שרשורי מעקף קיבה

meira85

New member
אנדו בריייר

אייך מתחילים את הפרוצדורה למי פונים?
והאם יש מנתחים מהצפון
 
לאחר ניתוח מעקף קיבה ( לא ממש מוצלח...)

אשמח לעצתכם - לפני 3 שנים עברתי מעקף קיבה, בעקבותיו ירדתי 30 ק"ג בלבד, והספקתי לעלות 10 ק"ג.
בודקת כעת אופציות לגבי ניתוח חוזר/תיקון/טבעת. האם מישהו יודע להמליץ לאיזה כיוון רצוי ללכת? מי עוסק בניתוח מעקף שכשל? מי היה ב"סרט" הזה? רוב תודות מראש
 

אופירA

New member
מנהל
להתייעץ עם מנתחים בנוגע לפרוצדורה נוספת

את יכולה לספק מידע מה קרה לאחר הניתוח, מה עודף המשקל שלך לפני הניתוח והיום, ממה נגרמה ההשמנה החוזרת?
 

קוב י d1

New member
מנגו

בעייתי בגלל הסיבים לא מומלץ, זה מה שקראתי בפורום של מלבי



קובי
 
זה מה שקראתי גם, פשוט לא היה ברור לי אם לכל החיים או לתקופה

מסויימת, אני כבר שנה פלוס אחרי ואת האמת אכלתי כבר פעמיים כי שכחתי מזה לגמרי עד שמישהו הפנה את תשומת ליבי לזה. השאלה אם באמת אסור כל החיים או רק לתקופה מסויימת.
 

קוב י d1

New member
מנגו

האמת לא יודע ,מה דעתך להכניס את השאלה לאתר של מלבי ,שם תקבלי תשובה יותר מקצועית מפי ד"ר אוסנת רזיאל תותחית בתחום של הניתוחים
אודה לך באם תיהיה לך תשובה להיכנס לפורום שנוכל להתעדכן



קובי
 

אופירA

New member
מנהל
אנשים בפורום המשורוולים אמרו שאכלו מהחלק שקרוב לקליפה

קוביות מנגו מהחלקים הקרובים יותר לקליפה ופחות לגרעין.
זה פחות סיבי, ופחות מסוכן (אם בכלל).
 

רוייקו

New member
מנגו הוא פרי סיבי שקשה לאכול אותו כמעט בכל השלבים

וזה לא קשור לסוג הניתוח או לזמן שעבר מהניתוח.
אני לא יודע להעיד לגבי אחרים אבל מנגו ואני לא מסתדרים תמיד. יש פירות שהפסקתי להלחם בהם, כמו תפוח, אגס, קיווי. רק לעיסה מאסיבית לכדי מחית תעביר אותם בטבעת. לגבי סוג אחר של ניתוח, לא תוכלי לדעת עד שלא תנסי. מכל מקום, כדאי להמתין לפחות חודשיים מהניתוח עד לנסיון הראשון. ושוב: מנגו עובר קשה מעברים צרים.
 

ligal mezger

New member
מותר מנגו מאיה

הוא היחיד שלא סיבי ואין בעיה לאכול אותו. אני אישית אכלתי אותו בערך חצי שנה אחרי המעקף, הקיץ אני אוכל כמעט אחד ביום.
אבל רק מהסוג הזה !!!!
 

אופירA

New member
מנהל
לא מכירים את הפרוצדורה. תפני לבתי החולים שמפרסמים אותה.

 

anati43

New member
למה 30 ק"ג זה "בלבד"? כמה היית צריכה לרדת?

ולמה מי שנכשל זה הניתוח ולא את?
 

תמנתי

New member
אמא'לה בדיוק חיפשתי פורום לשאול את השאלה הזו

אני שנתיים וחצי אחרי מעקף קיבה. ירדתי 33 קילו ועליתי 7 קילו בחזרה. התחלתי עם BMI של 46 וזה ממש מייאש כי נשארתי עם BMI של 36
אני גם מנסה לברר מהן האופציות לניתוח חוזר ואיפה מומלץ.
את הניתוח הראשון עברתי אצל ד"ר קידר, שהוא לדעתי רופא מעולה אבל אני לא מצליחה לקבל ממנו תשובות לגבי ניתוח חוזר. מה אפשרי לעשות ומה כדאי.
רק לעשות בדיקת בריום ולבוא אליו. קשה לי להגיע לפתח תקוה מה גם שלא הוא זה שמקבל כיום אלא עוזר שלו.
אשמח מאד אם למישהו פה ידוע על האפשרויות.
תודה מראש
 

תמנתי

New member
ועוד דבר

מבחינת אכילה, כמעט מההתחלה הראשון אכלתי כמויות כמעט רגילות.
כיום אני אוכלת כמעט עמו מלפני הניתוח.
זה לא נשמע לי נורמלי ולא כמו הכמויות שאמרו לי שאפשר יהיה לאכול לפני הניתוח.
 

meira85

New member
חחח נראה לי שעבדו עלינו ואנחנו ניסי בכלל

היי אני 5 חודשים אחרי מעקף קיבה. גם אני כימעט מההתחלה כבר שבועיים אחרי אכלתי הכל אבל חצי מהכמות הרגילה שזה המון עדיין.....כבר אחרי חודש רצתי לדפי השחרור מבית החולים כדי לראות בדיוק מה הרופא כתב. הרופא היה מליון דולר ממליצה בחום על יחס ואיכות דוקטור מחגנה בבית חולים רמבם בחיפה. התאוששות מהירה ו 0 סיבוכים ותקלות. אבל טוב שיש לנו את הפורום הזה כדי להבין איך הולכים הענינים וממה להזהר. אני נותחתי במשקל 124 קג גובה 173 כיום משקל 102. וממשיכה לרדת באיטיות רבה ללא דיאטה וללא ספורט כל שהוא. יש לי בעיות בעמוד השידרה אז ספורט לא בא בחשבון אני מניחה ש בהורדת הכמויות יחדעם שבוש הספיגה של הנתוח זה מה שגורם לירידה. עצוב לשמוע שאפשר לעלות במשקל. נא שתפי אותנו בהמשך אשמח לשוחח עמך מאירה
 

תמנתי

New member
יש מן תחושה כזו של "זה לא מה שאמרו לי"

ואני הלכתי לבדוק איזה נפח קיבה השאירו לי ואיך הנפח הקטנטן הזה מצליח להכניס כמות גדולה של אוכל.
גם כיום, שנתיים וחצי אחרי, אני אוכלת הכל, כמויות קצת פחות מקודם אבל לא הרבה.
וכן, אפשר להשמין בחזרה.
מעצבן.
אני מרגישה שצריכה להתחיל דיאטה וזה מה שלא הצלחתי לעשות מלכתחילה.
המנתח היה 10, וגם הדיאטנית, אבל אחרי הניתוח לא היה עם מי לדבר.
התעלמו מהבעיות.

תודה ששיתפת אותי.
 

רוייקו

New member
ירידה חלקית במעקף קיבה ועלייה במשקל

היי
בהקשר לשני המקרים, אני רוצה לספר על המקרה שלי
ב 1999 עברתי מעקף קיבה שהיה תיקון לניתוחי קיצור קיבה קודמים שלא הצליחו, מבחינתי, כפי שרציתי. בזמנו, מעקף קיבה לא היה ניתוח שהוצע למועמדים לניתוח הרזיה בישראל. אפשר לאמר שהייתי יריית פתיחה לניתוח שעשה עלייה חוזרת לאחר הקפאה מאז 1985. כלומר הניתוח נעלם משולחני הניתוחים בישראל למשך כ 15 שנה. הניתוח בוצע בפתיחה של הבטן ובגישה שמרנית : השארת זונדה לכמה ימים, נקז/מזין ג'וג'ונוסטומי וכמובן תפירה ידנית הדוקה של ההשקה מעי-קיבה חדשה. לניתוח הזה היה יתרון על פני הניתוח הלפרוסקופי למעקף קיבה כפי שהוא נעשה היום. יש ויכוחים לגבי ההשקה המכנית (באמצעות ספטלר סיכות) של המעי לקיבה וזה נושא מרכזי בויכוח של מנתחים לגבי היעילות בהגבלת האכילה שהניתוח יוצר לאורך זמן. אולם לטווח הרחוק גם ההשקה הידנית לא הוכיחה עצמה ומנותחים מאבדים את ההגבלה.
אסביר: הניתוחים לקיצור קיבה והגבלת קיבה (מעקף קיבה או טבעות) בנויים על הגבלת יכולת האכילה. אם האלמנט הזה אובד - בדיוק כמו שדיאטה נגמרת ברגע ששוב רעבים - חוזרים לעלות במשקל. הניתוח חייב לייצר הגבלה קבועה ללא נסיגה ארוכה או קבועה וכאשר מעקף קיבה מאבד מהאפקטיביות הזו, סביר שרוב המנותחים יעלו במשקל.
הבעיה עם מעקף קיבה שפה מדובר בניתוח שמבוסס על שני אלמנטים בעייתיים:
1. הקטנת הקיבה ומעבר המזון ממנה אל המעי - הבעיה היא שהמעבר הצר (ההשקה) מתרחבת מקוטר של חצי ס"מ עד 1 ס"מ לכדי מעבר של 2- ס"מ ואז המזון פשוט רץ מהקיבה למעי ומנותחים יכולים לאכול דלי של אוכל
2. קיצור הדרך בה עובר המזון לספיגה - מרבית המנתחים מתקשים למדוד את אורך המעי הדק בחלל הבטן תוך כדי ביצוע הניתוח והמעקף הוא קצר מדי ולא מספיק כדי להיות ניתוח אמיתי שמצמצם את ה"דרך". מנתחים מובילים בעולם יאמרו שעקיפת מטר אחד אינה מספיקה ואינה נחשבת למעקף קיבה. יש רק כמה מנתחים מיומנים שבאמת מבצעים מעקף מעי של שני מטר ויותר על מנת שהניתוח יהיה מעקף.

מכל מקום, כשנתיים לאחר הניתוח המעקף מאבד מהאפקטיביות שלו ואם אין מספיק מעי שנעקף ואין הגבלה באכילה, יש עליה מתמדת במשקל.
הפתרון הוא בהוספת הגבלה על המעקף הקיים, קרי: הוספת טבעת בצורה לפרוסקופית.
זה מה שאבינוח עשה עבורי ב 2004 ואני מוגבל ביכולת האכילה עד היום. זה מה שמותיר אותי - פחות או יותר - על משקל יציב.
 
למעלה