איך אתם מתייעלים במטבח?

ladybug6

New member
איך אתם מתייעלים במטבח?

כולם חושבים שלהיות צמחוני/טבעוני זה אומר לשרוץ כל יום שעות במטבח ולשיר שירי הלל לנבטוטים שינבטו...
ומצד אחד זה נכון שמבלים יותר זמן במטבח, כי פתאום לא יושבים במסעדה כל יום ומחכים שמישהו יגיש לנו את האוכל המוכן, אבל מצד שני זה גם לא כל כך תובעני כמו שעושים מזה. במיוחד אם מוצאים שיטות להתייעל ולקצר תהליכים.

הנה כמה טיפים שאני אימצתי עם הזמן:

כל פעם שאני מכינה רוטב עגבניות אני מכינה פי 3 ומקפיאה במנות, ככה יש לי רוטב מוכן לפעמים הבאות.
קטניות: כל פעם שאני משרה ומבשלת סוג מסוים אני מכפילה או משלשת את הכמויות, וכנ"ל - מקפיאה במנות.
כשאני לא מתעצלת, אני מגיעה הביתה מהירקן ושוטפת את הפירות והירקות, ומסדרת במקרר בצורה שנוח לגשת ולקחת. ככה אני מבזבזת פחות זמן בחיפוש דברים ושטיפה כל פעם שאני רוצה להכין משהו.
קמחים ואבקות: מעבירה מהשקיות לקופסאות ושומרת במקפיא. גיליתי שזה הרבה פחות מלכלך ומסורבל לפתוח מכסה של קופסה או צנצנת מאשר שקיות פתוחות של דברים. קמח, שמרי בירה, קמח תפו"א, קורנפלור, אבקת נוגט, סולת, קמח חומוס.. הכל בקופסאות במקפיא, ולא צריך לבזבז 5 דקות בלנקות את כל הקמח שנשפך לי כשפתחתי את השקית כדי להוציא ממנה כף... אותו דבר אני עושה לפעמים גם עם דברים אחרים כמו גריסים, בורגול, עדשים כתומות.
מעבד מזון: כן כן, התפלץ המכני הזה שלא היה לי עד לאחרונה עושה פלאים במטבח ומקצר משמעותית את הזמן שאני צריכה לבלות בקיצוץ, גירור ומעיכה של דברים.
טיפ שאני אישית לא מאמצת אבל בטוח שיש כאלה שזה יסתדר להם: כל פעם שקוצצים בצל, לקצוץ פי 3 ולהקפיא או לשים במקרר, כדי לחסוך את הפעם הבאה שנצטרך..
רטבים לסלט: מי שאוכל הרבה סלטים יכול להכין צנצנת גדולה של רוטב לסלט, להחזיק במקרר וכל פעם פשוט לשפוך ממנו לסלט.
מי שצורך הרבה ירק קצוץ באוכל - יכול לקצוץ כמויות גדולות ולהקפיא בשקיות קטנות או קופסאות, או במגשיות קרח ואז להעביר את הקוביות לשקית.
פעם בשבוע-שבועיים להשקיע ולהכין דברים שמחזיקים במקרר ומהווים בסיס למאכלים וכריכים: קציצות, ממרחים וירקות אנטיפסטי.

עכשיו תורכם
 

littlegem

New member
אז בקיצור הטיפ שלך שצריך פריזר ענק?


אצלנו בפריזר יש בקושי מקום לחבילת בורגר צמחוני ו2 מגשיות קרח מאממות בצורת לבבות והמקרר ממש קטן (כזה ששמים במקומות עבודה לחלב).

אז למקרה שבא לבשל משהו בלי תכנון יש לנו back up בארונות של תיבולים כמו טימין ושמיר מיובשים (לא בזיליקום שלא טעים) ודברים קצת הזויים שאולי אין בארץ כמו פלפלים וחצילים מיובשים שצריך להשרות (כמו הפטריות) אה וקצת חומוס בקופסאות (לא עדשים שממש לא טעימות)

בישראל ידעתי איפה בשכונה יש חוביזות או בזילי או זעתר או נענע (כי אם זה נובט ליד למדרכה או מתחת לברז זה של כולם) ומי מסכימים שיקטפו להם מהעץ משמש\אגוז מלך\מנדרינות\כל מיני בלי לדפוק על הדלת לשאול, שזה אחלה קיצור דרך בדרך לסופרמקט. ( 5 דקות מול חצי שעה+אוטובוס)
 

ladybug6

New member
האמת היא שהפריזר שלי לא מפוצץ בכלל

ומדובר בפריזר רגיל של מקרר סטנדרטי. אין שם הרבה דברים. 7-10 קופסאות (לא גדולות), בערך 4-5 שקיות של ירקות קפואים, עוד קצת דברים כמו אורז, חלק מהקטניות, כמה קופסאות של רוטב ואוכל קפוא, שקית של תבלינים (קוביות פטרוזיליה, קופסה של טימין, בזיליקום, אורגנו טריים שהוקפאו) ואיזה משהו לא ברור שכבר חודשיים אני מתעצלת לזרוק

ועדיין יש מלא מקום יחסית.
אם מדובר במשפחה של 4-5 נפשות ומעלה, יש מצב ששווה להשקיע במקפיא נפרד כמו ש-rspa אומר. דברים נשמרים יותר זמן במקפיא מאשר במזווה.
 
וזה נקרא לא גדול?


אני ממש לא רואה איך אני מכניסה למקפיא שלי 4 שקיות של ירקות קפואים ועוד אוכל קפוא + לחם + קוביות קרח וכו'.. (שזה מה שאני שמה במקפיא בדר"כ)
 

ladybug6

New member
אז שלך נחשב לקטן

שלי בגודל סטנדרטי, משהו סביב ה-500 ליטר, מתוך זה המקפיא אני מעריכה משהו בין 120-140
זה מקרר סטנדרטי למשפחה ממוצעת, הקטנים יותר בדר״כ מתאימים למשרדים, דירות יחיד או זוג צעיר שלא מבשל הרבה..
 

ladybug6

New member
אם הייתי יודעת שיבואו לי אורחים למקפיא

הייתי מסדרת קודם..


מאחור מסתתרת שקית ובתוכה מלא עשבי תבלין טריים שהוקפאו (בזיליקום, טימין, אורגנו וכו')
ובחלק שלא רואים בדלת יש קצת פירות קפואים וקטניות מבושלות קפואות ויבשות, ואורז.
אין לי מקום לכל הקטניות אז חלק מוחזקות בחוץ, את האגוזים אני שומרת במקרר בדר"כ
 

elin86

New member
תגידי.. לירק לא קורה כלום במקפיא?

בהשראתך הכנסתי כוסברה ופטרוזיליה כקניתי כי נשאר לי עוד מהפעם הקודמת..
 
ככל הידוע לי

יש הבדל בין ירקות שמוקפאים מראש (כמו סנפרוסט למשל) לירקות טריים שכבר היו זמן מסוים מחוץ למקפיא. ירקות שמראש היו מחוץ למקפיא עדיף להשאיר בחוץ, אחרת הם עשויים להתקלקל. לא זוכרת את ההסבר המדויק, בטח יהיו פה אנשים שיוכלו להסביר יותר ממני אבל זה בגדול.
 

ladybug6

New member
לא, אין עם זה בעיה

פטרוזיליה וכוסברה וכו' מומלץ לקצוץ מראש ולהקפיא קצוץ פשוט כי אח"כ קשה לנקות את העלים מהגבעולים הגסים.
בזיליקום, טימין, אורגנו וכו' אני מקפיאה ככה כמו שזה, ופשוט לוקחת מזה כל פעם גוש וקוצצת אותו כשהוא קפוא (או תולשת את עלי הטימין).
 

RSPA

New member
טיפים מצוינים. אצלי דומה מאוד.

בנוסף - להכין דברים יחודיים לטבעונים או מיוחדים סתם שיש להם שימוש ארוך טווח בכמות ולהכניס למקרר. למשל : יוגורט טבעוני שאני שומר בצנצנות קטנות חודשים. או כרוב כבוש (סאוורקראוט) שיכול להחזיק גם שנה. בטוח שיש עוד דברים שעדיין לא חשבתי עליהם והם לא השימוש אצלי.
 
פריזר לשמירת קמח ואבקות


מעבד מזון


מיקסר שווה


כל הקטניות אצלי יחד, ככה אני רואה מה יש ומה צריך לחדש ולא נתקעת בלי.

כנ"ל לגבי הקמח למינהו ואצלנו יש הרבה מינהו בגלל הנ"ג.

מקפיאה פלפלים חריפים טריים מהגינה , ככה יש לי גם לא בעונה והם מחזיקים מצויין.

סכינים חדים +אבן משחזת. אין אין אין על סכין ראוי שעובד כמו שצריך. חיים אחרים.

לא מקפיאה מזון כי אני שוכחת שיש לי ומכינה חדש


הבכור מכין ציר ירקות ומקפיא .

ציצנת עם מגוון פטריות מיובשות- תוספת משובחת לתבשילים , כל אורז הופך למענין יותר בעזרתן.
 

ella1302

New member
בנוסף למה שכבר נכתב- סיר לחץ. לא מתארת את

המטבח שלי בלעדיו.
 

ladybug6

New member
סיר לחץ לא רק מקצר זמני בישול

הוא גם מבשל את האוכל בצורה שונה שאי אפשר לחקות בדרך אחרת. הקטניות יוצאות רכות ונימוחות כמו שגם 9 שעות בישול לא יעשו, ולעומת בישול, גם הקליפה מתרככת מבלי שהקטניות יתפוררו (לעומת בישול ממושך שכן גורם לזה).
גם ירקות וציר ירקות יוצאים אחרת בסיר לחץ.
אבל כן, זה מפחיד וכל פעם שאני מפעילה אותו אני מקווה ששנינו נצא מזה בחיים
 
למעלה