האסיפה הכללית ה-1 של המועצה לקידום מעמד הטרנס בישראל

hatzilonit

Member
מנהל
האסיפה הכללית ה-1 של המועצה לקידום מעמד הטרנס בישראל

האסיפה הכללית הראשונה של המועצה לקידום מעמד הטרנס בישראל תתכנס לישיבת פתיחה חגיגית אך עיניינית. כל נושא ועיניין הקשור לקהילת הטרנס יעלו באסיפה הכללית וידווחו על כל הפעילות הנעשת ומתקיימת בכל הנוגע לקהילת הטרנס.

29.11, 19:30, המרכז הגאה, גן מאיר ת"א, האולם הגדול

עידכונים בפייסבוק

כדי לקדם את הטרנסיות צריך להפסיק להבדיל אותן

ולקרוא להן פשוט נשים, אין כאן "מגדר שלישי" אלא מעבר לחיים כאישה.

gili1990

New member
לאחת

לדעתי את,אני ושאר הטרנסיות תמיד ניהיה "מין שלישי" ואין בכך כל דבר רע - להיפך, יש את הייחוד והאותנטיות שלנו.
את חושבת שחייך זהים בדיוק ב - 100% לאישה גנטית ? אין לך עבר ? העבר נמחק לגמרי ? אין אפליה ? אין בעיות בזוגיות ועוד ? אין טעם לדעתי להעלים את האמת, פשוט לא יילך.

הבעיה היא שאת לא רואה את עצמך שוות ערך לאישה.

הרבה טרנסיות לא רואות בעצמן נשים, אלא משהו בעייתי ופגום, וזה מה שהן משדרות החוצה ואומרות את זה בפה מלא. בדיוק כמו שאת אמרת בהודעה שלך, את חייבת להבין שזה גלגל, אם את לא תראי בך שוות ערך לאישה לא רק שהחברה לא תראה בך אישה אלא היא תכליל את כולן תחת המטריה המוחצנת ביותר.

את התחלת את השינוי בגיל מאוחר, את ידעת שיהיה לזה השלכות, ואת מנסה להאחז כרגע בכל מיני מילים מכובסות ולהגיד שזה "הייחוד והאותנטיות" שלך בזמן שאת יודעת טוב טוב שהדבר שהכי היית רוצה זה ללכת ברחוב ופשוט להיות אישה הכי רגילה ומשעממת ושלאיש לא יהיה אכפת ממך באופן מיוחד.

gili1990

New member
אמרתי פגום או בעייתי איפשהו ?

אולי זה מה שאת חושבת על עצמך ?
כל אחת יכולה ללכת ברחוב ולהיות אישה הכי רגילה ומשעממת ברחוב השאלה מה הסיפור ומה עומד מאחורי, לא הכל זה חזות חיצונית.
העבר שלך תמיד יישאר , ויש לך מאבקים שלאישה רגילה אין - כמו למשל בנושא זוגיות,הריון,ניתוחים,הורמונים ועוד הרבה...
אז סבבה לך שאת חיה בסרט שאת "שוות ערך" לאישה רגילה, כולם שווים זה לא עניין של שיוויון ואת לא שווה פחות או יותר זה פשוט שונה זהו. את תמיד תהיי טרנסית לא משנה איך את נראית ומה את חושבת.

קצת קשה לי שנשמע שאת שוללת קשת שלמה

של בין ה"אמצע" ל אישה -אישה.

כאילו רק הראייה שלך וההגדרה שלך ל"אישה" היא הנכונה.

לפעמים צריך להפסיק לשקר.

אני יכולה לקבל שיש חלק קטן מאוד שבאמת נוח להם להיות "באמצע" להיות חצי חצי, משהו לא אפוי לגמרי.
אבל אם לרגע נגלה רצינות האוטופיה של הרוב המכריע של הטרנסיות הוא להיות אישה כל הזמן ושאיש לא יעלה בדעתו שמדובר באדם שעשה שינוי. אז כן, אני חיה את האוטופיה הזו מעל 10 שנים, אני אישה לחלוטין, ואיש סביבי לא מעלה בדעתו משהו אחר.
אני יודעת שיש טרנסיות שהתעקבו בתהליך, או שעברו אותו בצורה איומה ולא מוצלחת, אותן טרנסיות במקום לעמוד על שלהן כנשים, מעדיפות לפחד מהצל של עצמן ולשקר לעצמן ולחיות את השקר, שזה היחוד שלהן וכל מיני שטויות שקראתי בשירשור הזה. לחשוב כך זה נטו שקר.
אני מאמינה שכל אחת טרנסית או לא טרנסית היא קודם כל אישה, אישה שבליבה יש רגשות של אישה, שחושבת כמו אישה, שחיה כמו אישה שאוהבת כמו אישה.
לכן מספיק עם החוסר ביטחון הזה, אתן נשים מקסימות, שוות ערך, יפות חזקות ואמיצות, וגם אם לא סיימתן את השינוי ויש לכן עוד עבודה, בלילה מתחת לשמיכה שאתן עוצמות עיניים, בפנים בפנים עמוק בלב יש אישה שמחכה לצאת.

gili1990

New member
אולי את פשוט בנאדם שטחי

שלא מבין שיש בין שחור ללבן אפור ועוד צבעים.
כל אחד יתן לעצמו את ההגדרה שנוח לו, אבל בפועל ובשורה תחתונה את לא אישה גנטית את אישה טרנסית. ויש הבדל. זו פשוט עובדה ביולוגית.
את יכולה להגיד שאת אישה לכל דבר, ואין עם זה כל בעיה, אך המינוח הביולוגי הוא אישה טרנסי כי כך נולדת.
בכלל ההגדרות של גבר/אישה הן נורא מיושנות היום המגוון גדל וטוב שכך, בכלל גבר ואישה זה תוצר חברתי ואין כזה דבר 100% גבר או 100% אישה אולי אנשים שטחיים מאוד ולא חכמים מסתכלים ככה.

למעלה