נורית הירש כלת פרס ישראל

giba70

New member
נורית הירש כלת פרס ישראל

אז שכל אחד יכתוב איזה שירים שלה לדעתו הביאו לקבלת ההחלטה...

קשה קשה

לבחור איזה שירים הכי יפים הלחינה נורית הירש זה קשה משתי סיבות, אחת זה שיש לה הרבה מאוד שירים יפים, כל אחד עם הייחוד שלו, וקשה לבחור מביניהם, והשניה זה שקשה להתייחס ללחן של שיר בלי להתייחס לטקסט, כלומר שיר יפה הוא במקרה של נורית הירש יצירה של שניים, שלה ושל הכותב. השיר שהיא הלחינה שאני הכי אוהב זה "ללכת שבי אחרייך", לחן מרטיט לטקסט מרטיט שכתב אהוד מנור. אפרופו אהוד מנור, אומרים שאת "בשנה הבאה" הוא כתב כשיר מינורי והיא זו שהפכה אותו לשיר עליז ושמח. עוד יש לזקוף לזכותה בלבד את הלחנת הפסוק "עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל" ששגור בי כל. יש בוודאי טקסטים שהיא הלחינה שבלחן אחר היו עלולים להיות שירים סתמיים, בעיני הלחן שלה ל "בדרך היורדת אל הכפר" הוא אחד כזה.

trilliane

Well-known member
מנהל
ספק אם השירים שאני אוהבת במיוחד הם אלה שהביאו להחלטה

אבל מן הסתם היא התקבלה ע"ס מכלול יצירתה לאורך השנים.
&nbsp
שירים של הירש שאני אוהבת במיוחד (פחות או יותר בסדר הזה): מגש הכסף, אין דבר, רוח צפונית רוח דרומית, כל יום מתחילה שנה, אהבתה של תרזה דימון, גשר אלנבי, המשפחה שלי, שובי הרמוניקה (לא מעט בזכות העיבוד שנשמע יותר קדם-אירוויזיון מפסטיבל ילדים... וחוץ מזה גם לירדנה מגיע, כן?
).
&nbsp
כפי שניתן לשים לב(?) למעט "מגש הכסף" (שיר יום זיכרון אולטימטיבי מבחינתי, אני מאוהבת בו מאז שפתחנו איתו בריקוד את הטקס של כיתה ז') אלה שירי "מצב רוח טוב" קופצניים (יותר או פחות) וכן, עיבודי אייטיז טרשיים עושים לי את זה לגמרי.

&nbsp
לא אוהבת את רוב הבלדות השמלציות, הן מייגעות אותי (ללכת שבי אחרייך, נחמה, פרח הלילך, השוטר אזולאי, כחולה כחלום, הדרך אל הכפר, אתה לי ארץ, תני לי יד...) ומודה שלרוב גם אין לי סבלנות לרוב שירי "ריקודי העם" למיניהם.

למעלה