שאלה די מבאסת

littlegem

New member
שאלה די מבאסת

בגלל מצב כלכלי על הפנים אנחנו עוברים זמנית לגור עם ההורים של החצי
.
אז חלב אין אצלם בכלל בבית, הבעיה היא שהם מכינים את רוב האוכל בשרי שזה מגיע גם לדברים כמו אורז שמבושל במרק בשר ותפ"א בתנור עם שומן בשרי.
אז אני לא מצפה שישרתו אותי, אבל הם גם לא ממש מתלהבים שאני באה ומכינה רק לעצמי אוכל וזה די מובן (בזבוז של מים-גז-חשמל ועוד כלים מלוכלכים).
חוץ מלהתרגז ולחיות על תפוחים וטחינוש מה אני יכולה לעשות?
חשבתי מדי פעם להתנדב להכין סיר גדול של משהו.. את האורז שלי הם לא אוהבים כי בלי בשר זה לא טעים, גם המרק ירקות שלי תפל להם.
סלט עם עגבניות ומלפפונים זה נורא יקר..
עם לחמים אין לי כ"כ נסיון.

בקיצור אין לי מושג.. בבקשה רעיונות?

ladybug6

New member
מצב נוראי, אני ממש

משתתפת בצערך.
ולא בגלל המצב הכלכלי אלא בגלל המגורים במצב שאת מתארת.
עם כל הרצון הטוב לחסוך בגז וחשמל, אני חושבת ש-
1) ההוצאות לא כאלה גדולות על הבישול הנוסף
2) אם הם מכינים את כל האוכל עם בשר, זה רק הגיוני שאת תבשלי לעצמך אוכל משלך. עם כל הרצון שלך לא להפריע לאף אחד, באתם לגור איתם בגלל שהם רצו/הציעו לעזור, ואני חושבת שחלק מזה זה גם לתת לכם לעשות פעולות בסיסיות כמו להכין לעצמכם אוכל. למרות המצב הנוכחי, אתם עדיין אנשים בוגרים ואתם בוחרים את התזונה שלכם, ואי אפשר שהתזונה שלהם תיכפה עליכם רק בגלל שאתם נעזרים בהם כלכלית באופן זמני. זה פשוט לא ריאלי.
אם המצב טעון או שיש ויכוחים בנושא, אני מציעה לפתוח שיחה יזומה ומסודרת בנושא, להסביר את הבעייתיות ואת הצורך, ואם צריך אז להציע פתרונות (למשל לעזור בתשלום חלקי של החשבונות או לשלם את ההפרש בחשבונות שיווצר בגלל המגורים שלכם שם).

אפשר כן להכין אוכל בחסכון, בכמויות גדולות ולהקפיא/לשמור במקרר למשך השבוע, וכאלה.

elin86

New member
מה עם לקנות כיריים חשמליות

שיהיה אצלכם? או טוסטר אובן שתוכלי להשתמש בו יותר בחופשיות ?

gs1234

New member
מצער לשמוע

קודם כל תנסו לקבוע לעצמכם מסגרת זמן שבסיומה תעזבו את הבית של ההורים שלו. המצב נשמע לא נעים, עם הרבה חיכוכים על בסיס יומיומי.

בינתיים אני חושב שאת צריכה להוריד פרופיל בנושא הבישולים, על מנת שיהיו כמה שפחות חיכוכים. ההצעה שלי היא כזו:
- תבשלי יום אחד בשבוע כמה מנות על בסיס קטניות, שיהיו לכל השבוע, ותשמרי את האוכל במקרר.
- תנסי לבחור לבישולים יום אחד שבו ההורים של בן הזוג לא בבית, יהיה לך יותר נעים לבשל ככה.
- חשוב מאד לשטוף כלים ולהשאיר מטבח נקי בסיום הבישולים.
- תבקשי איזור במקרר שבו תשמרי את המנות שלך, יחד עם מבחר פירות וירקות.
- בנוסף למנה מבושלת, תאכלי סלט ופירות בכל ארוחה.
- את האוכל שתאכלי במשך השבוע תחממי במיקרוגל, ככה זה מלכלך פחות כלים.
- אם אין שם מיקרוגל, אז תקני בעצמך אחד. אם את צריכה סיוע כספי, אני מוכן לעזור.
- אולי יש דרך להתחבב על ההורים שלו ולגרום להם להבין אותך, ושיכינו לעצמם מנות שיתאימו גם לך. תתייעצי עם בן הזוג בנושא הזה.

אני מקווה שתצאי מהמצב הלא נעים שנקלעת אליו... אם את רוצה עוד ייעוץ אז בבקשה תשלחי לי מסר.

גבי.

littlegem

New member
וואו תודה
גם לך וגם ליידי בירד

רק רציתי לספר שלקחנו את חמותי למקום צמחוני (לא בדיוק מסעדה, מין קפה יאפי כזה) ולמרות שהיה יקר והמנות קטנות היה לה מאד טעים.. צעד קטן לאנושות

למעלה