קינאה בין בני זוג במערכת יחסים רומנטית

ELLA1992

New member
קינאה בין בני זוג במערכת יחסים רומנטית

אז בגלל שזה "טרנדי" ומנהלת הפורום מעודדת את זה...
להלן נושא חשוב ומרתק לדיון-
קינאה, נושא הנוגע לכולנו בדרך זו או אחרת, בואו נדון בתופעה.
ממה לדעתכם היא נובעת? חסך הורי בילדות? חוסר פרגון מהסביבה הקרובה? ביקורתיות מהדמויות המשמעותיות כבר מגיל קטן? השוואות?
על מה היא מעידה? חוסר ביטחון עצמי? הלקאה עצמית? רגשי נחיתות?

האם מינון מזערי שלה יכול להיות דווקא מועיל ומחזק? ומנגד, מתי היא כבר חוצה את גבול הטעם הטוב ופוגמת? האם זה טוב כשבכלל אין קינאה?
איך מתמודדים עם קינאה לבן הזוג או לחילופין איך מתמודדים עם בן זוג קנאי?

אילו מעשים של בן/בת הזוג עשויים להוות עילה לפרידה מצידכם?
מה הוא הקו האדום שלכם שאסור לחצות?

מוזמנים לשתף כל אשר עולה בראשכם בנושא זה, כל מחשבה, כל עמדה, כל דעה וכל תחושה או חוויה אישית יתקבלו בברכה!

באמצעות דיון זה נוכל ללמוד דברים חדשים וחיוניים על עצמנו ועל קרובינו, ופשוט לצמוח ולגדול!

המשך שבוע נעים

Shamy

New member
תשובה

אלה תודה על הסקר ...אהבתי ששמת סקר
(אני אשמח אם תוכלי לכתוב בפינת הOFF איזה פינות היית רוצה לראות יותר בפורום שאני שמה או שלא שמה כי בסופו של דבר הניהול הוא בא לתת שירות לגולשים מאחורי הקלעים)
אשמח גם להענות לסקרים שלי

תשובתי - קנאה נובעת לדעתי מחוסר בטחון אישי וזוגי ומתפיסות תרבותיות וחברתיות שלפעמים יכולים להיות מעט מעוותות.
מה זה אומר? אם גבר מרגיש חסר בטחון ולידו תהיה בחורה תוססת עם חיים אישיים מלאים והרבה ידידים וידידות והיא תראה טוב מאוד ותהיה מטופחת הוא עלול עוד להראות קנאה כי הוא מפחד שהיא "תראה" את העובדה שהוא "לא יוצלח" ותפזול לצדדים ותמצא טוב יותר ממנו ותעזוב אותו. (בפועל יכול מאוד להיות שהוא אחלה ושיש דברים שהיא רואה בו שהוא לא רואה בעצמו ולכן נמצאת איתו) הפער הזה בין התפיסה האישית לתפיסה החיצונית של אנשים ממך יכול ליצור קנאה.

קנאה גם יכולה להתקיים מבן אדם שפיתחו בו תחושות תרבויתיות מעט מעוותות, כמו בחורה מקומה במטבח ולא היא בוגדת בך וכו'..זה גם יכול לנטוע קנאה.

sharpcookie

New member
מניסיוני, כקנאית מובהקת

זה נושא שהתמודדתי איתו רבות. לדעתי - אין מקור מסויים ממנו קנאה נובעת ואין לה תמיד הסבר לוגי ורציונאלי.

עד כמה שידוע לי אף בן זוג שהיה לי מעולם לא בגד בי עם מישהי אחרת וזה גם לא קרה לאנשים שקרובים אליי, ועדיין זה מאיים עליי מאוד. כתבתי כאן בעבר שאיני יכולה אפילו להיות עם בני זוג הצופים בפורנוגרפיה במהלך הקשר. מבחינה מעשית - אני יודעת שצפייה בזה אינה שוות ערך לבגידה ולא יכולה להוות תחליף למערכת יחסים זוגית בריאה. מבחינה ריגשית - איני יכולה להכיל את הקינאה שזה מציף בתוכי.

יש לי חברה שהפוכה ממני באופי. היא אינה קנאית כלל. למעשה היא מנהלת במקביל קשרים עם 3-4 גברים, כשכל אחד מהם מספק צורך ריגשי / אינטלקטואלי / מיני אחר שלה. כששאלתי אותה אם הם מצידם נאמנים כלפיה- היא אמרה שלרוב לא, אבל שאחד מהם כן, ושהוא אפילו שואף למערכת יחסית מונוגומית איתה אבל היא אינה רוצה בכך ולהפך מעודדת אותו להיפגש גם עם נשים אחרות. היה לי מאוד קשה להזדהות ריגשית עם התשובה שלה. הנה יש לה גבר שרוצה רק אותה, והיא פשוט מוותרת עליו. אציין שהיא עצמאית מבחינה כלכלית וכבר יש לה ילדים מנישואים קודמים, ולכן משפחה אינה חלק מהשיקולים שלה.

מכאן, לדעתי מינון מסויים של קנאה במערכת יחסים חשוב ותורם. אם אין קינאה בכלל, יש שיגידו מה הטעם לנהל מערכת יחסים מונוגומית מלכתחילה - כשאפשר להנות מכל העולמות?

קינאה מוגזמת יכולה להרוס, במיוחד אם היא גולשת לפסים אובססיביים. במקרה שלי, ניסיתי לעבוד על עצמי ולהתגבר, אפילו הלכתי לטיפול בנושא, אבל זה לא עזר. עם כל הרציונאליזציה שבעולם, איני יכולה לשלוט על רגשות שטבועים עמוק בתוכי. הפיתרון בסופו של דבר היה לחפש בן זוג שיאהב ויקבל אותי כמו שאני ויסכים ללכת לקראתי. לא קל, אבל לא בלתי אפשרי

ELLA1992

New member
וואו הודעה מאוד חכמה ויפה , תודה!

כמה מודעות עצמית יש לך, נראה שיש לך עולם פנימי מאוד מאוד עשיר ואת מאוד מחוברת לעצמך ומכילה את עצמך, זה נדיר ויפה!
עצוב לי לשמוע שאת לא יכולה להתגבר על הקינאה, אבל יחד עם זאת אמרת דברים מאוד נכונים ומדויקים!
אני בטוחה שתצליחי למתן אותה ולנתב אותה למקומום הנכונים!
את מדהימה!

בהצלחה !!!

sharpcookie

New member
המון תודות לך על התגובה המקסימה

לא בטוחה עד כמה זה מגיע לי, בנושא של הקינאה ניסיתי קצת לנבור כדי באמת להבין את זה מתוך תקווה שיום אחד ההבנה הלוגית תביא איתה גם שינוי ריגשי.
&nbsp
אני מאוד מעריכה את הפוסטים שלך כאן ואת התגובות שאת כותבת לאנשים אחרים. כל הכבוד על האנרגיות החיוביות והנתינה

ELLA1992

New member
בדיוק עברתי על השרשור של "לכל סיר יש מכסה"

וראיתי שם תגובות שלך, יש שם איזה "מר איש" אחד שהגיב לך בצורה לא יפה, -איש מר חחח. התגובה שלו באמת לא לעניין .
השורה התחתונה שלי היא שראיתי שכתבת שאת בעלת תואר שני מהטכניון
נשמע שאת בחורה מאוד איכותית, אני חושבת שדווקא מהמקום הזה עלייך להשתלט על הקינאה- עם הנתונים שלך הערך העצמי שלך חייב להיות גבוה מאוד ,
לא רואה סיבה לאחת כמוך לקנא :)
אבל כמו ששיימי אמרה קינאה כנראה נובעת מהפער בין התפיסה החיצונית לתפיסה האישית...

תעריכי את עצמך יותר והקינאה תעלם

sharpcookie

New member
שוב תודה לך

מצטערת שמגיבה באיחור, עבר שבוע מטורף אבל בהקשר לקנאה, זה לא תמיד קשור לערך עצמי אלא כמיהה לבלעדיות אצל בן הזוג... מה גם שכמו שנכתב בשרשור שהזכרת- השכלה אצל נשים אינה בהכרח יתרון בשוק ההכרויות... מה שהזכיר לי את הקטע הסיינפלדי הזה

https://www.youtube.com/watch?v=IrLtHatB6IU

שלום

קנאה יכולה להיות חיובית ומפתחת ויכולה להיות הרסנית. בחברות רומנטית צריך קנאה בסיסית כדי לשמור על נאמנות רגשית. יש אנשים שנוטים למקד את רגשותיהם בקשר הרומנטי ובאינטימיות, ואז הם לא רוצים שיהיו רגשות אחרים מסביב. הנאמנות יותר חשובה להם. יש אנשים ברמות שונות, ויש כאלה שלא מפריע להם שחברתם תיצור קרבה עם גברים אחרים.
&nbsp

קינאה לרוב מעידה על חוסר ביטחון- בעצמנו ו/או בקשר הזוגי

אנשים שמקנאים לרוב חסרי ביטחון וחרדים לגורל הקשר שלהם. זה נובע מכל מיני סיבות:
יכול להיות שבן/ת הזוג נתן להם סיבה טובה לקנא ולהיות חסרי ביטחון ויכול להיות שזה נובע מדברים שקרו בילדות וגרמו לחוסר ביטחון.

ELLA1992

New member
תודה על השתתפותך בדיון! הדברים שאמרת מדויקים

זה בדרך כלל נובע מיחס ביקורתי מדי מההורים, היעדר שבחים, הורים שמשווים את ילדיהם לילדים של חברים שלהם, הילד מפתח דימוי עצמי נמוך , לא משנה כמה הוא גדל להיות מוצלח ומדהים הוא ירגיש מאויים מכל שטות.

צריך לדעת מאין הקינאה נובעת, אם זה כתגובה להתנהגות של בן הזוג כמו שאמרת, אם הוא נתן סיבה לקנא או להיות חסרת ביטחון- צריך לזהות את זה מיד, אם זה מגיע ממנו עדיף לא להיות עם אחד כזה.
אך אם אין שום סיבה נראית לעין לקנא ואנו בכל זאת מקנאים- אז ככל הנראה כבר מדובר בקונפליקטים פנימיים מודעים או לא מודעים. חוויות מן העבר. מה שלמדנו להרגיש. מה שמדהים הוא, שבהכל ניתן לטפל ולא בהכרח באמצעות פסיכולוגים, יש מאמרים מרתקים ואינספור סרטונים בנושא.

DoubleInfinity

New member
לדעתי זה רגש טבעי

אני בטוחה שיש אנשים שקנאה נובעת אצלם מחוסר ביטחון כלשהו...
אבל לדעתי זה תחושה מאוד טבעית, ואני בטוחה שיש אנשים שמאוד בטוחים בעצמם ובקשר שלהם שיש להם התקפי קנאה...
יש מצב שזה אפילו נובע ממקום רציונלי... הרי יש המון אנשים שבוגדים, אנשים שעלולים להתחיל עם בן/בת הזוג, המון פיתויים וכו'. להיפך - לדעתי תמיד צריך לעמוד על המשמר (כמובן שלא בצורה קיצונית/מעצבנת/אובססיבית) ולא לתפוס נאמנות כמשהו מובן מאיליו...

ki92

New member
קנאה

קנאה נובעת מחסך הורי בילדות והיא בהחלט מעידה על חוסר ביטחון עצמי.
מינון מזערי שלה בהחלט יכול להיות מועיל ומחזק בקשר, כל עוד זה נעשה בגבול הטעם הטוב. זה כיף להרגיש שמקנאים לנו ואוהבים אותנו ופוחדים לאבד אותנו, מראה על חיבה ואהבה. כמו כן אם הקנאה מוגזמת מידי זו כבר אובססיה ושאר הפרעות נפשיות ולא קשורות לאהבה בכלל. כשאין בכלל קנאה לדעתי זה גם לא טוב, צריך מעט פלפל בקשר. אני מאוד קנאית לבן זוגי אך עם זאת אני יכולה לאפשר לו הרבה יותר מרחב פתוח מאשר הוא לי וזה נטו בגלל האהבה.
אני למשל מרשה לבן זוגי להנות ממופע של חשפנית, כל עוד אני נוכחת שם והכל נעשה תחת הסכמה של שנינו. בחורה שעלולה לאיים על הקשר בנינו מהווה עילה לפרידה. כמו כן, אסור לעשות דברים מאחורי הגב. אם אגלה שהוא בוגד בי, אין מקום למחילה, פרידה במקום. בן זוגי יותר קנאי ממני אז בכלל אין מה לדבר על ריגוש מיני מהצד שלי. אצלנו יש עקרון של הדדיות, אם ארגיש לא בנוח עם הסיטואציה בן זוגי יודע שעליו לוותר למעני.

ELLA1992

New member
היי :) ראשית, אני מודה לך על השתתפותך בדיון

שנית, נורא אהבתי לקרוא את תגובתך! נשמע שיש בינך לבן זוגך המון הבנה, הקשבה, הדדיות והרמוניה! תמשיכו ככה! מאחלת לכם שנים רבות של אושר ואהבה עילאית!
בהחלט יש מה ללמוד מכם!

שילת281

New member
יש לי וידוי בנושא

לפני כמה שנים טובות היה לי בנזוג וחלק מהאסטרטגיה שלו הייתה לגרום לי לקנא, לספר לי על אקסית שהתקשרה וכאלו. ואני בלעתי את הפיתיון והייתי מחטטת לו בפלפון . כן כן זה קרה... וזה גרוע מאוד!!! זה מראה על חוסר ביטחון. ואם כבר את מחטטת... ודאי שלא תתפסי. סתם... קנאה זה מראה שלאחד הצדדים אין ביטחון בקשר.

Shamy

New member
הכל בסדר את בחברה טובה

מי מאתנו לא חיטט לבן זוג פעם בטלפון? כן נכון זה לא טוב ולא בריא ואסור...אבל את רק אנושית זה קורה הוא גם ניסה לגרום לך לקנא...זה לתת לחתול לשמור על השמנת..לא נורא למדת מזה וכנראה לא תחזרי על זה אז הכל בסדר

שילת281

New member
מקווה שאני לא אצטרך לחזור על זה

אבל אם כן... אעשה זאת בדיסקרטיות ;))

למעלה