שהטלתי על עצמי גם אם אני לא זוכרת למה.

איך היה הכאב: מזג אוויר חמים ויציב שווה לא פחות ממשכך כאבים לחלק מן הכאבים.

איש השבוע: לא זוכרת.

ספר/סרט השבוע: אלגנטיות של קיפוד / מוריאל ברברי

מאכל השבוע: נראה בהמשך היום מה יהיה בארוחה המשפחתית של צהרי שבת.

ומשהו נחמד לשבוע החדש: עשה לי את היום.


שיהיה לנו שבוע מקסים, רגוע ושמח

סיגל
 

פנינה21

New member
אני צריכה לאמץ את המסקנה שלך

גם אני שוברת מדי פעם את המגבלות שהציבתי לעצמי. וכן תמיד יש לזה מחיר..
&nbsp
 
אכן מזג אוויר נעים ויציב הוא תרופה ממש טובה

ואלגנטיות של קיפוד - הספר או הסרט?

את הספר מאד אהבתי ולא זוכרת למה לא ראיתי את הסרט, אם מסיבות טכניות או כי לא רציתי להרוס לעצמי את החוויה של הספר.
ואולי בכלל ראיתי ואני לא זוכרת.. אין לדעת עם המוח דג זהב
 

Sigal H

New member
הספר

זהו ספר ההקראה הנוכחי שלי וחוץ מכמה שמות צרפתיים קשים הוא פשוט שוקולד על הלשון. שוקולד מריר, איכותי. תענוג.
לא ידעתי שיש גם סרט. מסופקני אם אצפה בו, הדמיון עושה עבודה כל כך טובה שחבל לקלקל.
&nbsp
 
וואו. זה ספר מאד מאתגר להקראה


יש בו כמה דמויות מספרות, מאד מאד שונות אחת מהשנייה. סחתיין, אני בעד שתקליטי את זה.

- את זה נגיד אני זוכרת. אבל האם הסרט כבר יצא או שרק דובר שיהיה כזה, לא זוכרת. אולי בגלל זה לא ראיתי אותו

יכולה לשאול את גוגל, אבל מצד שני לא רוצה לראות את הסרט בדיוק מהסיבות שאת מתארת.

ו.. אחסוך לך. אחרי קיפוד מאד חיפשתי ספרים אחרים של הסופרת הזו שתורגמו לעברית, ואכן מצאתי את "גרגרנות" והוא ממש לא. לטעמי. חבל על המאמץ.
 

bimbo15

New member
סיכמוש...

הטוב של השבוע: התחממתי בשמש הנעימה וזה עזר לגב שלי, ולילה אחד ישנתי מצויין מבלי להתעורר.

הפחות טוב: שוב צריכה לעבור ניתוח בכף היד.

בילוי השבוע: הייתי ב-3 משתלות ואספתי פרחים וצמחים לגינה.

איש השבוע: בני הצעיר, שנפל עליו עוד קצת נטל בגללי (ניתוח, רופאים ועוד מרעין בישין), ולא מתלונן.

ספר השבוע: חפצים חדים של ג'יליאן פלין - מצמרר.

מאכל השבוע: אורז עם ירקות קצוצים מבושלים יחד במיקרו, ועם אבקת מרק. מאכל צבעוני ומשמח.

תכניות לשבוע הבא: לבלות בגינה מספר שעות עם הגנן ולהוסיף חידושים לגינה ולעציצים.

שיהיה שבוע שמח לכולם וללא כאבים
 

Sigal H

New member
איזה חיוך

כל הצמחים והפרחים והשתילות - חיוך של חיים. שתהני ממנו כל יום מחדש

&nbsp
ושיהיה בהצלחה בניתוח! יד אחת או שתיהן?
יש כבר תאריך?
&nbsp
שלל חיוכים וחיבוקים
 

bimbo15

New member
סיגלי.

אני אכן נהנית מאוד מהגינה. מדי בוקר אני דבר ראשון יוצאת לראות מה שלום הפרחים/צמחים
זה כיף גדול. אח"כ יושבת ברחבת היציאה לגינה עם כוס קפה
בחברת הכלבים
ונהנית, וגם שומעת ציוץ ציפורים
.

הרופאה אמרה שרק בעוד שבועיים אקבל תאריך לניתוח. הניתוח יהיה ביד אחת, מפני שהם נמנעים לנתח בשתי הידיים בבת אחת. אחרת הבן אדם תלוי לחלוטין בעזרה. ועם יד אחת עוד אפשר לתפקד.
אגב, זה ניתוח שביעי בכפות הידיים.

סיגלי, המוןן חיבוקים וחיוכים גם לך
 

Sigal H

New member
שביעי!

זכרתי שהיו כמה, אבל זה באמת הרבה. מה ייתן לך הניתוח הצפוי - הקלה? פתרון? שמירה על הקיים? אחר?
&nbsp
 

bimbo15

New member
הנתוח יתן לי פתרון ממוקד. לא יותר. חוץ מזה, הבעיה יכולה

לחזור, ולכן לא ידוע אם זה פתרון זמני או קבוע.

וכמו שאמרת, זה באמת הרבה מדי.


לקפה עם הלב אני מוסיפה גם עוגה טובה. מותר לך? לי מותר (בלי להגזים)
 

Sigal H

New member
טוב, גם זה משהו...

ועוגות מותר, בשמחה. בייחוד אם הן עם שוקולד
 
כיף לשמוע על הפריחה

יש משהו בהתחדשות ובמעגל החיים שהצמחים מראים לנו, מעונה לעונה שנראה לי עושה טוב בעיקר לנו, יותר מ"ברגיל".
סוף סוף יש לי גינה קטנה, בקרקע (קודם היו לי מיליון עציצים בקומה ג') ואני גם מתחילה ככה לאט לטפח אותה. גם העישוב זו כזו מלאכה תרפואיטית, ושתלתי שלושה צמחי תבלין, עוקבת אחריהם בדאגה. כי זו פעם ראשונה שאני מנסה לגדל פה משהו באדמה הזו.

הקטע של הניתוח לא כיף. אבל מקווה שיביא לאיזשהו שיפור ובעיקר שיהיה אחרייך. ובאמת כל הכבוד לבן שלך. זה לא פשוט להיות תומך מן הצד, וצריך להעריך את זה כי האנשים שליד מאד נשחקים.


ולגבי הספר. רק שהם שלו מלחיץ אותי.

ואם כבר סיפרתן פה מה קוראות, אז אני עם "סיפור זמני" של רות ל. אוזקי. זו שכתבה את הספרים המטלטלים "שנת הבשרים שלי" ו"על פני כל הבריאה כולה". ספרים שאחריהם אנשים לא יכולים לאכול בשר או לאכול כל דבר בכלל, כי מגלים את המציאות שמאחורי תעשיית המזון למינהו.
והספר הזה קצת שונה. אבל עדיין הוא נותן לי בומבות.

שיהיה שבוע טוב ונטול דברים מבאסים בכלל.
ושמזג האוויר ימשיך להיות חנון איתנו, ככה לט לאט עם המכת חום אם אפשר..
 
למעלה