איך אתם מתייעלים במטבח?
כולם חושבים שלהיות צמחוני/טבעוני זה אומר לשרוץ כל יום שעות במטבח ולשיר שירי הלל לנבטוטים שינבטו...
ומצד אחד זה נכון שמבלים יותר זמן במטבח, כי פתאום לא יושבים במסעדה כל יום ומחכים שמישהו יגיש לנו את האוכל המוכן, אבל מצד שני זה גם לא כל כך תובעני כמו שעושים מזה. במיוחד אם מוצאים שיטות להתייעל ולקצר תהליכים.
הנה כמה טיפים שאני אימצתי עם הזמן:
כל פעם שאני מכינה רוטב עגבניות אני מכינה פי 3 ומקפיאה במנות, ככה יש לי רוטב מוכן לפעמים הבאות.
קטניות: כל פעם שאני משרה ומבשלת סוג מסוים אני מכפילה או משלשת את הכמויות, וכנ"ל - מקפיאה במנות.
כשאני לא מתעצלת, אני מגיעה הביתה מהירקן ושוטפת את הפירות והירקות, ומסדרת במקרר בצורה שנוח לגשת ולקחת. ככה אני מבזבזת פחות זמן בחיפוש דברים ושטיפה כל פעם שאני רוצה להכין משהו.
קמחים ואבקות: מעבירה מהשקיות לקופסאות ושומרת במקפיא. גיליתי שזה הרבה פחות מלכלך ומסורבל לפתוח מכסה של קופסה או צנצנת מאשר שקיות פתוחות של דברים. קמח, שמרי בירה, קמח תפו"א, קורנפלור, אבקת נוגט, סולת, קמח חומוס.. הכל בקופסאות במקפיא, ולא צריך לבזבז 5 דקות בלנקות את כל הקמח שנשפך לי כשפתחתי את השקית כדי להוציא ממנה כף... אותו דבר אני עושה לפעמים גם עם דברים אחרים כמו גריסים, בורגול, עדשים כתומות.
מעבד מזון: כן כן, התפלץ המכני הזה שלא היה לי עד לאחרונה עושה פלאים במטבח ומקצר משמעותית את הזמן שאני צריכה לבלות בקיצוץ, גירור ומעיכה של דברים.
טיפ שאני אישית לא מאמצת אבל בטוח שיש כאלה שזה יסתדר להם: כל פעם שקוצצים בצל, לקצוץ פי 3 ולהקפיא או לשים במקרר, כדי לחסוך את הפעם הבאה שנצטרך..
רטבים לסלט: מי שאוכל הרבה סלטים יכול להכין צנצנת גדולה של רוטב לסלט, להחזיק במקרר וכל פעם פשוט לשפוך ממנו לסלט.
מי שצורך הרבה ירק קצוץ באוכל - יכול לקצוץ כמויות גדולות ולהקפיא בשקיות קטנות או קופסאות, או במגשיות קרח ואז להעביר את הקוביות לשקית.
פעם בשבוע-שבועיים להשקיע ולהכין דברים שמחזיקים במקרר ומהווים בסיס למאכלים וכריכים: קציצות, ממרחים וירקות אנטיפסטי.
עכשיו תורכם