
להזכירכם נשכחות במה מדובר.
"טיסת השבת" היא טיסת אל-על (LY002) שהמריאה בתאריך 15/11/2018 מניו-יורק לתל-אביב. הטיסה התעכבה כ-5 שעות בניו-יורק בגלל מזג אוויר קשה בניו-יורק (סופת שלגים). הטיסה הייתה אמורה לצאת ביום חמישי בשעה 18:30.
הנוסעים החרדים גילו כי העיכוב יגרום לחילול שבת בישראל היות וזמן הנחיתה המשוער יהיה אחרי כניסת השבת, רצו לרדת מהמטוס. צוות הטיסה לא נתן לאותם אנשים לרדת מהמטוס, כאשר הקברניט מבטיח שהם כן ינחתו בזמן והשבת לא תחולל. התחוללה מהומה במטוס ועל כך קיים ויכוח מה היה שם.
בכל מקרה, המטוס המריא באיחור כאשר כל הנוסעים עליו. מעל אירופה או האוקיינוס האטלנטי, התברר לצוות הטיסה כי לא יוכלו להגיע בזמן לישראל.
המטוס נחת באתונה. הנוסעים הדתיים שוכנו בבתי מלון, שאר הנוסעים הוטסו מאוחר יותר על ידי מטוס ישראייר, המטוס עם צוותו המריא מאתונה לישראל מיד לאחר שהוריד את הנוסעים באתונה.
אל-על טוענת שפיצתה את הנוסעים בכרטיסי טיסה לאירופה (בהתאם למחלקה).
52 נוסעים החליטו להגיש תביעה משפטית לפיצוי של 7,000 ש"ח לאדם.
היום התפרסם בעיתונות כי התובעים הגיעו להסכם פשרה עם אל-על.
כל נוסע מהתובעים, יקבל 2152 ש"ח.
בהודעה שהועברה לנוסעים נכתב "הפשרה היא חסויה ואסור להפיץ אותה לתקשורת או לכל גורם אחר. אל על תוכל לתבוע נוסע שיפר את סעיף הסודיות. כמו כן, הפיצוי הכספי מבטל כל פיצוי אחר שניתן לכם על ידי אל על".
עכשיו הוסיף מעט הערות/הארות לפרשה:
-- אכן הייתה סופת שלגים בניו-יורק וכולם נערכו מראש !!
-- כל הנוסעים הגיעו בזמן !! העיכוב נגרם בגלל איחור צוות הדיילים/ות .
-- ע"פ חוק טיבי (ישראלי) לא נותנים פיצוי על איחור טיסה בגין מזג אוויר
או כוח עליון או חשש של חילול שבת.
-- הקברניט רימה את הנוסעים שהבטיח שהם יגיעו לפני כניסת השבת
לישראל ולא נתן להם לרדת מהמטוס.
-- אל על טענה שנוסעים התפרעו בטיסה והיא תיתבע אותם. עדיין לא נעשה.
עדויות של אנשים (לא שומרי מצוות), כמו שמעון שבס, הפריכו טענות אילו.
העידו שהיו כמה צעקות והתקהלויות ללא שום אלימות מצד הנוסעים החרדים.
דעתי האישית:
בושה וחרפה פיצוי שכזה !! על השמצות ושקרים אל-על חייבת לשלם יותר.
העיכוב נגרם אך ורק בשל קבוצת דיילים/דיילות שיצאו באיחור מהמלון, למרות התראות מוקדמות שחייבה אותם לצאת יותר מוקדם מהמלון, כמו שאר הנוסעים והטייסים (שהגיעו בזמן).
ט.ל.ח