רפואה ביו-אלקטרונית

Sigal H

New member
רפואה ביו-אלקטרונית

מצאתי מאמר מעניין ב"סיינטיפיק אמריקן" על רפואה ביו-אלקטרונית, תחום די חדש ברפואה. לא הספקתי לקרוא את כולו (הוא קצת ארוך), אבל עד כה נראה לא רע בכלל. מה דעתכם?

תרופות חשמליות / קווין ג' טרייסי
נכתב בתאריך 3 יוני, 2015 בשעה 14:25 מאת סיינטיפיק אמריקן ישראל
מתוך המאמר:
"השימוש במתקנים אלקטרוניים לגירוי עצבי כדי לטפל בדלקת ולרפא מחלות מניח את היסודות לתחום מחקר חדש הקרוי רפואה ביו-אלקטרונית. השיטה נבחנה במחקרים קליניים במטופלים הסובלים מדלקת מפרקים שגרונית וממחלות אחרות. הטיפול הביו-אלקטרוני מבוסס על רעיון פשוט להפליא: רתימת הרפלקסים הטבעיים של הגוף לפיתוח מגוון טיפולים יעילים, בטוחים ולא יקרים שיוכלו להחליף תרופות רבות הניתנות בגלולות או בהזרקה. באמצעות התמקדות מדויקת בתהליכים הביולוגיים העומדים בבסיס המחלה, עשויה שיטת הגירוי העצבי לעזור במניעת תופעות לוואי מציקות של תרופות רבות."

מרתק.

אני אקרא בשלבים כי יש שם המון אינפו והכל מאד טעון.
טעון תרתי משמע, חשמלי כאילו

זה מרתק לקרוא שאת התרופה שמצמצמת נזק באירוע מוחי גילו בטעות.

הצד של האתיקה כמובן מלחיץ פה, כי "עם כוח גדול באה אחריות גדולה" (זה ציטוט שנתקלתי בו כמה פעמים השבוע, אז נראה לי שצריך להשתמש בו
).
וכשיש טכנולוגיה עוצמתית שיכולה להיות הברכה הכי גדולה בידיים הנכונות זה קצת מלחיץ להזכר בהיסטוריה, ככה לדפדף אחורה ולהזכר ולהבין שהטכנלוגיה הזו אם תיפול בידיים פחות טובות יכולה להמיט שואה וחורבן.

כנראה שעדיין לא מצאו וספק אם ימצאו טכנולוגיה שתשמיד את עצמה אם השימוש בה יהיה לא מוסרי.
(וגם מרפרר לי זיכרון של משהו שקראי / שמעתי לאחרונה ממש על החוויה המוסרית של משתמש משחקי מחשב
כבר לא זוכרת אם זה היה פיקשן או במציאות עצמה).

בכל מקרה מאחלת לכל מי שהטכנולוגיות האלה יכולות לשקם את חייו שיהיו זמינות לו.
ומעניין לקרוא את המאמר הזה ולחשוב לאן עוד זה יכול להתפתח.

למעלה