מעקף קיבה

מעיין א3

New member
אני לא בטוחה שירון מינץ עושה מעקף עושה באסותא? כי על פי הבנתי הוא עושה רק שרוול.
בכל אופן הוא מאוד מומלץ על ידי המשורוולים.

אני עברתי מעקף לפני חודש וחצי וכרגע אני מרגישה נהדר! אין כאבים ואין כלום.
העניין הוא שכל אחד מקבל את הניתוח אחרת...
אני אישית התאוששתי מאוד מהר...

חששות זה דבר מובן, אך אם בוחרים מנתח טוב אז החששות יורדים.

שיהיה בהצלחה!

מעיין א3

New member
סבילים לחלוטין... ישר אחרי הניתוח מקבלים מורפיום. ואחרי זה כל מיני תרופות לשיכוך כאבים.
לי אישית היו כאבי בטן הרבה יותר גרועים מאוכל מקולקל מאשר אחרי הניתוח. אבל אין ספק שזה בעיקר בגלל משככי הכאבים....

אופירA

New member
מנהל
כל מנותחי המעקף דיווחו על כאבים נסבלים.
מינץ הוא נסיך. כל מטופליו בלי יוצא מהכלל שיבחו אותו מכל תחום - מקצועי, מיומן, יחס מעולה, אישיות. 10! גם בפרטי וגם בציבורי.

guitele

New member
מעקף קיבה - כאבים נסבלים בהחלט
היי, עברתי ניתוח מעקף לפני פחות מחודש. לא מכירה את המנתח. חשוב מישהו עם ניסיון דווקא במעקפים. אני יודעת על אנדריי קידר בבילינסון וקוריאנסקי באיכילוב. מסתמכת על חוות דעת מקצועיות מתוך המערכת ( עובדת במערכת הבריאות).
בנוגע לכאבים. לי הוצע, בנוסף על ההרדמה הכללית ( הניתוח שלי נעשה בגיש פתוחה) החדרה של מחט אפידורל בגב, במעלה הגב ( לא כמו בלידה) לצורך שיכוך הכאב בימים שלאחר הניתוח. זה היה נהדר. טוב יותר מחומרים אופיאטיים.
בברכה

קוב י d1

New member
שמואל איזה כייף לשמוע
שמחתי על הירידה שלך במשקל ועל זה שזרקתה לפח את כל התרופות
אני מציע לך שתרד בזהירות ,לא צריך למהר תאכל את כל המאכלים של יהיה חוסרים בויטמינים
מקווה לשמוע ממך רק בשורות טובות
בהצלחה!!!
קובי

ligal mezger

New member
תשובות לגבי מעקף
היי עופר, קודם כל תשמח שאתה עושה מעקף, כי זהו ניתוח טוב יותר. שיהיה המון בהצלחה.
אני מנותחת 3.5 שנים, הייתי מועמדת לכל ניתוח שארצה ובחרתי בו כי התוצאות שלו יותר טוב לאורך זמן.
מבחינת ההתנהלות של החודש הראשון - במעקף ושרוול זה אותו דבר, לכל רופא יש את ההנחיות שלו, לרוב זה פחות או יותר אותו דבר, מתחילים בנוזלים, עוברים לכלכלה רכה, טחונים ולאט לאט לאוכל מוצק ורגיל.
יש הנחיות על מאכלים שאסור בכלל לאכול כמו: מנגו, סברס, סלרי, אפרסמון, גויאבה, ומאכלים סיביים באופן כללי לא מומלצים. אני יכולה להגיד לך שאני אוכלת היום מכל המעאכלים האלו אבל מעט מאוד ולא לעיתים קרובות.
אפשר לשתות מים ובקלות, שלוקים קטנים זה רק בהתחלה, אחרי כמה חודשים שותים רגיל.
לגבי הויטמינים- חשוב לבדוק כל חצי שנה אם יש חוסרים ולא להגיע למצבים של "מחסנים ריקים". לעיתים עם תזונה טובה הגוף מצליח לספוג קצת ויטמינים ולפי הבדיקות יודעים מה צריך לקחת. אני היום לוקחת רק מולטיויטמין, את כל שאר הויטמינים הורידו לי כי המדדים היו גבוהים.
רוב מנותחי מעקף חווים דאמפינג כשהם אוכלים יותר מידי מתוק, זו תחושה לא נעימה של חולשה, הזעה ודופק גבוה, התחושה עוברת אחרי כחצי שעה. זמו מעין שוטר שאומר לך שהגזמת עם המתוק, תחושה נפלאה שיש משהו ששומר עליך.
באופן כללי, אני מאוד מרוצה מהניתוח הזה וממליצה אותו בחום למי שמועמד לעבור ניתוח ומתאים לו מעקף.

מעיין א3

New member
מעקף קיבה לא אמור להביא איתו חוסר אנרגיה או עייפות
אומנם יש כאלה שכן חשים את זה- אבל זה בכל אחד מהניתוחים (שרוול, מעקף וכו').
המעקף לא אמור להביא איתו חוסר אנרגיה או עייפות- ואם זה כן קורה, אז זה לא בסדר.
אני חודשיים וחצי אחרי מעקף קיבה, והתחושה שאני חשה זה דווקא יותר מלא אנרגיה ונמרצות. פתאום יש כוח לעלות מדרגות, לעשות ספורט ועוד.

אני מאוד מרוצה מהמעקף כי הבעיה שלי הייתה המתוקים- ועכשיו (כמו שליגל אמרה) יש לי שוטר פנימי שאומר לי נו נו נו למתוק.

אופירA

New member
מנהל
מעקף קיבה מביא לתוצאות מצוינות
מבחינת הרגשה, ההבדל בינו לבין שרוול הוא רק הוויטמינים שצריך לקחת ולבדוק, כי יש בו מצב שהוויטמינים נספגים פחות, ובשרוול אין המצב הזה.
כמובן שגם בשרוול ובטבעת יכולים אנשים לסבול מחוסר ויטמינים, כתוצאה מבחירות התזונה שלהם. וגם במעקף יש אפשרות שבגלל בחירות התזונה של האדם ותגובת הגוף שלו, אין לו מחסור בויטמינים. הכל אינדיבידואלי.
אבל מדיווחי המנותחים אין בעיות של עייפות או חוסר אנרגיה כתוצאה ממעקף קיבה. להיפך, בחירות המזון נוחות יותר. וכמו שאתה רואה, אפשר לאכול אפילו מה שאסור, רק מעט מאוד ולעיתים רחוקות. וחוץ מזה מה שאסור מאוד לא חסר לאנשים, כך שזה לא סבל להימנע.

גם מבחינת סיכון הניתוח - שרוול ומעקף די דומים בזה. כי היום השרוול מאוד נפוץ ורבים המנתחים מנוסים, ואילו במעקף יש כבר עשרות שנים של ניסיון אצל המנתחים.
גם ביכולת ההשמנה העתידית יש דמיון בין שרוול ומעקף. אפשר להשמין בחזרה, תלוי בבחירות המזון ובהתנהגות. ברוב המקרים אנשים לא ישמינו בחזרה הכל, רק חלקית. אבל בהחלט במעקף הסיכויים להשמין בחזרה פחותים מאשר בשרוול, ומבחינה זו יש לו יתרון.

מעיין א3

New member
אחרי שבוע לא כדאי להישקל כל יום אני יודעת שזה מאוד מפתה בימים הראשונים, אבל אחרי שבוע לא יורדים במהירות הבזק.
כמובן שזה גם משתנה מאדם לאדם.
ממליצה על להישקל פעם בשבוע בלבד!
גם לי היו מספר ימים שלא ירדתי. עכשיו אני יורדת בקצב של 1.5 בשבוע (אחרי חודשיים וחצי).

אופירA

New member
מנהל
לא שמעת במערכת חוות דעת מקצועית מעולה על רופאים אחרים

לא ד"ר סובחי, ד"ר ספיבק, ד"ר עסליה, ד"ר מחג'נה, ד"ר מטר, פרופ' רובין, ד"ר מינץ, ד"ר ספוז'ניק, ד"ר שוורץ, ד"ר גירון, ד"ר סקרן, ד"ר גוייטין, ד"ר רזיאל, ד"ר שמעונוב, ד"ר בגלייבטר, ד"ר גרינבוים? שום כלום??? רק קידר וקוריאנסקי?

אז קיבלת מידע בעייתי ולא אובייקטיבי במערכת. חוות דעת מסוימות, לא מקיפות כלל.

מירים16

New member
שלשולים אחרי ניתוח מעק

האם סובלים משלשולים לאחר ניתוח מעקף? נאמר לי שבניתוח שרוול סובלים משלשולים ובניתוח מעקף לא.

אופירA

New member
מנהל
אני שמעתי בדיוק ההיפך, עם הסבר מקצועי

אבל כל הדברים שאנו שומעים - בין אם מחוויה אישית של מנותח ובין אם בהסבר הרפואי של מנתח - אינם מלמדים על מה שיקרה לך.
כל התופעות הללו, בכל סוגי הניתוחים, מאוד אינדיבידואליות ולא נצפות מראש. הן משתנות ממקרה למקרה לפי הרבה נתונים אחרים של האדם, ולא רק עפ"י סוג הניתוח.
אין בזה כללים ואי אפשר לדעת מראש.

כעיקרון, לא אמורים לסבול כל החיים משלשולים בשום ניתוח, ומי שסובל זה רק בתקופה קצרה לאחר השינוי, או כפונקציה של אכילה לא נכונה.

למעלה