מעקף קיבה

meira85

New member
שאלה

ניתוח מעקף.
האם מותר חריף כמו שיפקה ואפשר לאכול מנה רגילה במסעדה ?

שנה מהנתוח?

yaeru6

New member
כמה שאלות בנוגע לניתוח מעקף

היי. אני בת 20 והBMI שלי מעט מעל 40.יש לי כולסטרול גבוה וככל הנראה לחץ דם גבוה. אחרי ניסיונות דיאטה כושלים מחשבות רבות החלטתי שאני מעוניינת לבצע ניתוח מעקף.
קודם כל, הבנתי שיכול להיות שיעשו לי בעיות לעשות מעקף בגלל הגיל הצעיר.. זה נכון?
בנוסף לכך אני מעוניינת לעשות את הניתוח בחצי שנה הקרובה..(לפני שאני מתחילה אוניברסיטה) זה אפשרי עם הרפואה הציבורית או שזה לוקח יותר זמן?
ואם יש לי כללית מושלם. ידוע לכם כמה בערך עולה במגזר הפרטי הניתוח?
ואשמח לקצת מידע למה שקורה אחרי הניתוח, כמה ימים מאושפזים? אחרי החודש הראשון חוזרים לאכול תקין? ומה עם האוכל במשך החודש הראשון,
מה מותר? מה אסור?
תודה רבה.
יעל

שמחה37

New member
לגבי חריף

לא יודעת על איסור מיוחד

לגבי מנה רגילה בטח (של מה?)

תהני

שמחה

yaeru6

New member
תיקון קטן.

בבדיקה גיליתי מה העלות עם כללית מושלם זהב.. ופרטי כבר לא רלוונטי... אך ממש אשמח לדעת כמה זמן לוקח לקבוע תור בסורוקה במידה ויש פה מישהו/מישהי עם ניסיון בעניין... שוב תודה

ליבי3617

New member
מעקף

ברוכה הבאה

גילוי נאות, אני מנותחת שרוול ולא מעקף אבל יש מצב שאוכל לעזור לך.
יש צעירים שעשו מעקף כך שלא נראה לי שיעשו לך בעיות.. מקסימום יציעו לך שרוול כניתוח קצת יותר פשרני.

במגזר הציבורי קחי בחשבון שייקח לך זמן עד שתקבלי תור.
בפרטי תוכלי לבחור.

דווקא מבוטחי הכללית יכולים לעבור ניתוח במקום כמו מלב"י בהשתתפות עצמית של 1,500 ש"ח.
ממליצה לך לברר על זה ולקבל הצעת מחיר. לא לשלול. מי שמנתח את מבוטחי הכללית במעקף הוא ד"ר סקרן. בעלה של חברה שלי עבר אצלו ניתוח לפני שבוע והיא התקשרה אליי שהם היו מאד מאד מרוצים ממנו.
אם תרצי עזרה עם זה, פני אליי בפרטי ואשמח לעזור לך.

האשפוז הוא יומיים - שלושה.
באתר שלי (בחתימה) יש תפריטים. אחד התפריטים הוא כלכלה רב שלבית לחודש הראשון... למרות, שוב, שהאתר שלי נקרא משורוולים, התפריט נכתב למנותחים בריאטריים בכלל.

בהצלחה!

yaeru6

New member
הבעיה שלי..

הבעיה שלי זה שיש לי מושלם זהב ולא פלטיניום.. ובזהב זה עולה 8000-10000...
אני מרוויחה מינימום ולצערי אלה לא סכומים אפשריים עבורי..
ולעבור לפלטיניום גם לא יעזור.. כי יש תקופה שלא נותנים בה את ההטבות ( מישהו יודע בכמה זמן מדובר?)
ועוד שאלה- כמה זמן (בערך )לוקח בציבורי עד שמקבלים תור?
תודה רבה על כל התשובות!

meira85

New member
מנה של סטיק למשל

אני לפני נתוח מעקף קיבה תמיד היה לי בעיה עם השובע אין לי נקודת סיום . בגלל זה אני שמנה. אני תוהה איך יהיה אחרי הניתוח. כיום אוכלת למשל סלט עד שכמעט אין מקום לאויר. אחרת לא מרגישה שבעה. פגשתי מישהו מהעבודה שעבר מעקף קיבה לפני 4 שנים בארגנטינה ושאבתי ממנו מידע הוא אמר לי שהוא אוכל מנה רגילה ונהנה ממסעדה.

ligal mezger

New member
לא ניסית עד עכשיו?

אני אישית אוכלת מעט חריף וחזרתי לאכול ככה כחצי דנה לאחר הניתוח. כל פעם ניסיתי מעט עד שהגעתי לרמה הרצויה מבחינתי ברמת החריף.

לגבי ארוחה במסעדה, שאלה קצת מוזרה.. אני לא אוכלת מנה שלמה, וגם לא צריכה ורוצה להגיע לזה... אחרת מה שווה הניתוח?

meira85

New member
בעוד שבוע ישאר חודש וחצי לניתוח

מעקף קיבה . בינתיים אוספת נתונים כמו כמה זמן כאבים הבנתי שזה לכל אחד שונה אבל מחושים פה ושם תלוי גם בתזונה עד שלומדים את הגוף מחדש.ויכול להיות כאבים גם אחרי חמש חודשים. אני לפני 10 שנים ירדתי בדיאטה 24 קג ב7 חודשים . רק לא אמרו לי שהגוף ירגיש בשואה ויתחילו סיפטומים שונים כמו התעלפויות חולשה כאבי ראש לחץ דם נמוך מאוד וחשבתי שאני הולכת למות והייתי בוכה יום ולילה . מה יש לי למה אני לא יכולה לחזור לעבודה ומפחדת להתעלף ברחוב? אף רופא לא המליץ לי על ויטמינים ו או תמיכה תזונתית הפניה לתזונאית . רק אמרו לי כמה יפה ירדתי במשקל ואיזה יופי. ככה הלכו לי שנתיים מהחיים לאיבוד עד שרופא אחד מעשרים שהלכתי אילהם ואמרו שאני סובלת מחרדה. הרופא הזה אמר לי לכי לגסטרו וברגע שנתנו לי משהוא לנטון אז נגד צרבת התחלתי לחיות . פשוט אבל שנתיים הייתי בפניקה שמשהוא לא בסדר אולי סרטן ולמה לא מוצאים מה יש לי . בקיצור לניתוח הזה אני נכנסת במודעות ורוצה לדעת הכול הכול

רוייקו

New member
יש מנותחים שחריף מפריע להם, עם או בלי מעקף

כל סוג של ניתוח.
אם לא מפריע לך לאכול חריף, אז למה לא ? הרבה מנותחים ממשיכים לאכול חריף כמקודם.

למעלה